Патријахалноста како неправеден систем кон жената

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
студиите покажуваат дека жените имаaт повисоко IQ, побрз мозок и повеќе симпатија кон другите луѓе и е заклучено дека поради ова (и дриги причини) жените се подобри лидери, а со тоа и, очигледно, супериорни.
+Мажите не само што (според статистики и студии односно факти) се поглупави, повиолентни и со тоа очигледно инфериорни во многу сфери, но исто така се непотребниот пол. :)
Со нови техники може ДНА на жена да замени сперма. Значи дури и за единственото нешто што го придонесувавте веќе не сте потребни. :icon_lol:
Тоа е што добивате после сета штета и болки што им ја предизвикавте на жените и мајка природа. Карма. :pos:

Nevladini femnisticki studii mozda ali oficijalni studii pokazuvaat nesto drugo ,znam deka Indiska ideologija najveke ti dava uteha no realnosta e druga zenite nemaat odgovornost sakaat da bidat loveni i sve da im e na gotovo a tie sto ne navidum se nezavisni ili ambiciozni veke imaat hormonalno poremetuvanje i se seksualno frustrirani zeni mozeme da vidime mnogu primeri u politikata :)

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
така се изговара на англиски, моја грешка :)
ПС: добар ад хоминем, тие се секогаш брилијантни аргументи ;):cuc:
Несигурноста и цитирањето на некакви генерални линкови од западните медиуми без никаква издржаност за женската надмоќност не е ништо подобро.
Едноставно само покажува колку малку познавања имаш за жените и начинот на развивање низ каналите на времето. Пак ќе ти речам, јас да сум како тебе би ја прочитал биографијата на мадам Кири. Или автобиографијата на мадам Роза Паркс. Чисто за ти како жена да разбереш што значи моќта на интелектот.

Ако си трол од женскиот пол, опција која е 90% возможна, едноставно со среќа во животот.
Ако си трол од машки пол, опција која е 10% возможна, магаре да ти го бапне, или змија да ти го касне. :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Тоа зборува за твојата кредибилност, твоето познавање на основните работи. Кога ти не знаеш една од основните работи за личноста за која збориш, како сакаш да бидеш поинаку сфатена освен да биеме мајтап со тебе и твоите постови околу ова. Кога ќе научиш, бујрум врати се тука и ќе дискутираме, вака само се брукаш. Него, еве за тебе еден шовинистички виц:
Знаеш ли зошто жените имаат помали стапала? ................................. Не знаеш?
Па за да можат да бидат поблиску до садомијалникот:noze:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
2 завршени, уште 3 и ќе бидам перфектната феминистка според овој амеракански фашистички конзервативец кој мисли дека земјата била креирана пред 10.000 год од магичниот Дедо Мраз на небото. :pos:
Луѓето со кој некој се согласува кажуваат многу за него. ;)

Член од
4 септември 2014
Мислења
142
Поени од реакции
129
За патријархалност ќе може да се зборува кога жените ќе се научат да го креваат капакот после вршење нужда. Се друго е џабе муабет.[DOUBLEPOST=1411506428][/DOUBLEPOST]
Несигурноста и цитирањето на некакви генерални линкови од западните медиуми без никаква издржаност за женската надмоќност не е ништо подобро.
Едноставно само покажува колку малку познавања имаш за жените и начинот на развивање низ каналите на времето. Пак ќе ти речам, јас да сум како тебе би ја прочитал биографијата на мадам Кири. Или автобиографијата на мадам Роза Паркс. Чисто за ти како жена да разбереш што значи моќта на интелектот.

Ако си трол од женскиот пол, опција која е 90% возможна, едноставно со среќа во животот.
Ако си трол од машки пол, опција која е 10% возможна, магаре да ти го бапне, или змија да ти го касне. :)
И мадам Бовари заборави да ја спомнеш. Него ова персирањево со мадам звучи како камшик да имале в рака, а не епрувети. :icon_lol:

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.870
Поени од реакции
23.265
Него, еве за тебе еден шовинистички виц:
Знаеш ли зошто жените имаат помали стапала? ................................. Не знаеш?
Па за да можат да бидат поблиску до садомијалникот:noze:
А зошто невестата секогаш е облечена во бело?
Па сите кујнски апарати се со бела боја ;)

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
И мадам Бовари заборави да ја спомнеш. Него ова персирањево со мадам звучи како камшик да имале в рака, а не епрувети. :icon_lol:
Почитта се заслужува. Сигурно нема да речам мадам Андродаира.

Член од
4 септември 2014
Мислења
142
Поени од реакции
129
Совет до тебе и до другите феминистки на форумов. Дискутирајте на ниво, за работи кои ги знаете, а не за Кјури. Еве јас на пример сум во реал лајф по убедување ултра-левичар, анархист, социјалист, атеист, марксист, тежок либерал, и се што е поврзано со левица. Ама кога ќе ве видам на форумов какви глупости трескаат некои поединци во истиот момент ме фаќа сафра да пишам нешто најшовинистичко од типот на Гад онли ноус, или Астронаут. Пошо е игра, кога некој треска глупости ти доаѓа онака желба да пецкаш одвреме навреме .

Инаку да, отркитието на днк двојниот хеликс кое го имаш споменато е битна работа. Сликата (кристалографија) била направена од жена. Ама не добила нобелова и тоа е голем срам за човештвото. Има и книга за тоа, на сите има ја препорачувам книгата. Среќа човештвото ги надмнина тие детски болести и денес во цивилизираниот свет жените можат дококу сакаат да станат меѓу другото и успешни научнички.

N

NikolaMKD91

Гостин
А зошто невестата секогаш е облечена во бело?
Па сите кујнски апарати се со бела боја ;)
Ајде уште еден и од мене. :D Како знаеш дека жена ќе каже нешто паметно ? Ја почнува реченицата со ,,маж еднаш ми кажа" ... :pos:

ќе не банираат за шовинизам :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom