- Член од
- 17 јануари 2012
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 644
Не сум никаков пророк,нити претендирам да бидем,ама мислам дека се додека постои Кајгана,никогаш ама баш никогаш нема да разберете дека за да се донесе заклучок треба да имаш информации,основа,потркепа,факти..
Првиот цапслоцк со болд.Не сум никаков пророк,нити претендирам да бидем,ама мислам дека се додека постои Кајгана,никогаш ама баш никогаш нема да разберете дека за да се донесе заклучок треба да имаш информации,основа,потркепа,факти..
Религијата е процес на почитување,молење,заблагодарување и учење за Бог.Според првите две реченици,тоа е исто како да напишете АКО ОБРАЗОВАНИЕТО ВЕ ПРАВИ УСПЕШНИ ТОГАШ СЕКОЈ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА ЌЕ БЕШЕ ДОКТОР НА НАУКИ...
Во времето кога Бог зборувал и се појавувал на луѓе како Мојсеј,Авраам и другите,ќе најдете податоци дека истите тие се чуствувале многу неудобно и недостоинствено во тие моменти.. едно прашање ќе ве прашам вас атеистите,КОЈ ОД ВАС И НАС ЈА ИМА ТАА ТОЛКАВА МОРАЛНА ЧИСТОТА ЗА ДА БИДЕ ДОСТОИНСТВЕН ДА РАЗГОВАРА ЛИЧНО СО БОГ(директно)АКО ТОЈ БИ ЗБОРЕЛ СО ЛУЃЕТО ЛИЧНО КАКО ШТО ВЕЛИ СЛИКАВА ?????
Притоа да цитирам еден теолог ,,Бог е свет и тој не иде таму каде што е ѓубре''.. чекам одговор..
Гледаш како работи твојот атеистички мозок ? никој од вас неможе еднаш да ме сфати што сакам да кажам а секогаш се трудам најпросто да објаснам + на Македонски кирилица пишувам..Првиот цапслоцк со болд.
Кај нас и секој стана доктор на науки
Вториот цапслоцк со болд.
Еве одма се пријавувам.
Прв болд.
Класика за верник како размислува.
Не ми е јасно како може да сакаш некој кој те смета за ѓубре.
Религијата е процес на почитување,молење,заблагодарување и учење за Бог.
никогаш ама баш никогаш нема да разберете дека за да се донесе заклучок треба да имаш информации,основа,потркепа,факти..
Во времето кога Бог зборувал и се појавувал на луѓе како Мојсеј,Авраам и другите,ќе најдете податоци дека истите тие се чуствувале многу неудобно и недостоинствено во тие моменти.. едно прашање ќе ве прашам вас атеистите
Sam sebe go ubijal ....! Poleka no sigurno postanuvas kako Miki ...em ne prasuvas nisto em se zalis deka nikoj ne odgovara!никогаш ама баш никогаш нема да разберете дека за да се донесе заклучок треба да имаш информации,основа,потркепа,факти..
Sam sebe go ubijal ....! Poleka no sigurno postanuvas kako Miki ...em ne prasuvas nisto em se zalis deka nikoj ne odgovara!
Супериорно нели .Гледаш како работи твојот атеистички мозок ? никој од вас неможе еднаш да ме сфати што сакам да кажам а секогаш се трудам најпросто да објаснам + на Македонски кирилица пишувам..
За докторот нема да коментирам затоа што е глупост.
За што да се пријавиш,ПИНКОВА ЅВЕЗДА или ЅВЕЗДИТЕ НА ГРАНД ? само таму ми излгедаш како достоен да се пријавиш.. и онака идат секакви..
Ова е тоа што реков како работи твојот атеистички мозок.Не се смета ѓубре како човек,туку неморал,грешен,со страсти и блудови.. неможеше твојот мозок да го постави сам на себе прашањето ИМА ЛИ ТАКОВ КОЈ Е МОРАЛЕН А СО ТОА И ДОСТОИНСТВЕН ЗА ТОА ? дефакто,сите луѓе се неморален отпад само што некој е повеќе некој е помалку.
