Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
дури и ние утепаните на ХТЦ 8С добивме некаков апдејт :) ,се инсталира па ќе видиме што е ....

edit: прво што приметив добивме cortana :)[DOUBLEPOST=1411640001][/DOUBLEPOST]Некои хинтови да кажете во врска со Cortana? Дали е паметно да ја поврзам со фејсбук?

Последно уредено:
дури и ние утепаните на ХТЦ 8С добивме некаков апдејт :) ,се инсталира па ќе видиме што е ....

edit: прво што приметив добивме cortana :)[DOUBLEPOST=1411640001][/DOUBLEPOST]Некои хинтови да кажете во врска со Cortana? Дали е паметно да ја поврзам со фејсбук?
Drugar daj kazi zaso nemozam da dadam update ? Na memoriska imam 1 giga a na tel. 500 i nesto a nemam vise so da brisam nz zaso ne mi se otvara povise mesto na tel.

Не знам дали имате забележано, јас вчера тоа го “дознав“. Кога пишувате текст, после пишувањето можете да ја едитирате големината на буквите, во смисол само првата голема, сите големи или сите мали. Се селектира зборот и се стиска на Shift, па наизменично се менуваат.
Кај андроид тоа го нема. :D

Windows Phone 9 нема да имаме идемо директно на 10-ка :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Сликава е доволно јасна не треба објаснувања ама ајде на кратко што знаеме, односно што незнаеме....

screen_shot_2014-09-30_at_1.55.19_pm.jpg

На темава не интересира следна верзија на windows phone. Тоа ќе биде Windows 10.

Како што сватив засега ова ќе биде истиот десктоп оперативен систем но само со "модерното мени" нема да може да се излегува на десктоп...

Девелоперите ќе прават само една апликација, таа ќе си работи и на десктоп и на таблет и на телефон...

Неколку прашања што би биле поставувани

• Дали ќе го добијам овој апдејт на сегашните телефони? - Појма немам, како што се пишува по интернетов можно е да се добие некоја верзија на windows 10.
  • Дали ќе се вика windows phone 10? - Не, името ќе си биде windows 10
  • Дали со девелопер акаунт ќе имам пристап до апдејт? - Ако добиеме апдејт на оваа генерација на телефони секако дека ќе имаме пристап
  • Кога би знаеле повеќе информации? Деновиве може да се дознае некоја ситница.. Останува да чекаме build конференцијата која се одржува секоја година во Април, е таму сигурно ќе има претставување на windows 10 на телефон, на сигурно некоја нова windows lumia :icon_lol:.

Како и да е, мислам дека ова се движи во права насока, ова е сепак нешто големо. Баш ме интересира иднината на windows phone ми изгледа доста интересно искрено.

image_thumb100.png

Првово ми изгледа како 6 инчен телефон, второво како таблет ефтин (како што ја фураа RT верзијата).

Но ако заприметите имаат нешто заедничко... си имаат back, windows & search, како што имаме сега. Ова е првата слика од тоа како би изгледал засега widnows 10 на телефон.

Нели требаше да има барем она Living images или како и да беше? :)

Требаше да ги пуштат, ама не дојде таа опција на постарите модели, а баш интересна работа. Штета.

Луѓе, дајте некои сугестии како да го средам Start screen-от, немам никаква идеја како да ги подредам :D

И ако може името на апликацијата што беше со која што може да се става empty tiles, или како и да беа.

Луѓе, дајте некои сугестии како да го средам Start screen-от, немам никаква идеја како да ги подредам :D

И ако може името на апликацијата што беше со која што може да се става empty tiles, или како и да беа.
Овде има тема, мислиш за ова апликација?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom