4NHK0
Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Да. Јас ја направив со мојот алокс соло (само тој ме бендиса од Домнет, сакав да го земам тој со уште едно сечило како карамбит, ама го немаа на залиха, исто не сакав со повеќе од 2 слоја) и мене ми изгледа многу цврст и со многу силен заден федер. Само што сечилото е малку како шњ направено...геометријата е многу чудна и некако извртена.4NHK0 сликичката ти е од Victorinox Alox?
Се мислам такво едно да си нарачам за на клучеви, ми се гледа поиздржливо од пластичните Vic.
П.С. Не сите алокс модели имаат дупче за приврзок. Ако ти е за на клучеви, многу да пазеш со изборот, бидејќи мене навистина ми е малку криво што мојот ја нема таа опција...

;
. Ме к*рчи тоа што се забранети и покрај мачети со 40.цм сечило, бодежи со тесни сечила, а незнам зошто. Како прво, (како што згембо кажа) за да го научиш тој нож, треба да се има дарба, сепак не може секој да го научи, треба да се има зафат, треба време и некој конец, најмалку едно пакетче ханзапласт. За разлика од скакулците (најбрзите што се отватаат италијанските стилето) што се отвараат со едно притискање на копчето. Е сега еве ви го парадоксот. Пеперутките забранети, а скакулците (па и оние што не се скакулци, а се отвараат многу брзо) дозволени...За пеперутка ти треба најмалку 1 секунда да го отвореш, за скакулец 10 пати помалку.