RickyLFC9
Модератор
- Член од
- 28 март 2012
- Мислења
- 19.565
- Поени од реакции
- 41.148
Океј, не мора да излагаш да протестираш за мене. Ја за тебе би излегол у таква ситуација, не за тебе лично пошто не те познавам, туку од сосема трети причини кои се пак мои интереси, али ако тргнеме да дискутираме у оваа насока ептен ќе летнеме од темата.Така бе Рики. Не те засега. Кур те боли, меѓу нас кажано. Така и треба да биде.
Ама утре Рики коа некој рандом ќе ти жбрца нож у бубрег, зашо ја да излезам да протестирам?
У мој град нема албанци. Мене не ме засега, ама еве и јас сум суперфин како тебе, и мене не ми смета ако некој твој другар излезе да протестира, да си го искаже своето мислење. Така и впрочем функционира светот. Што е Македонија нешто помалку пак, крај краеви. Тотално си во право. Лични интереси си се лични интереси. Јебешлига. Ама ете по твоја логика, и јас арогантниот нацисоидно бендисаниот тврдам ќе излезам у пресрет и ќе му позајмам панцир на твојот другар кога ќе си изразува мислење.
Fair enough, ако некогаш во било кој случај мене ми биде направено неправда или врз некој мој пријател на таква основа, тек тогаш и јас ќе протестирам. Засега нема таква причина, ако се ипостави дека е така ќе биде друг муабетот. А законот како што е донесен, така може и да се бутне. Малце ми е tin foil head муабетов али све си бидува.[DOUBLEPOST=1412363131][/DOUBLEPOST]Какви што имало во времето на Сталин и Тито, Мао Це Тунг, Хитлер и ред други диктатори. Студенти што утре може да ги урнат од власт, што лошо зборуваат за власта и ред други работи.
Јасно ми е дека емоциите го надвладејуваат разумот во вакви ситуации. Не мораш да ме судиш по муабетов на темава, се надевам ќе се најдеме на друга тема каде што ќе се слагаме во размислувањата. Дотогаш нема потреба од вакво мудрување само пошто не се согласуваш со менеRiki, koa ke si otidat site ako ostanes posleden ne zaboravaj da ja izgasis lambata.
Последно уредено: