Правен информација

• Креатор на темата Креатор на темата Bambala
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба информација од некој што го разбира законот, имам интимни фотографии од една личност кои што ги имам добиено без никаква уцена, закана или слично, значи своеволно ми се пратене од личноста, доколку ги објавам или ги пратам на некој овие слики дали тоа е противзаконоско?

а зошто би го правел тоа?

Мислам дека Кривичниот законик делото што воведничарот сака да го направи го нарекува неовластено објавување на лични записи и е казниво со една година затвор.

а само на нејзините
А да ја голтнеш гордоста и да продолжиш со животот?

Еве да земеме во предвид една хипотетичка ситуација :

Ги објавуваш сликите на социјалниве медиуми и немаш никакви правни последици и згора на тоа имаш 5 минути лична сатисфакција пошто си и се одмаздил...

Кога ќе подразмислиш подлабоко времето што си го потрошил на одмазда не ти донесло никакви вистински предности, ниту си се унапредил како човек(пример учење нова вештина), ниту пак си помогнал на некој близок или пак си барал некоја друга особа со која би бил среќен.

Понатаму голема е веројатноста она да знае кој стои позади ова и ќе си створиш непријател до крајот на животот. Тоа што си ги објавил сликите исто така би те следело. Која особа би сакала да биде со некој кој ја злоупотребува довербата на најблиските, а ова што сакаш да го направиш е токму тоа злоупотреба на доверба.

И ова не важи само на љубовно поле еве на пример кој би сакал да се дружи или да соработува со човек како тебе?

П.С Не ја знам целата приказна, собери 2+2 и ако мислиш дека вреди сиот труд само за да и се одмаздиш тогаш направи тоа што сметаш дека е потребно.

А да ја голтнеш гордоста и да продолжиш со животот?

Еве да земеме во предвид една хипотетичка ситуација :

Ги објавуваш сликите на социјалниве медиуми и немаш никакви правни последици и згора на тоа имаш 5 минути лична сатисфакција пошто си и се одмаздил...

Кога ќе подразмислиш подлабоко времето што си го потрошил на одмазда не ти донесло никакви вистински предности, ниту си се унапредил како човек(пример учење нова вештина), ниту пак си помогнал на некој близок или пак си барал некоја друга особа со која би бил среќен.

Понатаму голема е веројатноста она да знае кој стои позади ова и ќе си створиш непријател до крајот на животот. Тоа што си ги објавил сликите исто така би те следело. Која особа би сакала да биде со некој кој ја злоупотребува довербата на најблиските, а ова што сакаш да го направиш е токму тоа злоупотреба на доверба.

И ова не важи само на љубовно поле еве на пример кој би сакал да се дружи или да соработува со човек како тебе?

П.С Не ја знам целата приказна, собери 2+2 и ако мислиш дека вреди сиот труд само за да и се одмаздиш тогаш направи тоа што сметаш дека е потребно.
а кој би знаел дека ја сум ги објавил сликите можеби ми го хакнале пц-то и случајно налетале на сликите и ги зеле некои трети лица

а ти ни две ни три на најголемиот мак форум тема отвори за тоа, форум кој е редовно читан од МВР, каде што ајпи адресата, мек адресата и мејлот со кој пристапуваш ти се запишани и МВР со налог може да ги добие. Брилијантно, нема што :)

седи мирен убаво ти рекоа, да не испадне дека Додевски или некој сличен е адвокат на малата па да свириш клавир или уште полошо да се повозиш во гепек.

а кој би знаел дека ја сум ги објавил сликите можеби ми го хакнале пц-то и случајно налетале на сликите и ги зеле некои трети лица
Не е тоа битниот детал. Ако сакаш да не те фатат има начини, но суштината е дека ти најверојатно немаш никаква корист од ова иако можеби мислиш дека имаш ама тоа ќе го сфатиш само отпосле бидејќи сега ти изгледа сосема логично и правилно, а не е.

Како прво за било какви логични и корисни одлуки за себе си и за блиските треба да имаш ладна глава, а не да бидеш воден од емоции. Мој совет е почекај два три месеци пред да правиш било што па ако со ладна глава одлучиш дека ова е потребно иди на оваа адреса.

http://lmgtfy.com/?q=How+to+take+revenge+on+my+girlfriend+by+revealing+nude+pictures+of+her

а само на нејзините
А што мислиш ти дома нејзините не ја знаат што мустра е?! Веруј дека знаат.
Џабе ќе се резилиш! Овака чим ти дала такви безобразни фотки, клецкај си ја повремено и ич к да не те боли. :icon_mrgr:
Ама пошто си упорен, осеќам дека цурава ти има ебено детство.

а ти ни две ни три на најголемиот мак форум тема отвори за тоа, форум кој е редовно читан од МВР, каде што ајпи адресата, мек адресата и мејлот со кој пристапуваш ти се запишани и МВР со налог може да ги добие. Брилијантно, нема што :)

седи мирен убаво ти рекоа, да не испадне дека Додевски или некој сличен е адвокат на малата па да свириш клавир или уште полошо да се повозиш во гепек.
Сигурно компјутерот му работи на Tails(оперативен систем) користи платен прокси хостинг и ТОР пребарувач така да немај гајле заштитен си е он. :pos::pos::pos: :гик:

Одлична сцена.Само јас би додал дека те врзале за стол, те малтретирале па ти на крај и си немај некој избор. А уствари на крај пред да заминат ти оставиле писмо во кое пишувало, Поздрав од бившата. Ем ќе ја тужиш за малтретирање ем за клевета, дека уствари на крај таа самата ги поставила сликите ама сето тоа го направила само за да ти испаднеш крив. Ем ти задоволен,ем супер крај, и замисли се уште како излегуваш од суд, како победник, мафташ и се дереш по нејзе Чаоооо Ку*воооо.download.jpg

Шо го предомислувате, бре? Нека објави шо решил да објави, па кога и тужби и тупаници и парични казни и затвор и све ќе му се деси - ќе му текне да не поставува пак глупи прашања на форум.

Имаш мал милион начини да ги избегнеш одредбиве од кривичен законик и да поминеш без никакви правни последици(за животот не ти гарантирам пошо не ја знам типката).Еден хинт за друг пат.Коа сакаш да извршиш противправно дело не барај совети на форум.Симни го ебаниот кривичен законик од интернет,прочитај го,и смисли план како да го заобиколиш.Бар за вакви заебанции е курташак,не треба да си адвокат.Али од човечки аспект,да објавуваш фотки од сексуален чин е многу долна работа.Заслужуваш добар ќотек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom