Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
тоа е ок али финтата е што е многу затворена и срамежливаСакаш да излеземе на кафе?
Кратко и јасно, со 4 збора. Или не мора кафе, можеш пијачка, прошетка, муабет... Биди директен, не кружи нон стоп околу поентата, зашо безвезе одолговлекуваш за да го дознаеш конечниот исход. Што побрзо дознаеш тоа подобро за тебе.
тоа е ок али финтата е што е многу затворена и срамежлива![]()
Многу го сакам чупето и та ме сака мене, убо ни е заедно и се то... арно ама се плашам дека од многу шо ја сакам ќе ја зафркнам работата. Ќе си напрајме муабет ќе се изнакажваме и на крајот кога ќе се разделиме се осеќам неубо, осеќам вина и страв дека сум згрешил нешто, сум кажал нешто што не треба па после нешто ме тера да му се јавам и да се осигурам дека се е ок. Сам знам дека не е добро ова што го прам и после се каам што сум му звонал ама самото ме тера од внатре.......... дајте совет како да бидам посигурен во некој работи и да не се плашам дека ќе ја изгубам од премногу што ја сакам![]()
Prasajne do devojkite. Imav vrska 6 i pol godini, raskinavme pred 10 meseci. Otvoreno i realno tvrdam deka ne beshe maltretirana, izneverena(poslednite 4 god
), beshe sakana, i bev prv i zaradi toa beshe i mnogu ceneta od mene, funkcionirase se odlicno...nemase kavgi osven za nekoi mali i sitni gluposti. Znaev i jas i site okolu mene deka ima ljubov pomegu nas no se se promeni za mn kratko vreme otkako taa zapozna drugarka/cimerka kade studirase vo drug grad. Stana epten bliska so neze, taa ne bila za dolgi vrski(i nemala nikogash decko) ali ovaa mojava epten i se priblizi, ja smetase za sestra a nikogash za nejzinata rodena sestra ne go upotrebi zborot "sestra". Pricina za raskinuvajneto "nemala custva kon mene". Toa e mnogu potesko nekoj da ti go kazi za koj si bil siguren deka te saka celi 6 godini otkolku da zamini so nekoj drug barem che si re4is kucka orospija vakva takva. Raskinavme i pobarav uste edna sansa poslem 2 nedeli i istiot odgovor beshe....10 meseci nemam nikakov kontakt so neze. Problemot e so mene, seuste ja sakam, custvuvam strav da zapoznaam druga devojka....da zapoznavas nova licnost, pa so i so neze ako se sluci istoto ,svesen sum deka nikoj ne e sovrsen, i novata licnost bi imala maani kako i bivsata pa sum ja sakal i znam deka imam golem kapacitet pak da sakam...imam 27godini vo koj ne mislam da se zaebavam. Prasajneto e so mislite Vie..so custvuva TAA.
Prasajne do devojkite. Imav vrska 6 i pol godini, raskinavme pred 10 meseci. Otvoreno i realno tvrdam deka ne beshe maltretirana, izneverena(poslednite 4 god
), beshe sakana, i bev prv i zaradi toa beshe i mnogu ceneta od mene, funkcionirase se odlicno...nemase kavgi osven za nekoi mali i sitni gluposti. Znaev i jas i site okolu mene deka ima ljubov pomegu nas no se se promeni za mn kratko vreme otkako taa zapozna drugarka/cimerka kade studirase vo drug grad. Stana epten bliska so neze, taa ne bila za dolgi vrski(i nemala nikogash decko) ali ovaa mojava epten i se priblizi, ja smetase za sestra a nikogash za nejzinata rodena sestra ne go upotrebi zborot "sestra". Pricina za raskinuvajneto "nemala custva kon mene". Toa e mnogu potesko nekoj da ti go kazi za koj si bil siguren deka te saka celi 6 godini otkolku da zamini so nekoj drug barem che si re4is kucka orospija vakva takva. Raskinavme i pobarav uste edna sansa poslem 2 nedeli i istiot odgovor beshe....10 meseci nemam nikakov kontakt so neze. Problemot e so mene, seuste ja sakam, custvuvam strav da zapoznaam druga devojka....da zapoznavas nova licnost, pa so i so neze ako se sluci istoto ,svesen sum deka nikoj ne e sovrsen, i novata licnost bi imala maani kako i bivsata pa sum ja sakal i znam deka imam golem kapacitet pak da sakam...imam 27godini vo koj ne mislam da se zaebavam. Prasajneto e so mislite Vie..so custvuva TAA.
Постирај и ја на зид "Отвори ми бело Ленче".[DOUBLEPOST=1412419165][/DOUBLEPOST]тоа е ок али финтата е што е многу затворена и срамежлива![]()
Сега таа чуствува потреба за шопинг, штикли вакви, штикли такви, еј црно фустанче, ова туникава со ова одговарат?Prasajne do devojkite. Imav vrska 6 i pol godini, raskinavme pred 10 meseci. Otvoreno i realno tvrdam deka ne beshe maltretirana, izneverena(poslednite 4 god
Иако се сложувам со советов, да беше така лесно, ќе му го речев истово од збор до збор како што го имаш и ти кажано. Работата е што се работи за врска наеднаш прекината (иако одамна). Џабе она колку и да му има нацртано дека е крај, тој секако е дека ќе се навраќа на старите времиња. Не е баш онака get over it. Работата е - како.Пред скоро година те оставила, а ти се прашуваш уште она како се осеќа?
Не си мало дете од овие по 15 години да им објаснуваш дека се менуваат некои работи во животот, дека треба едноставно да се прифати што е можно побрзо и да се помине преку тоа.
Те шутнала, те шутнала, get ovet it.
Па ти пресрами ја.
Во животот нема гаранции за ништо, уживај во она што го имаш овде и сега. И оди у форумот Психологија[DOUBLEPOST=1412314930][/DOUBLEPOST]
Девојката е многу коректна и ти кажала што е работата, не знам што не ти е јасно.![]()
Pa dobro..ne deka ne mi e jasno na mene seto toa...tuku ednostavno si vikas da bidis malce i borben, da probash uste ednas...zs ja otkako se sluci seto toa i kazav deka ne sakam da ja vidam poveke, izbrisav profil nejzin od fb, broj, podПред скоро година те оставила, а ти се прашуваш уште она како се осеќа?
Не си мало дете од овие по 15 години да им објаснуваш дека се менуваат некои работи во животот, дека треба едноставно да се прифати што е можно побрзо и да се помине преку тоа.
Те шутнала, те шутнала, get ovet it.
Ubavo kazano i napisano... tuka na forumov ubavoto e da ja preispitas situacijata od ljuge koi ne te poznavaat..onie so mi se prijateli mi velat da se probam, da ne se otkazuvam zaradi toa so otkako mi go kaza seto toa ja prekinav naednas...mozebi si mislese che mi se lizi che mi se javuva ova ona..NE..ne sum takov i kako so i drugite pogore go spomenaja prekinuvaj i teraj ponatamu. Jas i taka si pravam, nemam teskotii 10 meseci se sepak, na pocetok da..no rabotata e so sega so devojki so koi se gledam imaat razlicnosti od bivsata, i ne e tolku ednostavno. Ali sovetive vi se otvoreni i realni, bash i jas kako so mislam..samo sakav da si ja potvrdam celta za ponatamu. Odlukata e donesena i Vi blagodaram na siteИако се сложувам со советов, да беше така лесно, ќе му го речев истово од збор до збор како што го имаш и ти кажано. Работата е што се работи за врска наеднаш прекината (иако одамна). Џабе она колку и да му има нацртано дека е крај, тој секако е дека ќе се навраќа на старите времиња. Не е баш онака get over it. Работата е - како.
Стискање на заби и продолжување понатаму е едно од решенијата, но тоа повеќе би било сходно ако иделе заедно и работите зарѓале уште во 4тата година година па остатокот од 2 бил мачење и влечкање еден со друг. Кој и да е затрескан сеуше во таква врска кога работите се влечкаат, и двете страни се свесни на „компатибилноста“ и` дошло крај и тоа време од 2 години е повеќе од доволно да се припреми човекот психички да бара друго решение.
Кај типов (ваљда) врската се сведува идат заедно толку долго време, се нашле компатибилни во младоста ама цурава открива нов свет и осознава дека веќе не е тоа што го бара и тука засекува до корен. Каква е ситуацијата, таква е, сеа фората е како типов да прејде преку сето тоа.
Еден од лековите е да искача со другари и да си ја пробува среќата со други девојки со тоа што има избор да биде коректен при стапување на такви врски да не очекува многу истите, но да се обидува, исто како што праи неговата бивша, да истражува нешто ново, сосема различно од оноа што било како старото. Никој не може да му каже што и како, самиот ќе си осознае со тек на време.
Другото решение е да стане женомрзач и да повредува емоционално жени, се` додека една него не го тресне од земја уште толку, да си ја избрише крвта од лицето и мазохистички да си рече - е токму ова го барав.![]()
Одевме година и 9 месеци.Преубави во која бев сигурен дека ме сака премногу.последните 2 месеци некако имавме повеќе обврски и некако беше монототно.Едноставно не ми се правеше кефот ни мене ни неа и како ради реда се гледавме.Се осеќаше тоа.Сигурен сум дека и покрај тоа таа ме сакаше до пред 15-20 дена.Можеби не премногу како порано, но сепак надпросечно.
Во целата врска имаше ситни кавги(непотребни) па со текот на времето стануваа поголеми.Кавгите еднсотавно беа без врска ама се каравме премн и си докажуваавме се објаснувавме за нешто што можеби не ни било проблем а го тупевме по 2-3 сати за тоа.
Една кавга пред 5-6 дена во која испаднав идиот и толку,наводно незнаела дали ме сака и чуствувала гнев кон мене.Мн подобро и поопупштено и било со другарки и е се чуствувала поисполнето.. И здосадило со мене и воопшто не чуствувала ништо кон мене.
Спрема мене, има др машко... Затоа што не е возможно вака на таква врска дирек денеска те сакам утре не те сакам.Мора некој др да и го има свртено паметот иначе нема логика да ме заброави по 1-2 дена...ДОколку беше здосадено,ќе речеше сакам со другарките некое време да поминам и дасе издувам (затоа што реално девојкава е 19-20 години а нема баш така живеено иако сакала и сум и правел проблеми)СИгорно немае да речи не те сакам... доколку нема некој др(како што м итврди таа) сигурно ќе сакаше да го реши проблемот а не онака едноставно... чуствата не си ги разбирам...
Баш ме интересира мислење пред се од некои девојки на форумот.
Имам оформено мислење и би знаел што да правам па ајде можеби некој совет ќе ме премисли или ќе ми го потврди мислењето.
Не филозофирајте, си го има пишано одговорот сам на себеси. Има др. машко. Батка, жените бираат, не мажите.