- Член од
- 17 декември 2010
- Мислења
- 2.811
- Поени од реакции
- 4.287
Кој архитектури кој бутур кој нексус 6 , кој торби кој црни камења, се читаш шо пишуваш? Сакаш да ми кажош дека ес5 е 2009 година?Прво, ваљда еднаш ќе сватите дека Андроид кај Самсунг/ЛЏ и слично не е Андроид. Второ, на темава имаше видео во кое Nexus 5 го тепа (или барем) е на исто ниво со iPhone 6, телефон 1 година понов и 3x поскап.
Друго, муабетите со квад вс дуал кор немаат благе везе, замисли си дека треба да се однесат 4 торби тешки по 30 килограми на рид висок 200 метри, нормално секој човек би носел по една, така што четворица би ги однеле побрзо него 2-ца, така?
Така е во теорија, во пракса се случува нешто друго. Во пракса, двајца "професионални носачи" ќе стават една торба на раменици (грб) една во рака, и по скратен пак ќе стигнат повторно побрзо од 4-та, т.е. далеку по лесно и ефикасно ќе ја завршат работата, наместо 4-та кои одат по непознат пат и можат да налетаат на далеку по непробивни патеки, и да изгубат повеќе време додека да дојдат до горе, иако во теорија се далеку помалце товарени (не-оптеретени)
На пример, хај енд квад кор од 2009 го јаде од најслабиот дуал кор во денешно време (2 та од Интел) така да колку јадра има одреден процесор, не е клучната мерка за неговата ефикасност и брзина, споредуваме различни архитектури, и софтвери, кога ќе се финализира Анроид Л, - Nexus 6 кога ќе излезе, приказната за Apple ќе заврши од аспект на било каква предност/еднаквост кога се работи за софтверот т.е. комуникација на истиот со хардверот (латенции, респонсивност и ефикасност)
Сеа нексус 6ка п.м има да биди , сакаш да ми кажиш дека нексус 6ка кје раб побрзо од ајфон , т.е пооптимизиран ос кје има од иос ??
Друже андроид 10 години ништо не напраел да биди подобар од иос и сеа ти ми кажуваш дека ??? СЕА Е МОМЕНТОТ , лол
АЈДЕ АИРЛИЈА ))))
Sent from my iPhone using Tapatalk