Скопје Џез Фестивал 2014

• Креатор на темата Креатор на темата CafeDelMar
  • Време на започнување Време на започнување

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Локација
Во земјата на магијата
Avishai Cohen Trio годинава на џез. :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Еве ја и официјалната програма за годинава :

16 October
Universal Hall, 20:00h
• YOUN SUN NAH & ULF WAKENIUS
• TERRI LYNE CARRINGTON QUARTET
City Hall Center, 24:00h
MACIEJ OBARA QUARTET

17 October
Universal Hall, 20:00h•
FIRE! ORCHESTRA
• NIK BÄRTSCH'S RONIN RHYTHM CLAN
• DANS DANS

18 October
Universal Hall, 20:00h
• MATTHEW SHIPP (solo piano)
• AVISHAI COHEN TRIO
• RED SNAPPER

19 October
Macedonian Opera And Ballet, 20:00h
• WADADA LEO SMITH/HARDEDGE
• THE NECKSCity
Hall Center, 24:00h
• NED ROTHENBERG/SAINKHO NAMTCHYLAK

:vozbud::vozbud::vozbud:

Картите веројатно ќе се пуштат после 20 септември.

Аааааааааааааааааааааaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

AVISHAI COHEN TRIO на Скопје Џез Фестивал!!!

Урлам од радост. :vozbud::vozbud::vozbud:

" Во веќе објавената програма за претстојниот Скопски џез фестивал бевме принудени да направиме една измена. Поради логистички проблеми (авионскиот превоз до/од Скопје) нема да настапи израелскиот басист Авишаи Коен. Неговиот концерт беше предвиден за 18 октомври. Таа вечер ќе гостува славната бразилска пијанистка и пејачка Елиане Елиас. "

Што и да кажам залудно ќе е.

Ха! Како си испланирав со Ред Снепер заедно да ги фатам и сега не знам ни дали да одам воопшто. :(

" Во веќе објавената програма за претстојниот Скопски џез фестивал бевме принудени да направиме една измена. Поради логистички проблеми (авионскиот превоз до/од Скопје) нема да настапи израелскиот басист Авишаи Коен. Неговиот концерт беше предвиден за 18 октомври. Таа вечер ќе гостува славната бразилска пијанистка и пејачка Елиане Елиас. "

Што и да кажам залудно ќе е.
аееееееееееееееееееее

Ако има форум шема за идење , ве замолувам да ми пишете кои денови шо како, нема да е лошо да запознаам некои членови, а и љубители на џез :)

Тие што неќат многу експериментален идете на Тери лајн, убав спој на класичен со рнб

Имате нешто да препорачате да се ѕирне? Овие белгијците Dans Dans ми изгледат интересно, а и погоре што ги спомнаа Тери Лајн, може да се изоде, немам досега одено на фестивалов а сакам џез :)

Имате нешто да препорачате да се ѕирне? Овие белгијците Dans Dans ми изгледат интересно, а и погоре што ги спомнаа Тери Лајн, може да се изоде, немам досега одено на фестивалов а сакам џез :)
Генерално све е добро ти треба да видиш каков џез те влече и да идеш на таа вечер

Елиане Елиас е прекрасна и една од најшармантните жени кои ги имам видено. Одличен вокал, микс од бразилските мелодии и дел од њујорк џез со многу приказни. Настап за спомени.
Метју Шип е неверојатен креативец. Го владее пијаното. Прстите му креираат звуци кои долго ќе ги паметам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom