Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Тогаш останува прашањето зошто цитираш теолог кој има сериозни предрасуди за местата на кои твојот бог патува.

Овае твој цитат, зар не?
Затоа што апсолутно се сложувам со него и апсолутно е во право.Се мисли на сите луѓе на планетета.Кажав само дека некој помалце некој повеќе.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Druze again ti kazav takvi izvori ne prifakam posto sekoj eden moze kakov saka dokumentarec da napravi ...ti posociv eden klip kade sto bese prikazan ziv zmej....I sea veruvas li vo zmejovi?

Jas mnogu daleku od tebe ...Ne te svakam me lektoriras ili sakas da me navredish? Na prasanjeto ti dadov odgovor tvoj problem ako ne ti se sviga.

Stari zema li apcinja od sabajle ti? Koj spomna politka i politicari? Kade toa bev jas offtopik za da me opmenuvas?
Naslovot:....Ke ti go zgolemam delot na koj treba da obratis poveke paznja...

Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанстовото и останати убедувања.
Pukas od frustracija,brzas so pisuvanjeto i nekako recenicive ti go gubat smisolot....Pak mi sudis spored tvoite ubeduvanja...ti kazav kako toa za mene toa e vreganje...ali aj neka ti cest na tvoeto ubeduvanje...!

PS: Predmet na ismejuvanje se stanuva,ne se raga! Se nadevam deka razbra.

Ova od youtube ili covek vernik ti kaza?
Дали ти ја погледна до крај документарната програма ? не... и ? што сакаш сега да направам ?.. мислиш имам намера да те убедвуам да станеш верник ? нема шанси.. јас само ти дадов НАУЧЕН ДОКАЗ дека Бог постои,фактите и доказите се во програмата.Ти имаш комплекси од змејови,си сакал да веруваш дека постојат,па кога си пораснал ти кажале дека всушност ги нема.Па затоа имаш толкави одбивности и негирање на Јутуб.Друго не гледам објаснување..

Јас те прашав каде живееш што се сметате дека вие од ТАМУ го користите мозокот толку многу,што прашање со 5 прашалници неможете да го видите напишано на Македонски литературен јазик.. гледам немаш храброст да кажеш каде е твоето место на живеење..

Никој не спомна политика,тоа беше пример.СПОРЕД ТЕБЕ,НА ШТО ТРЕБА ДА СЕ ПОВИКАМ КОГА ДИСКУТИРАМ СО НЕКОГО ЗА ХРИСТИЈАНСТВО ? КОЈА КНИГА КАЖИ МИ...

Под останати убедувања се мисли на теолошки книги(ако не се дискутира за Атеизам во моментот) а ти ми замери зошто сум се повикувал на Библијата,не сум требал.. па не е ли ова повеќе за религија форумов ??..

Се лажеш,исмејувачот се раѓа,затоа што тој нема способност да го зголеми своето ниво на интелектуалност и писменост.И кога фактите ќе го притиснат,почнува да исмејува,навредува,ароганција на сите страни.. никогаш не сум исмејувал не ни сакам.Со тоа покажувам нискост а не величина која вие ја замислувате.[DOUBLEPOST=1411751284][/DOUBLEPOST]
Атеизмот во мода :pos::pos::pos:
Да кажеше Православно христијанство е во мода, не ќе верував, ќе знаев.
:facepalm:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Затоа што апсолутно се сложувам со него и апсолутно е во право.Се мисли на сите луѓе на планетета.Кажав само дека некој помалце некој повеќе.
Апсолутно во право е дека бог не оди на некои места, а сепак е сеприсутен.Не е присутен некаде, ама е уствари присутен. Got it!(y)
:icon_lol:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Апсолутно во право е дека бог не оди на некои места, а сепак е сеприсутен.Не е присутен некаде, ама е уствари присутен. Got it!(y)
:icon_lol:
Oh my god...

Под сеприсутен,се мисли на тоа што гледа се,СЕКОЈ ЖИВОТ Е ВО НЕГОВИ РАЦЕ... јасно ти е сеа или пак не разбираш.. ? да пробам Англиски ?..

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Слушав еден 10 мин. за тоа како постоеле научни чуда во Куранот, де примери дава со машини за тоа како на човекот туку така му текнало да направи одредена машина, де како во Куранот пишувало за тоа дека месечината ја рефлектирала светлината од сонцето и дека таа нема сопствена светлина, де пишувало дека земјата е јајчеста, а тоа науката го прифатила дури по 1497 г.....
Иако за се постои контра аргумент вие продолжувате со тие видеа на јутуб да докажувате дека постои Бог. :)
Дали има конкретен доказ кои не би можел да биде контра аргументиран, каде што се докажува постоењето на вашиот Бог? :)

Знам дека си христијанин, иако направив паралела со другата религија, но ќе се потпрам на тоа дека сметате дека постои само еден единстен Бог. :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Слушав еден 10 мин. за тоа како постоеле научни чуда во Куранот, де примери дава со машини за тоа како на човекот туку така му текнало да направи одредена машина, де како во Куранот пишувало за тоа дека месечината ја рефлектирала светлината од сонцето и дека таа нема сопствена светлина, де пишувало дека земјата е јајчеста, а тоа науката го прифатила дури по 1497 г.....
Иако за се постои контра аргумент вие продолжувате со тие видеа на јутуб да докажувате дека постои Бог. :)
Дали има конкретен доказ кои не би можел да биде контра аргументиран, каде што се докажува постоењето на вашиот Бог? :)

Знам дека си христијанин, иако направив паралела со другата религија, но ќе се потпрам на тоа дека сметате дека постои само еден единстен Бог. :)
Има,и тие се во Египет,Црвеното Море и Саудиска Арабија.Таму постојат физички и материјални докази за сите случувања кога Евреите бегале од Египет.Го има во документарната програма која ја приложив.Таму има снимки и докази дека Црвеното Море е длабоко неколку илјади метри,но дека има место кое е плитко(сто или повеќе метри) каде што може истото да се помине,и дека на тоа место каде што е истражувано се пронајдени голем број коски од луѓе и животни како и тркала од запрежни коли.Во превод се она што останало од војската на Фараонот тогаш.. има и други,но ова се мислам најдобрите докази(физички и материјални)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Oh my god...

Под сеприсутен,се мисли на тоа што гледа се,СЕКОЈ ЖИВОТ Е ВО НЕГОВИ РАЦЕ... јасно ти е сеа или пак не разбираш.. ? да пробам Англиски ?..
Nope. Под сеприсутен се подразбира присутен насекаде. Во било кое дадено време.

Или ако сакаш англиски:
om·ni·pres·ent
adjective: omnipresent
(of God) present everywhere at the same time.​

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Дали ти ја погледна до крај документарната програма ? не... и ? што сакаш сега да направам ?.. мислиш имам намера да те убедвуам да станеш верник ? нема шанси.. јас само ти дадов НАУЧЕН ДОКАЗ дека Бог постои,фактите и доказите се во програмата.
Znaci novinari I filmska ekipa se za tebe Naucnici….Bravos…

Ти имаш комплекси од змејови,си сакал да веруваш дека постојат,па кога си пораснал ти кажале дека всушност ги нема.Па затоа имаш толкави одбивности и негирање на Јутуб.
Klipot za zmejot e Youtube e reziran od novinr aka naucnik….Znaci ti dadov Naucen Dokaz!

Јас те прашав каде живееш што се сметате дека вие од ТАМУ го користите мозокот толку многу,што прашање со 5 прашалници неможете да го видите напишано на Македонски литературен јазик.. гледам немаш храброст да кажеш каде е твоето место на живеење..
Nobeliveland stari Nobeliveland Da da nie tuka go kopristime mozokot….I da odime na you tube da provierime sto znacat prasalnicite….!
.Ова не е политика,па јас да се повикувам на книги напишани од разни политиколози и политички автори
Никој не спомна политика

A koj spomna politika?

Под останати убедувања се мисли на теолошки книги(ако не се дискутира за Атеизам во моментот) а ти ми замери зошто сум се повикувал на Библијата,не сум требал.. па не е ли ова повеќе за религија форумов ??..
Ako site drugi ubeduvanja se teoloski knigi …znaci i hristijanstvoto e samo ubeduvanje od teoloska kniga.

Сe лажеш,исмејувачот се раѓа,затоа што тој нема способност да го зголеми своето ниво на интелектуалност и писменост.И кога фактите ќе го притиснат,почнува да исмејува,навредува,ароганција на сите страни.. никогаш не сум исмејувал не ни сакам.Со тоа покажувам нискост а не величина која вие ја замислувате
Nemam zborovi …Ednostavno zemajki gi site dokazi na koj se potriras pocinjam da veruvam deka Neverland postoi i mozno e so petar pan da diskutiram.

I da…ovoa se vika intelktualen kapacitet…ke zaboravev…!

Прво,точно беа линкови ид јутубе,од каде другде би можел да ти ги дадам ? да дојдам дома на ЦД да ти ги донесем ? човекот што прогледал не е од Тетово,не ни знам од каде е,тоа е случка.

ама мислам дека се додека постои Кајгана,никогаш ама баш никогаш нема да разберете дека за да се донесе заклучок треба да имаш информации,основа,потркепа,факти..

АКО ОБРАЗОВАНИЕТО ВЕ ПРАВИ УСПЕШНИ ТОГАШ СЕКОЈ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА ЌЕ БЕШЕ ДОКТОР НА НАУКИ

Гледаш како работи твојот атеистички мозок ? никој од вас неможе еднаш да ме сфати што сакам да кажам а секогаш се трудам најпросто да објаснам + на Македонски кирилица пишувам..

Прво,пак нешто не ти работи меморијата..

ВИЕ СТЕ АТЕИСТИ ОД МОДА А НЕ ОД УБЕДВУАЊЕ(10000%)

ДA ТАМУ затоа што користите многу мозок,не знаете писмено(црно на бело) да препознаете прашање

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Имам конта аргумент, но сакам истиот да го проследиш прво со видео. Само што не можам да го пронајдам. Ако во случај во најдам, ќе го ставам тука. Така да, за жал, ќе мора прво да го прочиташ конта аргументот па потоа да го проследиш видеото. :(

Се работи за поврзаноста на Мојсеј и Рамзес 2-ри. Односно докази за тоа како синот на Рамзес 2-ри расте и се развива, нема докази дека станал фараон, но има за тоа како умрел во некоја битка (што значи дека не бил дете). Доказите всушност се сликите и хиероглифите внатре во пирамидите. :)

Од друга страна пак ги аргументираат чудата на Мојсеј, кои не биле ни од далеку чуда. А она за кое ти што зборуваш всушност станува збор за една обиколка т.е. одење низ мочуриштата (е пократок, ем единствен пат кон посакувната дестинација) или автоматски ги погазува твоите докази. :)

Веќе имам пишувано за ова, видеото често оди на тв ЕДО, па ако случајно го фатиш (пред да го ставам тука) изгледај го. :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Nope. Под сеприсутен се подразбира присутен насекаде. Во било кое дадено време.

Или ако сакаш англиски:
om·ni·pres·ent
adjective: omnipresent
(of God) present everywhere at the same time.​
:facepalm:

МОЖНО Е НЕКОЈ ДА НЕ Е СЕКАДЕ ПРИСУТЕН АКО Е ВЕЧЕН ?

Kajgana Shop

На врв Bottom