Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Како и да е,нема право/морал да збори за тоа.Како да земем да зборим за атомска физика и да се буним нешто а немам појма во тоа.. како што немам јас за тоа право така и он.. точка.
Abe tocka ...a od kade ti toa znaes kolku drugiot znae? Gledas na gravicinja ili kako?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.603
Поени од реакции
9.238
@RogerBacon, каква е оваа дискусија? Дај да прочитаме нешто паметно и доброобразложено, а не тука некакви натегања, инаетења и фрустрации.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Како и да е,нема право/морал да збори за тоа.Како да земем да зборим за атомска физика и да се буним нешто а немам појма во тоа.. како што немам јас за тоа право така и он.. точка.
Сеа ти пишав дека без разлика дали некој му дава право или експлицитно му забранува, он ќе си пресуди и бидејќи ова е слободна држава , а ова е јавен форум , ќе си прозбори, ако сака. Истото важи и за тебе.Мислам јгб не сме пред Шпанската инквизиција.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Abe tocka ...a od kade ti toa znaes kolku drugiot znae? Gledas na gravicinja ili kako?
Jас не гледам на ниеден зеленчук,а ти имаш некој сериозен проблем ? личен мислам.. викаш дека нема докази а има,не сум прашал а прашувам,спомнувам црни камења а не сум спомнал,зборам ДЕКА НЕКОЈ ЗНАЕ а зборам ДЕКА НЕМАШ ПРАВО.. субзеро,друже,пријателе,добар си ти ?[DOUBLEPOST=1412022249][/DOUBLEPOST]
Сеа ти пишав дека без разлика дали некој му дава право или експлицитно му забранува, он ќе си пресуди и бидејќи ова е слободна држава , а ова е јавен форум , ќе си прозбори, ако сака. Истото важи и за тебе.Мислам јгб не сме пред Шпанската инквизиција.
Кога ќе биде верник,тогаш има право да ги суди,како што јас немам право да судам во атеизмот кој е помал или поголем атеист..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кај нас најмодерно и најкул е у средно да си атеист, и оправдано е, у тие години се бориш да се дефинираш шо човек си и си решаваш пубертетски кризи. Ама и покасно ако уште си забутан да следиш една таква нерелевантна кауза, треба да се преиспиташ, посебно у ваква секуларна според Устав држава како нашата.
Ти мислиш дека атеизмот е кауза?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Кога ќе биде верник,тогаш има право да ги суди,како што јас немам право да судам во атеизмот кој е помал или поголем атеист..
Zakon pisan\izglasan ima li za ovoa? Imate li clenski karti koj e vernik koj ne? Zatvor se odi li?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Не се оде,тоа се уче во школо.. се вика МОРАЛ И ЕТИКА..
Stari promasena ti e formulata za etika i moral...Isto kako i tvoite naucni dokazi za bog! Uzivaj sea i u nedela 100-ce da ostais na ikonata (da mozat ovie so gi sudis ulje da smenat)
PS: Javno se izvinuvam na site za diskusijava..! Sakav da vidam do kade ke se spusti stariov.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Stari promasena ti e formulata za etika i moral...Isto kako i tvoite naucni dokazi za bog! Uzivaj sea i u nedela 100-ce da ostais na ikonata (da mozat ovie so gi sudis ulje da smenat)
PS: Javno se izvinuvam na site za diskusijava...Sakav samo da vidam do kade mozam so spustam so stariov...!
Пријател,НЕМАШ ПРАВО ни ти нити еден самодеклариран атеист на планетава,мртов,жив и што ќе се роди ДА КРИТИКУВАТЕ црковно лице кое работи таква работа.КРАЈ.

П.С Ти цело време докажуваш колку со твоите глупости од типот НЕ ПРАШУВАШ а сум прашал прашање со 5 прашалници може ниско да паднеш... САМО ТИ,НИКОГАШ ЈАС..

D

Daedalus

Гостин
@RogerBacon, каква е оваа дискусија? Дај да прочитаме нешто паметно и доброобразложено, а не тука некакви натегања, инаетења и фрустрации.
За протеинот, го знам тоа. Али за синтетичка ДНК (знам дека се работи за протеин и во случајов), овој муабет ти го кажуев, да не копи пастам држ тука и тука.
Ептен кул муабет е, понатамошни експерименти ако покажат дека XNA соодветно се реплицира како до сега, ондак ќе биде живот според сите дефиниции за тоа што е живот.

@GhostLeader и @SuBZerO олабавете, помалце лично препукување и повеќе конструктивна дебата. Задржете се на темата, полека полека преминувате во лична расправија. :D Гоуст, глеј помалце капс, ептен рејџаш со капсов лоОд. :(

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
@RogerBacon Се извинувам од моја страна,но дечково сто страни наназад дел тука дел од она за Христијанство ми измислува реченици кои не сум ги рекол јас.И тоа е целиот проблем.. твое како модератор е да му објасниш дека тоа не е дозволено,притоа ја секој пат го молам да ми копира каде сум рекол тоа,он никогаш до сега не ми цитирал.. Дај објасни му те молам..

Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Ок се осеќам ко воспитувачка у градинка, @SuBZerO , јас како воспитувачка во градинка ти кажувам дека навистина не е добро да му ставаш зборови на Гоуст во уста (или во прсти) ако тој тоа не го кажал (пишал). Мораш да бидеш фер и да му го цитираш тоа што го рекол доколку навистина го рекол тоа бидејќи не за друго тоа не е етички начин за дебатирање (не е забранет али е нефер)! @GhostLeader , секогаш можеш да прекинеш со реплицирање доколку чувствуваш дека соговорникот не дебатира како што треба и користи финти за да те победи во аргументи.
Со љубов, среќа и здравје.
RogerBacon.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Моралот и етиката се социолошки и културолошки продукт, религијата нема ексклузива над нив.
Aко те прашам каков тогаш има он (социолошки) морал да критикува некого каков е притоа не верува во она што он го работи.. ќе ми реплицираш со нешто што нема врска и ќе ја затупиме темата бетер од он колку што ја затупи.Што е он,теолог,свештено лице,верник или клисар па зема право да кажува кој што вози од Црквата ? немам јас право во атеизмот да дробим кој од кого е поголем атеист,така ни он во било која религија,а најмалце во Христијанството.

Kajgana Shop

На врв Bottom