iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Дали ќе премините на iphone 6

• Да

Гласови: 8 15,7%
  • Не

Гласови: 43 84,3%

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.067
Добар си е телефонот, што му фали? Да излезеше во 2012 ќе беше best buy. :D

Најјак аргумент во одбрана на iPhone, мазен бил. Па за тие пари уште и да не биде мазен.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Луѓе Apple живее од брендот, нив не им треба нивниот најнов iPhone да ги има сите новитети.
Бидејќи тие вадат телефон еднаш годишно, мораат да чуваат "новитети" за во наредниот телефон. Така да до 2016-17 ќе го стасаат денешниот SGS 5 со хардвер и "новитети".

Нели ви е доволен фактот дека презентираа новитет "можност за снимање видео со камерата" кај 3gs. И целата публика беше во состојба на нирвана.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
False. Има многу пријави од корисници како им крашнуваат апликациите поточно се затвораат заради премалце рам. мазноста при работа, и константноста на брзината на анимациите е едно, премалце рам е друго, да iOS работи помазно од било кој Тачвиз, но дека има малце рам има, ај сега прашања до тебе.

Дали е подобро да имаш 1 или 2 гб рам?

Дали е подобро да имаш екран со ~ 300ppi или со 500 ppi?

Дали е подобро да имаш 2000mAh батерија или 3000 mAh?
Една проста физика . Дали знаеш дека 99 % од апликациите работат на dual core ?
Дали знаеш да направиш разлика меѓу еден и два гб рам ?
Дали знаеш дека 300 ppi човечкото око не ги перцепира ?
Џабе се зборува за Andorid and IOS кога се различни филозофии и различни светови .[DOUBLEPOST=1410612475][/DOUBLEPOST]
Ја колку што разбрав имало некој баг што дозволувал колку сакаш пати да пробуваш да внесеш пасворд на icloud. После некое време го поправиле ама дотогаш можеле едноставно да brute force-ираат пасворди.

On topic:
Не верувам дека ќе земам некогаш 6ка. Сега сум на 5ка и може да се надоградам до 5ес... ама и за тоа не гледам некоја причина. И сето тоа зошто хардверот ми врши работа, а на iphone сум пред се ради апликациите. Мора да се признае дека има подобри апликации и подобро изгледаат, барем оние што јас ги користам и мене ми требаат.

Не знам само, мислам дека 5кава нема да фаќа 4Г. Има некој информации во врска со тоа?
Ќе ти фаќа 4Г да не се секираш само сега го има во одредени тарифи 4Г не се секирај . Иначе убаво е да го надградиш 5S презадоволен сум апсолутен погодок брзина перфоманси и уникатност :)[DOUBLEPOST=1410612598][/DOUBLEPOST]USA and CHINA ќе биде најпродаван IPHONE 6 а во Европа Британија , Италија , Германија , Скандинавија , Франција[DOUBLEPOST=1410613036][/DOUBLEPOST]Шо направи Samsung S5 ? за разлика од S4 катастрофа , плус како ќе се осеќаш го имаш S4 за 6 месеци ти вади S5 на секој 6 месеци никогаш нема да следиш последен тренд . HTC за мене е многу подобар бренд од Samsung . И зошто сите рекламни кампањи на Samsung се поврзани со Apple ? Нека си го тераат филмот ако се способни сами а не други да исмеваат .....

Последно уредено:

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Ништо од Ајфонов. Ќе си речев којзнае што ќе извадат сега, али ништо. Сепак Галакси С5-ката останува најдобар.
Ајфонот 5s има 10 пати подобра камера и тач дисплеј од Галакси 5 ( за дизајн не е потребно да се коментира)... Самиот можеш да видиш кој е попродаван модел.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Камера нема теорија да има подобра, за тач можно е.

Aleksandar, не планирам да навлагам во дискусија со луѓе кои се фанови на одредени брендови, не вреди. А и прашањава ти се трагикомедија. Дали знам која е разликата? :D

За крај, кој спомна нешто за дуал вс квад?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Шо направи Samsung S5 ? за разлика од S4 катастрофа , плус како ќе се осеќаш го имаш S4 за 6 месеци ти вади S5 на секој 6 месеци никогаш нема да следиш последен тренд . HTC за мене е многу подобар бренд од Samsung . И зошто сите рекламни кампањи на Samsung се поврзани со Apple ? Нека си го тераат филмот ако се способни сами а не други да исмеваат .....
S5 vs S4....

Подобра дисплеј.

Подобра камера.

Подобра батерија.

Побрз процесор/графичка.

Подобра рецепција/конекција Wi-Fi/LTE, како и поголеми брзини - подобар модем.

Подобар звук, микрофон/звучник.

Што сакаш уште повеќе?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
za 900 evra ke si kupam aziec so ke mi naprai bolje telefon i ke mi bide rob!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ајфонот 5s има 10 пати подобра камера и тач дисплеј од Галакси 5 ( за дизајн не е потребно да се коментира)... Самиот можеш да видиш кој е попродаван модел.
За најдобар тач, да, ајфоните имаат. Али ова другото ти е само тропање глупости. Како прво Galaxy S5 е најпродаван телефон, перфомансите се 20 пати појаки од тие на ајфонот. Камерата нормално дека е подобра на Самсунгот. А и не само Samsung, дури и LG G3, Sony Xperia Z2, Huawei P7...и многу други се подобри од ајфонот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Хаха интересно ти е ова дури и другите :D

G3 и Z2 имаат во најмала рака камери со ист квалитет како таа кај S5, ако не и подобри. G3 се фокусира далеку побрзо, има оптичка стабилација, која работи во 4K и сите други модови, додека кај S5 има дигитална стабилизација која работи само во 1080p. Исто така во опкружување со ниска осветленост, S5 нема што да бара...

Заклучок, камерата на S5 не е доволно добра за да се ставаат како инфериорни под него Z2/G3. Но е подобра од онаа на 5s.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Хаха интересно ти е ова дури и другите :D

G3 и Z2 имаат во најмала рака камери со ист квалитет како таа кај S5, ако не и подобри. G3 се фокусира далеку побрзо, има оптичка стабилација, која работи во 4K и сите други модови, додека кај S5 има дигитална стабилизација која работи само во 1080p. Исто така во опкружување со ниска осветленост, S5 нема што да бара...

Заклучок, камерата на S5 не е доволно добра за да се ставаат како инфериорни под него Z2/G3. Но е подобра од онаа на 5s.
Не реков дека Самсунгот има подобра камера од G3 i Z2, туку има подобра од Ајфонот. Даваат по 500-600 евра само за брендот, а не за перфомансите. Ама на кој да му докажеш. Му го опрале мозокот дека ајфон е најдобар и тоа е.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Абе тоа е, многу јак маркетинг имаат Apple, iPhone 6 + е одличен уред, штета што ќе има 1GB рам и јас заради тоа нема да го препорачам дури и на базичните корисници кои преферираат едноставност. 1GB рам на 64 битна архитектура, и сетоа тоа да чини 800 + евра? нема шанси.

Kajgana Shop

На врв Bottom