Во Аеродром секој понеделник ќе се крева знаме и ќе се пее химната на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата JETKUNDO
  • Време на започнување Време на започнување
.
Абе кој сака нека е. Таа држава веќе неколку децении на еден куп луѓе мамето мамино ни го распачи.
Какви државни пари бе човече, тоа се мои и твои пари земени како дедеве, дивиди или во вид на други фенси кратенки.
Какви позиција бе, не е вујко ми директор, до позиција не можам ниту да се доближам. Најмногу што можам е да шљакам во кафиќ за 9000 или во фабрика.
Кога некој ти ги собира парите, а за возврат ти дава прст в газ логично е да речиш дека повеќе не ти гајле ни за патиротизам ни за ништо повеќе. Дрн дрн веќе.
Држвата или луѓето кои ја претставуваат државата и работат во нејзино име?
И да под државни пари мислам на мои и твои пари собрани преку разни давачки и даноци.
Значи не дека не ти дозволува државата туку луѓето кои се на таа позиција не ти дозволуваат да мрднеш и да просперираш.
Било власт, сегашна и тогашна, било некој директор или локално шеривче, па ако сакаш земи и работникот на шалтер кој побитно му е да си пија кафе отколку да земи да си ја сработи работата за која зема плата од моите и твоите пари собрани преку даноци.

Ако ти речам да јадеш гомна, а ти неќеш, може ли да ти речам дека немаш капацитет за тоа?
:tapp:
Очигледно е дека со тебе можеме само за гомна да правиме муабет. Само за тоа и се разбираш.[DOUBLEPOST=1410350103][/DOUBLEPOST]
Ti si pomesal Makedonija kako drzava, i Makedonija kako zemja. Makedonija kako drzava zaedno so lugjeto sto ja socinuvaat ne se grizi, ne da ne se grizi, nego 5 pari ne dava. Makedonija kako zemja e ubava, jas sakam da dojdam i da go posetam Veles, Berovo, Bitola, Struga, Ohrid itn. I kje dojdam sekogas koga kje bidam vo moznost, zatoa sto sakam, a da ziveam tamu da mi se podjebava so nervite drzavata Makedonija ne mi pagja na pamet.
Во прави со, тоа е повеќе од очигледно.
Прашањето е зошто?
За тоа ние тука зборуваме и како тоа да се промени, а не за веќе очигледното.

Држвата или луѓето кои ја претставуваат државата и работат во нејзино име?
И да под државни пари мислам на мои и твои пари собрани преку разни давачки и даноци.
Значи не дека не ти дозволува државата туку луѓето кои се на таа позиција не ти дозволуваат да мрднеш и да просперираш.
Било власт, сегашна и тогашна, било некој директор или локално шеривче, па ако сакаш земи и работникот на шалтер кој побитно му е да си пија кафе отколку да земи да си ја сработи работата за која зема плата од моите и твоите пари собрани преку даноци.
И што предлагаш во врска со сево ова ? Јас имам одамна изгубено секаква надеж дека нешто може барем за милиметар да се помрдни, но кога веќе влеговме во дискусија ме интересира твојот одговор.

Инаку ти кажаа и погоре едно е македонија како земја друго се институциите. Земјата е убава, има во ред луѓе, но ако не си во онаа мала група профитери нема егзистенција. И никаков патриотизам не може тоа да го промени.

И што предлагаш во врска со сево ова ? Јас имам одамна изгубено секаква надеж дека нешто може барем за милиметар да се помрдни, но кога веќе влеговме во дискусија ме интересира твојот одговор.

Инаку ти кажаа и погоре едно е македонија како земја друго се институциите. Земјата е убава, има во ред луѓе, но ако не си во онаа мала група профитери нема егзистенција. И никаков патриотизам не може тоа да го промени.
Смена на генерации кои се задоени со чувство на патриотизам према државата. Во тие институции се луѓе кои како што заклучивме не се замараат многу многу за државата и луѓето во неа, па автоматски испаѓа дека државата не чини. И реално ништо нема за догледно време да се промени ни милиметар се додека не настапи смена на генерации. Ние како генерација дадовме зедовме.

Очигледно е дека со тебе можеме само за гомна да правиме муабет. Само за тоа и се разбираш..
Не ми збори за клупи у паркови, пчели, камења и дрва, него одговори ми - Со кое лице промовираат патриотизам кај народот, истите луѓе кои безсрамно гласаа за амнестија на воени злосторства правени врз истиот тој народ?

Не ми збори за клупи у паркови, пчели, камења и дрва, него одговори ми - Со кое лице промовираат патриотизам кај народот, истите луѓе кои безсрамно гласаа за амнестија на воени злосторства правени врз истиот тој народ?

Не сфаќаш бе брат, све се тоа светци.
Сврти го другиот образ, ти текнуе

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=184648541325A5448450F630CCEF5642

Од оваа учебна година, секој понеделник во школските дворови на основните училишта ќе се изведува церемонијал на кревање на државното знамето и интонирање на химната на Република Македонија.

Што мислите за овој чекор на општина Аеродром ? според мене,позитивно од нивна страна,бидејќи од мали нозе се крева патриотизмот на децата.

Иако,кога ќе подразмислам,можеби ова го прават за да исперат образ поради Албанизирањето на средното Хемиско во сред Аеродром,но сепак е за почит одлуката.

Добро е што донесоа албанци во средно хемиско.Сега ако сме малку паметни македонците и се држиме едни со други,ќе има тепачки помеѓу албанците и босанците.

Јас бев една година во хемиско и искрено ми се стемни од македонциве.Им го лижеа гзот на два-тројца босанци.
Така да не ми смета воопшто тоа,да има албанци.Инаку подршка за директорот Павлов.ГО знам многу одамна.Стварно човек на место,Прав спортист и верувам да не го тераат од партија,многу поинаку би постапил и би ја средил работата со тепачки и закачки во школото,па макар имало и по 20 албански паралелки

Одговорот ти е во претходните постови. Тоа што немаш капацитет да ги обработиш информациите не ти сум јас крив.
И веќе кога си тука ме интересира како се вика гомно од кокошка? Верувам дека тоа е твоја област и знаеш.

Одговорот ти е во претходните постови. Тоа што немаш капацитет да ги обработиш информациите не ти сум јас крив.
И веќе кога си тука ме интересира како се вика гомно од кокошка? Верувам дека тоа е твоја област и знаеш.
Епа ок, нека го видат мојот капацитет сите уште еднаш. Еве го прашањето мое и твојот одговор:
- Со кое лице промовираат патриотизам кај народот, истите луѓе кои безсрамно гласаа за амнестија на воени злосторства правени врз истиот тој народ?
Патриотизмот не се учи, не е лекција за на училиште па ке земиш и ке ја научиш напамет. Тоа е чувство кое се стекнува.
И објаснето ти е погоре. Ти што очекуваш од луѓе( и ти и јас тука спаѓаме) кои уште од мали сме учени на други вредности. Како што реков за нас замина возот, но ако не сакаш и следните генерации да имаат ист став и мислење како сегашните повозрасни генерации треба некои работи да почнат да се менуваат на некој кој не е затруен со идеологија од типот, што го ебиш државно е.
Дали ти некогаш досега во својот живот имаш изреагирано кога ке видиш некој да уништува државен имот. Ете тинејџери кои кршат клупи и го уништуваат зеленилото пример. Или кога некој наместо во канта ѓубрето го фрли на улица. Ова наизглед се глупи и нерелевантни примери но ако размислиш подлабоко ке забележиш дека коренот на проблемот е ист. Оти дома не фрлаш ѓубре или не ја кршиш клупата, или ако некој ти влези ке сакаш да си го заштитиш домот. Затоа што тој е твој дом, имаш чувство за твое и те боли, додека за државата кур те боли пошто не е твоја и не ја чувствуваш за твоја. И после се чудите и се жалите кога некој друг исто така кур не го боли за државата туку битно му е колку што можи повеќе да искористи од истата најчесто на нејзина штета..

И ова ти е одговорот на прашањето како тоа ВМРО го учат на патриотизам народот, а само пред некоја година дигнаа два прста за амнестија на воени злосторства врз истиот тој свој народ?

Ете си шетнал низ светот колку толку, си бил ваму таму. Си се среќавал со странци и тука и во странство. Кажи ми колку пати кога некој ке те прашал на српско хрватски за нешто си му вратил на српско хрватски или си се потрудил барем да му вратиш. Колку пати си му вратил на Македонски?
И колку пати во странство некој се потрудил да ти одговори на Македонски, ете во Србија или Црна Гора посебно кога сме живееле во федерацијата.
Тие се наизглед мали и небитни работи но многу зборуваат за тоа како сме ние воспитувани и растени. Се друго после тоа е само последица на тоа.
Ова ми го оривлече вниманието малце затоа ќе дигресирам малку со едно прашање кон тебе.
Пред некое време чеква на шалтер во болница, кај подрумот хирургија, кумановците знаат кај е, до мене чекаше еден човек во средни години, на прв поглед ми заличи на албанец, затоа што беше низок, црн и грд. Го прашувам на албански дали тука треба да ја оставиме книшката или треба да влеземе, воопшто не одговори, го прашав пак и се обидував да бидам појасен затоа што имаше галама и можеби не ме слушал, но пак не ми одговори и можев да забележувам по лицето дека се обидува силно да ме игнорира....

Според тебе патриот е овој?

Ова ми го оривлече вниманието малце затоа ќе дигресирам малку со едно прашање кон тебе.
Пред некое време чеква на шалтер во болница, кај подрумот хирургија, кумановците знаат кај е, до мене чекаше еден човек во средни години, на прв поглед ми заличи на албанец, затоа што беше низок, црн и грд. Го прашувам на албански дали тука треба да ја оставиме книшката или треба да влеземе, воопшто не одговори, го прашав пак и се обидував да бидам појасен затоа што имаше галама и можеби не ме слушал, но пак не ми одговори и можев да забележувам по лицето дека се обидува силно да ме игнорира....

Според тебе патриот е овој?
Во Македонија македонски јазик.

Не сум ја крив што тој беше грд, мислам личеше на албанец....
Гледаш дека никаде не ги спомнав тие карактеристики. Се задржав исклучиво на моментот дека во Македонија се збори македонски. А со тоа и ќе се избегнат сите нејаснотии и недоразбирања.

Гледаш дека никаде не ги спомнав тие карактеристики. Се задржав исклучиво на моментот дека во Македонија се збори македонски. А со тоа и ќе се избегнат сите нејаснотии и недоразбирања.
Имаше и такви моменти кога и мојот соговрник беше албанец но си зборевме на македонски без да знаеме дека сме албанци,,,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom