Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Чек чек, објасни ми те молам што е со верниците а што е со неверниците? Кој каде иде кога/ако умре? :свиркам:
Vidi vaka za da razberes prvin treba slepo da veruvas samo vo ovoj zmej ...Koga ke postanes vernik ke dobies vecnost,milost i spasenie posle a i vo tekot na zivotot...A ako ne ke goris od zmejoviot ogin...Posto zmejot e najmilostivot,najdarezliviot i e semoken! Sekoj moze da bide spasen dovolno e samo da se pokae i go priznae zmejot.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Vidi vaka za da razberes prvin treba slepo da veruvas samo vo ovoj zmej ...Koga ke postanes vernik ke dobies vecnost,milost i spasenie posle a i vo tekot na zivotot...A ako ne ke goris od zmejoviot ogin...Posto zmejot e najmilostivot,najdarezliviot i e semoken! Sekoj moze da bide spasen dovolno e samo da se pokae i go priznae zmejot.
Чекај! вечност во овој живот? Озбилно? Па дај одма да се приклучам. ДА, ДА, се покајувам и го признавам само тој змеј. Треба некоја жртва? Прво дете? Невина девојка? Право од коските на пра пра дедо ми? ....... Кажувај брзо, не ми се чека :vozbud:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Znaci ti pocustvuva deka postoi bog ama necis da nikazes kako oti imalo oloshi luge... dokazi baraj si sam...:pos:
Boldiranovo neznam dal da se smeam ili lutam na samiot sebe za izgubenoto vreme....! Diskusija nivo detska gradinka...!
Druze i jas veruvam deka ima zmejovi i ....ako sakas i link od youtube ke ti dadam nemoras da baras dokazi!

https://www.youtube.com/watch?v=EnLZbuhor4I
Види,јас ти постирав линкови од документарни програми,ти понудив соработка сам да се увериш во зборовите на луѓе кои доживеале поголеми работи од мене,испаднав љубезен и кулутрен ти одговорив на се што праша а ти ме омалуваживаш со тоа дека не сакам да кажам бидејќи има овде педери и курвишта кои едвај чекаат да пишам нешто за себе и одма тоа да го цитираат и употребат на друг форум против мене.Да,затоа не пишувам,сакаш смеј се сакаш не.Јас ти понудив и докази и соработка,сега ти тоа што цинично се смееш и мислиш дека покажуваш некоја супериорност... твое мислење е,ама САМО МИСЛЕЊЕ..
Не викам дека нема на јутуб документарни програми дека има змејови,ама тие две што јас ги дадов се реални и вистинити.Ако располагаш со огромни материјални средства посети ги тие места па увери се со свои очи не знам друго што да ти кажам..[DOUBLEPOST=1410381806][/DOUBLEPOST]
Абе батали го третото, секако паламудиш и на прво и на второ и на трето.
Значи он сам се создал :vozbud::vozbud:
Ти неписмен си или тренираш да бидеш ? ти реков немам толкави знаења ти пак сам се создал.. :facepalm:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ти неписмен си или тренираш да бидеш ? ти реков немам толкави знаења ти пак сам се создал.. :facepalm:
Типично вернички. Нема аргументи = лични навреди.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Атеист тоест нихилист,истата работа само под друго име.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Атеист тоест нихилист,истата работа само под друго име.
Тотално погрешно. Ама пак затоа верник е себичњак, иста работа под друго име.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Типично вернички. Нема аргументи = лични навреди.
Бог е вечноста и доаѓа од неа.Тоа мојот КУЛТУРЕН одговор.Не е навреда тоа туку прашање.Немаше да се налутиш ако те прашав ОБРАЗОВАН СИ ТИ.. ?..

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Бог е вечноста и доаѓа од неа.Тоа мојот КУЛТУРЕН одговор.Не е навреда тоа туку прашање.Немаше да се налутиш ако те прашав ОБРАЗОВАН СИ ТИ.. ?..
Не се навредив и налутив ни вака, имун сум на навреди.

Е како може нешто да доаѓа од самото себе? :вонзем:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не се навредив и налутив ни вака, имун сум на навреди.

Е како може нешто да доаѓа од самото себе? :вонзем:
Не те навредив туку културно те прашав затоа што ти дадов пред тоа 2 или 3 пати одговор на едно исто прашање.Пак ќе повторам,не сум теолог и немам толкави знаења.Ќе треба на некој стручен да му се обратиш со истото прашање.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Колку поголем неверник,толку поголем атеист....

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.306
Поени од реакции
5.912
Nemam nikakvo mislenje i stav kon ateistite i ateizmot. Mojata logika kon ateizmot kako poim e neprifakjanje na boga potocno stvoritelot uste potocno ne prifakjanje na samiot sebe. Nie sme dusa i blagoslov na univerzumot i zatoa sme sozdadeni. Vrvniot stepen na razbiranje e deka se e edno i site sme edno.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Nemam nikakvo mislenje i stav kon ateistite i ateizmot.
Очигледно имаш, иначе немаше да го пишеш ова доле.
Mojata logika kon ateizmot kako poim e neprifakjanje na boga potocno stvoritelot uste potocno ne prifakjanje na samiot sebe.
Барем за мене, зборот "неприфаќање" подразбира предходно постоење. Неможеш да неприфатиш измислен ентитет. Нема логика да неприфаќаш леприкон или еднорог на пример.
"Неприфаќање на самиот себе" ако не ја дообјасниш, сама по себе е тотално безмислена реченица без никаква лигика.
Nie sme dusa i blagoslov na univerzumot i zatoa sme sozdadeni.
Како го заклучи ова?
Она што сигурно го знаеме е дека ние сме апсолутно небитни во универзумов, тотално небитна енергија собрана на една случајно создадена неверојатно мала точка.
Vrvniot stepen na razbiranje e deka se e edno i site sme edno.
Врвниот степен на разбирање на што поточно? Иначе, да, точно, ако ја разложиш материјата до најниско можно ниво, се ќе ти биде исто. Ама не си кажал ништо со ова.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Nemam nikakvo mislenje i stav kon ateistite i ateizmot. Mojata logika kon ateizmot kako poim e neprifakjanje na boga potocno stvoritelot uste potocno ne prifakjanje na samiot sebe. Nie sme dusa i blagoslov na univerzumot i zatoa sme sozdadeni. Vrvniot stepen na razbiranje e deka se e edno i site sme edno.
Немал став :pos: а после уште 5 реченици.
Кое неприфаќање на себе? Па тоа вие го рекламирате. Вие сте тие кои не се прифаќате (ниту спознаете) себеси. Поголема шанса за прифаќање има неверникот отколку верникот.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.306
Поени од реакции
5.912
Очигледно имаш, иначе немаше да го пишеш ова доле.

Барем за мене, зборот "неприфаќање" подразбира предходно постоење. Неможеш да неприфатиш измислен ентитет. Нема логика да неприфаќаш леприкон или еднорог на пример.
"Неприфаќање на самиот себе" ако не ја дообјасниш, сама по себе е тотално безмислена реченица без никаква лигика.

Како го заклучи ова?
Она што сигурно го знаеме е дека ние сме апсолутно небитни во универзумов, тотално небитна енергија собрана на една случајно создадена неверојатно мала точка.

Врвниот степен на разбирање на што поточно? Иначе, да, точно, ако ја разложиш материјата до најниско можно ниво, се ќе ти биде исто. Ама не си кажал ништо со ова.
Imam odgovor i na ova ubavo so kulturno deluvase. Nema da se objasnuvam posto odi do nedogled... Nema smisla :)[DOUBLEPOST=1411586356][/DOUBLEPOST]
Немал став :pos: а после уште 5 реченици.
Кое неприфаќање на себе? Па тоа вие го рекламирате. Вие сте тие кои не се прифаќате (ниту спознаете) себеси. Поголема шанса за прифаќање има неверникот отколку верникот.
Seuste nemam mislenje i stav kon ateistite i ne ni gi osuduvam na vakvi i onakvi toa sto go napisav e samo moe viduvanje kon cinot Ateizam. Nemislam da se objasnuvam. Vi go pocituvam stavot kakov takov. :)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815

Kajgana Shop

На врв Bottom