мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.147
- Поени од реакции
- 25.355
Остај ти тоа. Има коњи за парада и коњи за работа.За се има прв пат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Остај ти тоа. Има коњи за парада и коњи за работа.За се има прв пат.
Остај ти тоа. Има коњи за парада и коњи за работа.
Види и покрај сите несогласувања те ценам како форумски лик( лично не се знаеме) од кој може доста да се научи и факт е дека имаш поголеми познавања во економија од мене и од многу други тука.Не си прочитал по другите теми, имам доста пишано што треба да се направи за да се спречи ова иселување. Еве ти го сижето
1. Пола државна администрација под итно на завод за вработување, на останатата половина намалување на платите за 30%.
2. Парите што ќе останат од горниве да се преусмерат во големи инфраструктурни проекти како ХЕЦ Чебрен, автопатишта, железница, соларна енергија, гасификација на државата
3. Стопирање на вртоглавото државно задолжување кај домашни и странски субјекти
4. Разнебитување на монополите, ЕВН, БЕГ, МЕПСО, Окта и остало
5. Стопирање на машината за перење СК2014, рестото пари преусмерување кон внатрешноста на Мкд, пред се Источна Мкд
6. Реформа на здравството со воведување на повеќе пактети на осигурување во зависност од уплатата
7. Реформа во образованието со укинување на проектот диплома за секое дете, субвенционирање на сите средни стручно-занаетчиски средношколци
8. Специјални програми за инвестиции од дијаспорците, особено во малите рурални места
9. Укинување на рамниот данок, скалесто оданочување според годишните приходи
10. Специјални даночни олеснувања за бизнис ангели кои ќе инвестираат во стартапи од млади и надежни луѓе
Каде сакате поубаво од ова да ви објасни човекот, незнам јас!!!. Па треба да се сменат уште еден куп работи, за на крај да испадни ( моја забелешка ) од толку работи што по твое треба да се сменат дека треба народот да се смени комплет.
Трескал нетрескал мене за тоа ме плаќаат, ти што изговор имаш што кисниш на форум?Моментот кога го читам владе кај шо траска зељени и некои што се упорни да му објаснат некои работи. Па тек-тук валво ќе се избаци со неговите стандардни бисери на латиница начкрапани и 2-3 дена покасно темава е побогата за 20-тина страници.
![]()
Да се посмеам пред легнување на глупостиве. Да ми заврши со убаво денотТрескал нетрескал мене за тоа ме плаќаат, ти што изговор имаш што кисниш на форум?
Ела врати се и поправија ако ја сакаш толку државата.Кога македонците дозволија Скопје 2014 да има приоритет пред све друго, тури му пепел. Секој пат кога доаѓам во Македонија, све по труло и труло ми изгледа, не оди на поарно работата па колку и да мкд владе и Хорхе се трудат.
Ела врати се и поправија ако ја сакаш толку државата.
Жртвовај се малце пичакму матер, не таму си се оптегнал во тоа Англија.
Не е ни така лошо како што се прикажува. Додуша за кој како. За некој е добро, за некој супер, за некој исто , за некој полошо.Доста е жртвовање од моја страна, сега само уживање.
Шала на страна владе, искрено не ми изгледа работата дека оди на поарно.Повеќето другари ми се или веќе иселени или расмислуваат за иселување.
Другите едвај сврзуваат крај со крај, ни самите незнаат како.
Поарно, куцај рандом на тастатурата нешто подобро ќе испадне отколку зелените што ги мавашНе е ни така лошо како што се прикажува. Додуша за кој како. За некој е добро, за некој супер, за некој исто , за некој полошо.
И спротивно на што многумина тука мислат, мислам глупо е да се споредува стандардот тука и западна европа. Ама и таму за кој како нели?Кој као ке си ја нареди што би рекле. Ете таму си. Сите убаво живеат? На сите им е погодено. Сите се доктори, инжинери, професори?
Сиромаштијата искоренета е, нема ниска класа, сите се средна и висока?
Тоа ти се вика слобода на изразувањето. Шо сакам можам да пишам. Демократија бе.Поарно, куцај рандом на тастатурата нешто подобро ќе испадне отколку зелените што ги маваш