многу е тешко да се размислува,мноооооооооооооогуу..
Prijatele...eve od moe glediste ke probam da ti objasnam....Jas ne veruvam vo BOGВо времето кога Бог зборувал и се појавувал на луѓе како Мојсеј,Авраам и другите,ќе најдете податоци дека истите тие се чуствувале многу неудобно и недостоинствено во тие моменти.. едно прашање ќе ве прашам вас атеистите,КОЈ ОД ВАС И НАС ЈА ИМА ТАА ТОЛКАВА МОРАЛНА ЧИСТОТА ЗА ДА БИДЕ ДОСТОИНСТВЕН ДА РАЗГОВАРА ЛИЧНО СО БОГ(директно)АКО ТОЈ БИ ЗБОРЕЛ СО ЛУЃЕТО ЛИЧНО КАКО ШТО ВЕЛИ СЛИКАВА ?????
Притоа да цитирам еден теолог ,,Бог е свет и тој не иде таму каде што е ѓубре''.. чекам одговор..
А јас мислев дека бог е сеприсутен. Во која заблуда сум бил само.Притоа да цитирам еден теолог ,,Бог е свет и тој не иде таму каде што е ѓубре''.. чекам одговор..
Бога ми ти како размислуваш.. дете од исто толку години побрзо и подобро ќе разбере.. извини ама така е,што да ти објаснувам кога ти нема пак да разбереш.. џабе е нели..[DOUBLEPOST=1411746790][/DOUBLEPOST]Супериорно нели .
Не бе Баци за средба со твоето замислено пријателче кое те смета за ѓубре.
А ус пат сите се неморални...или има и морални. Ама и на ите моралните не им се покажува.
Дефинитивно има логика ова што го збориш.
За дете од 5 години ке ти поверува.
Прво,пак нешто не ти работи меморијата..(јас сум приложил многу пати до сега документарни програми каде се објаснува НАУЧНО постоењето на Бог,и на тебе лично сум ти приложил а ти пак и пак ПРИЛОЖИ.. не знам,стрварно не те разбирам,приложувам докази,викаш нема докази,прашувам прашање викаш не прашуваш.. бога ми.. не ти е тоа на арно..)Prijatele...eve od moe glediste ke probam da ti objasnam....Jas ne veruvam vo BOG
Bog nikogas ne odel po zemjata....posto ne ni postoel...Ti velis imas dokazi ...poveli prilozi gi!
Vtoriot del od prasanjeto again bog ne postoi i nemozes da diskutiras\razgovoras so nekoj sto ne postoi.
I na seto ova ti ni sudis sme bile nemoralen otpad,nevernici,bogohulci ,satanisti etc...Znaci u prevod ne vregas be prijatele...A nie pustite ti si smeeeme...Kapis sea?
Да си читал Библија еднаш во животот ќе знаеше дека е сеприсутен.. на твоја жалост а моја радост,не си видел ни како изгледа а камо ли да ја читаш..А јас мислев дека бог е сеприсутен. Во која заблуда сум бил само.
Prv del: A da tocno ti prilozili dokazi....kolku sto pamtam toa bea ....linkovi od youtube...i mi rece deka nekoj covek od tetotvo znael drug covek koj progledal samo zatoa sto veruval vo bog....na koj jas treba da im "veruvam" a so toa da si ja vregam percepcijata i intelegencijata...ne fala prijatele...!Прво,пак нешто не ти работи меморијата..(јас сум приложил многу пати до сега документарни програми каде се објаснува НАУЧНО постоењето на Бог,и на тебе лично сум ти приложил а ти пак и пак ПРИЛОЖИ.. не знам,стрварно не те разбирам,приложувам докази,викаш нема докази,прашувам прашање викаш не прашуваш.. бога ми.. не ти е тоа на арно..)
Да, ние сме се тоа што наброја.Сакаш да се лажеме дека не сме ? епа излези надвор и прошетај низ твојот град,отвори интернет читај вести,разговарај со 10 души ќе видиш,размисли самиот какво зло си направил ќе видиш пак(или ќе направиш во иднина),гревови и блудости.. не ти,сите ние..
Вие може да се смеете,само така може да ја сокриете вашата неспособност да докажете дека не се во можност да покажете вистински зошто сте атеисти.ВИЕ СТЕ АТЕИСТИ ОД МОДА А НЕ ОД УБЕДВУАЊЕ(10000%).. јас ги разбирам оние кои поради разни трагедии ја изгубиле вербата во Бог,но ако подобро размислам,секоја трагедија е предизвикана од човекот,никогаш од Бог,па дури никогаш ни од Сатаната(директно)..
Смејте се пријателе,само тоа и можете..[DOUBLEPOST=1411746869][/DOUBLEPOST]
Да си читал Библија еднаш во животот ќе знаеше дека е сеприсутен.. на твоја жалост а моја радост,не си видел ни како изгледа а камо ли да ја читаш..
Ништо не прави ако чита само Библија. Треба да го чита и Светото Предание, Толкувањата на Светото Писмо, Житијата на светците, Литургика, Историја на Христијанството, Есхатологија, Апологетика, Беседите на Светите Отци, делата на Светите Отци, да чита за патот на Душата после смртта, да изучува старохебрејски, старогрчки и старословенски...Да си читал Библија еднаш во животот ќе знаеше дека е сеприсутен.. на твоја жалост а моја радост,не си видел ни како изгледа а камо ли да ја читаш..
Прво,точно беа линкови ид јутубе,од каде другде би можел да ти ги дадам ? да дојдам дома на ЦД да ти ги донесем ? човекот што прогледал не е од Тетово,не ни знам од каде е,тоа е случка.Си ја навредуваш интелегенцијата со тоа што цитираш и читаш само што тебе те задоволува.Против твојте желби и интереси е да читаш и правилно ме цитираш за она што јас го пишувам.Ако не сум во право,повели кажи ми зошто иако сам знаеш дека понудив докази напиша НЕ ДАВАШ ДОКАЗИ и напиша НЕ ПРАШУВАШ а прашав ?Prv del: A da tocno ti prilozili dokazi....kolku sto pamtam toa bea ....linkovi od youtube...i mi rece deka nekoj covek od tetotvo znael drug covek koj progledal samo zatoa sto veruval vo bog....na koj jas treba da im "veruvam" a so toa da si ja vregam percepcijata i intelegencijata...ne fala prijatele...!
Vtor del:Ete pak sudis spored tvoite veruvanja...Prijatele jas ziveam vo drugo opstestvo i ima kolosalna razlika od tamu kade sto si ti...! Internet TV i babini prikazni ne gi prifakam kako relevanten sors za moite znaenja\ubeduvanja.Imam svest mozok vid etc...kapis?
Tret del:Nesposobnost prijatele e da si go lazesh mozoceto deka se sto ne razbiras i ti e strav da naucis\opitas\ istrazis deka ima nekoj imaginaren sto go sodal i upravuva so nego. Se dodeka crpsih odgovori od biblijata za tebe ovoj saren svet ke bide crno bel. Nie ne si ni trudime da se ubeduvame vo nesto sto ne postoi. Si ja pobrkal forumulata tuka. Zatoa prijatele koga sudite spored licni ubeduvanja stanuvate predmet na ismejuvanje ...prosto ko grav
PS: Od moda samo rolki nosam i toa pod koslula.
Него 2 работи не му се познати од ова што напиша.Добро ете три.. овие јазициве.. ама не,важно е да се докаже кој повеќе може да лае..Ништо не прави ако чита само Библија. Треба да го чита и Светото Предание, Толкувањата на Светото Писмо, Житијата на светците, Литургика, Историја на Христијанството, Есхатологија, Апологетика, Беседите на Светите Отци, делата на Светите Отци, да чита за патот на Душата после смртта, да изучува старохебрејски, старогрчки и старословенски...
Тогаш останува прашањето зошто цитираш теолог кој има сериозни предрасуди за местата на кои твојот бог патува.Да си читал Библија еднаш во животот ќе знаеше дека е сеприсутен.. на твоја жалост а моја радост,не си видел ни како изгледа а камо ли да ја читаш..
Druze again ti kazav takvi izvori ne prifakam posto sekoj eden moze kakov saka dokumentarec da napravi ...ti posociv eden klip kade sto bese prikazan ziv zmej....I sea veruvas li vo zmejovi?Прво,точно беа линкови ид јутубе,од каде другде би можел да ти ги дадам ? да дојдам дома на ЦД да ти ги донесем ? човекот што прогледал не е од Тетово,не ни знам од каде е,тоа е случка.Си ја навредуваш интелегенцијата со тоа што цитираш и читаш само што тебе те задоволува.Против твојте желби и интереси е да читаш и правилно ме цитираш за она што јас го пишувам.Ако не сум во право,повели кажи ми зошто иако сам знаеш дека понудив докази напиша НЕ ДАВАШ ДОКАЗИ и напиша НЕ ПРАШУВАШ а прашав ?
Jas mnogu daleku od tebe ...Ne te svakam me lektoriras ili sakas da me navredish? Na prasanjeto ti dadov odgovor tvoj problem ako ne ti se sviga.Второ,извини ти каде живееш што вие таму сте толку ИНТЕЛЕКТУАЛНО напредни ? сега се вреѓаме на ВАШИ и НАШИ ? човече,каде и да живееш во Македонија,НЕМОЖЕ да биде повеќе добро од таму каде што живеам јас.Добро прочитај го ова,затоа што позадината на реченицата е многу поголема од она што го пишува.И уште еднаш извини,вие ОД ТАМУ затоа што користите многу мозок,не знаете писмено(црно на бело) да препознаете прашање кое има 5 прашалници на крај и викате НЕ ПРАШУВАШ... извини те молам,моето поклонување и почит за вас ОД ТАМУ.. ( се надевам ќе имаш храброст да кажеш од каде).
Stari zema li apcinja od sabajle ti? Koj spomna politka i politicari? Kade toa bev jas offtopik za da me opmenuvas?Трето,ова е дискусија за религии,види го насловот на темата.Ова не е политика,па јас да се повикувам на книги напишани од разни политиколози и политички автори.Ова е за религија,и ако е за Христијанство ќе се повикам на Библија,ако е за Ислам ќе се повикам на Куран.Нема да се повикам на Мислата на Ленин кога дискутираме за Бог.Ти кажав,исмејуваат само оние кои неможе да ја најдат смислата за своите убедувања,па само во ракав им остануваат две ''карти''.Некултура и исмејување,неретко и ароганција.ЗРЕЛ ЧОВЕК,ИНТЕЛЕКТУАЛНО РАЗВИЕН И ПИСМЕН,НИКОГАШ АМА БАШ НИКОГАШ НЕ ИСМЕЈУВА.ЗАТОА ШТО ТОА Е ПРИМИТИВИЗАМ НА ПРИМИТИВИЗМОТ,ВРВ НА ВРВОВИТЕ ЗА ТИЕ ШТО СЕ СПРОТИВНО ОД ТОА ШТО КАЖАВ ВО ОВИЕ РЕЧЕНИЦИ.
Атеизмот е мода,верувај ми.Сатанизмот исто така почнува да станува.Сакаш верувај сакаш не..
Ova od youtube ili covek vernik ti kaza?Атеизмот е мода,верувај ми.Сатанизмот исто така почнува да станува.Сакаш верувај сакаш не..