Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Епа од каде ти го зеде правото да пишеш зошто ВИЕ ХРИСИТЈАНИТЕ не се буните против тарифи.. ?
Затоа што христијани се луѓе кои следат правила, догми, канони, идеологија. Нешта кои кај атеистите ги нема! Затоа што христијани се луѓе за кои твојот соверник го кажа следново:
Добра поента, христијаните ја црпат од Христовиот пример на Саможртвување=безусловно давање.

Затоа што христијани се луѓе кои следат правила, догми, канони, идеологија. Нешта кои кај атеистите ги нема! Затоа што христијани се луѓе за кои твојот соверник го кажа следново:
,,Секој ќе одговара макар и за лош кажан збор''
Ти што се заангажира за тарифите ?

,,Секој ќе одговара макар и за лош кажан збор''
Ти што се заангажира за тарифите ?
Тарифите се еден од многуте примери на лицемерие. А тоа - лицемерието е единственото кое останува, кога ќе се разоткрие се останато кај Лагата, која на цел глас труби дека е единствената Вистина.

Тарифите се еден од многуте примери на лицемерие. А тоа - лицемерието е единственото кое останува, кога ќе се разоткрие се останато кај Лагата, која на цел глас труби дека е единствената Вистина.
Иписимус,ти ретко читаш што пишувам,и затоа треба по 100 пати да повторувам едно де исто..
Јас многу пати овде споменав дека тарифи треба да се плаќаат,ама парите да се трошат за верата и сиромашните,а не секој владика да има џип од минимун 60.000 евра.. жалосно е кога ќе видам на ТВ плачат и тражат помош за операција која кошта 3.000 евра.. па и 200.000 евра да биде.. тоа не е ништо за милионскиот буџет на МПЦ..

Иписимус,ти ретко читаш што пишувам,и затоа треба по 100 пати да повторувам едно де исто..
Јас многу пати овде споменав дека тарифи треба да се плаќаат,ама парите да се трошат за верата и сиромашните,а не секој владика да има џип од минимун 60.000 евра..
Прво. Кога споменуваш некого, тагирај и пишувај го никот како што е, не како што тебе ти изгледа. Ако веќе го пишуваш на кирилица, пишувај - Ипсисимус а не Иписимус. Очигледно ретко читаш, затоа што 100 пати повторуваш една иста грешка.
Второ. Дека требало тарифи да се плаќаат, е твоја лична измислица, никаде во библијата нема такво нешто! Напротив, се вели дека бесплатно ви е дадено, бесплатно треба да ја давате пораката што ви е пренесена. Колку денес опстојува тоа, сведоци се сите. Има едно едноставно правило и тест за тоа дали нешто е вистина или не, тоа е тестот на реалноста и функционалноста. Ако одредено тврдење, теорија или план неможе да се спроведе на дело, тогаш тој е нефункционален - лажен. Тоа е случајот со вашите религии денеска.

Последно уредено:
Прво. Кога споменуваш некого, тагирај и пишувај го никот како што е, не како што тебе ти изгледа. Ако веќе го пишуваш на кирилица, пишувај - Ипсисимус а не Иписимус. Очигледно ретко читаш, затоа што 100 пати повторуваш една иста грешка.
Второ. Дека требало тарифи да се плаќаат, е твоја лична измислица, никаде во библијата нема такво нешто! Напротив, се вели дека бесплатно ви е дадено, бесплатно треба да ја давате пораката што ви е пренесена. Колку денес опстојува тоа, сведоци се сите. Има едно едноставно правило и тест за тоа дали нешто е вистина или не, тоа е тестот на реалноста и функционалноста. Ако одредено тврдење, теорија или план неможе да се спроведе, тогаш тој е нефункционален - лажен. Тоа е случајот со вашите религии денеска.
Прво те цитирав,второ не сум јас крив што имаш ти тежок ник,трето каде ти прочита во мојот пост дека јас СЕ ПОВИКАВ на Библијата и реков дека треба да се плаќа?????????????????????????????????????????
Цел живот човек да те учи дека прво треба да прашаш па пред да донесеш за некого констатација џабе е.. тебе треба секој пост пак и пак да ти повторува човек..
ЈАС ТОА ГО НАПИШАВ КАКО СВОЈ СТАВ,ТРЕБА ДА СЕ ПЛАЌА,ОД КАДЕ ЌЕ ЗЕМА ТОЈ ПОП ПЛАТА ВО ЦРКВА,ТИ ЌЕ МУ ДАВАШ ОД ТВОЈ ЏЕБ ? ДА СИГУРНО,САМО ЗНАЕШ КОЛКУ ГИ ИМА ? ОД КЛИСАРИ ДО ВЛАДИЦИ ??? КОЈ ЌЕ ГИ РЕНОВИРА ЦРКВИТЕ,ГРАДИ,ПОПРАВА ТИ ???????

Тоа што пиша за безплатното не се прави енглез тоа јас прв го кажав а друг член после мене го цитираше стихот од Библијата,истиот тој што сега ти го цитираш за мене.Ти се мои цитати и реченици употребуваш,и ова,пред тоа со слободната волја............

Лажен е животот ваш атеистички пријателе,па затоа лутате по форуми да го најдете смислот на вашиот атеизам.Јас напишав дека ти и овие 99% овде што сте атеисти,сте атеисти затоа што тоа е веќе ИН од колку некоја друга причина.. да не е така,немаше ти да бидеш на оваа тема овде со вакви ставови,нити па овие другиве..

Неее, никој не стигнал до тој чин сеуште! :)
Моментално сум магичар, посветеник.
Не може да знаеш всушност, заради карактеристиката на степенот!

Во „Една Ѕвезда на Видикот“ (која што фрла мал зрак на светлина во опишувањето на Големото Бело Братство) има опис на овој степен и зошто никој не знае ништо за него. Но има нешто за него во Liber I бидејќи мислам дека се тесно поврзани овие два степени!

Бидејќи таква тема за дебатирање е отворена веќе од @kooperativa ќе ја ставам како приоритетна за да не се тродуплираат 100 теми со иста кауза и постовите од такви слични теми ќе ги префрлам тука.

Лажен е животот ваш атеистички пријателе,па затоа лутате по форуми да го најдете смислот на вашиот атеизам.Јас напишав дека ти и овие 99% овде што сте атеисти,сте атеисти затоа што тоа е веќе ИН од колку некоја друга причина.. да не е така,немаше ти да бидеш на оваа тема овде со вакви ставови,нити па овие другиве..
Exactly..... IN ateistite(so lazni zivoti) obicno lutaat po vakvi forumi da si go najdat smisolot...za razlika od nekoj drugi koi veke go imaat najdeno\dadeno....

Primer: Magarinjata ...Tie moraat da imaat stopan ... nekoj koj ke gi vodi posto sami nemaat\nemozat da imaat nikakov smisol!

PS:Balgodarime sto ne prosvetli!

Exactly..... IN ateistite(so lazni zivoti) obicno lutaat po vakvi forumi da si go najdat smisolot...za razlika od nekoj drugi koi veke go imaat najdeno\dadeno....

Primer: Magarinjata ...Tie moraat da imaat stopan ... nekoj koj ke gi vodi posto sami nemaat\nemozat da imaat nikakov smisol!

PS:Balgodarime sto ne prosvetli!
Се сложувам со тебе,но само едно ме интересира,тоа МОРА,кој закон од Биологијата тоа го кажува тоа МОРА ДА ИМААТ СТОПАН? зошто тогаш природата има животни кои се нарекуваат Диви коњи,кучиња,мачки,кокошки итн ? се надевам дека ќе знаеш да ми да дадеш добар одговор,ако воопшто го има..

Се сложувам со тебе,но само едно ме интересира,тоа МОРА,кој закон од Биологијата тоа го кажува тоа МОРА ДА ИМААТ СТОПАН? зошто тогаш природата има животни кои се нарекуваат Диви коњи,кучиња,мачки,кокошки итн ? се надевам дека ќе знаеш да ми да дадеш добар одговор,ако воопшто го има..

Сети се:

ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΑΓΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ - 7

6 Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ρήξωσιν ὑμᾶς.

Тарифите се еден од многуте примери на лицемерие.
Како и твојата грижа за истите-тарифите.:rolleyes:[DOUBLEPOST=1411147318][/DOUBLEPOST]
Ipsissimus напиша:
Неее, никој не стигнал до тој чин сеуште! :)
Моментално сум магичар, посветеник.
Хари Потер?:cool:[DOUBLEPOST=1411147513][/DOUBLEPOST]
liberij напиша:
Добра поента, христијаните ја црпат од Христовиот пример на Саможртвување=безусловно давање.

:facepalm:
А ти ко пантеист што следиш!?

Последно уредено:
Како и твојата грижа за истите-тарифите.:rolleyes:[DOUBLEPOST=1411147318][/DOUBLEPOST]
Хари Потер?:cool:[DOUBLEPOST=1411147513][/DOUBLEPOST]

:facepalm:
А ти ко пантеист што следиш!?
Дали тоа гледам нетрпеливост и презир кај тебе? :) Интересно.

Да ти одговорам а со тоа и да го образложам мојот претходен пост до (по)неупатените.
Адам со непослушноста кон Господ и со својот пад ги довел животните во незавидна ситуација - ги ставил во синџирот на исхрана. Па така имаш животни-грабливци и животни што се плен на овие грабливци.
Во дивината, дивата магарица и сите други диви животни, како дивата кобила, дивата овца, дивата свиња и др. имаат точно одреден временски период на парење. Се парат во точно одредени месеци, така што завршетокот на нивниот гестациски период (скотност) да се паѓа во периодот кога се обновува вегетацијата во пределите кајшто живеат (најчесто рана пролет), за да имаат доволно време магаренцето, ждребето, јагнето, прасето итн. да пораснат и да се осамостојат до почетокот на следната зима.
Нивните питоми роднини, сите до еден, освен мачката, не го ограничиле овој временски период на парење и се парат преку целата година, благодарение на човекот кој ги припитомил и засекогаш им ја одзел способноста за преживување во дивината. А при окотувањето(јагнење, прасење, ждребење итн.) во најголем број случаи НЕОПХОДНА е и помошта на човекот. Значи, припитомените животни биднале целосно зависни за нивниот опстанок од човекот.
Ете каква добрина му сторил твојот стопан на магарето, кој според тебе, магарето МОРА да го има.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom