Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
kako be nema sex?.
Таму нема секс, алкохол итн. Ако не си мртов ке посакаш да умреш од досада
.
huriite u pekolot da ne se slucajno?
kako be nema sex?.
.
Баци јас ке ти кажам дали да ти е жал.
НЕМОЈ да ти е жал. Сите неверници се како мене и нас супер ке ни биде у пеколот, ке се дружиме со научници, писатели уметници итн. Вие у рајот ке останете со криминалци. Сепак 99% од затворските популации се верници ке ти биде ужасно забавно .
Бог немал друг начин да ја покаже неговата сила??? Заебаваш станува збор за семокно суштество. Можел на пример да го убие Фараонот многу пологично.
Зошто децата се во рајот? Бидејки Бог ги убил? Или има некоја друга причина.
Вечниот живот поубав од земскиот абе не заебавај.
Грешка за тоа колку атеисти ја имаат прочитано библијата. Анкетите покажуваат дека повеке Атеисти ја имаат прочитано библијата од верници.
Како да не се замарам со луге кои зборат едно а прават друго.
Хартија трпи се . Во Библијата може се да пишува ама кога ке ги видиш делата ти станува јасно дали Бог е љубов или Бог е егоистично типче.
Ја перел нечистотијата со геноцид на глобално ниво а не со простување и Бог е сепак љубов.
Најголемите злосторници на земјата немаат направено такви злодела како што има направено Бог исклучувајки ја тука инквизицијата сепак тие биле раката на Бог.
А јас што би направил. Би ја подигал постепено свеста еден човек во еден момент.
kako be nema sex?
huriite u pekolot da ne se slucajno?
....... страшно.Тоа уште не е утврдено.
А и како ке имаш секс ако си англел или дух немаш полови органи
500 години под Турците Османлии очигледно влијаеле многумина денешни христијани да си го замислуваат Рајот како место за телесни насладувања, како што е замислен во Исламот........ страшно.
Па реално гледано,тоа е најсоодветниот одговор за да се опише тоа.. тоа ќе да е..500 години под Турците Османлии очигледно влијаеле многумина денешни христијани да си го замислуваат Рајот како место за телесни насладувања, како што е замислен во Исламот.
Најнеписмен??? Баце јас знам азбука и да бројам до 10.
Немој да се лутиш стварно,знаеш дека никогаш никого не сакам да навредувам,ама од сите верници и неверници ти си најнеписмениот од нив што нема никаква допирна точка со Библијата и овде трет ден те описменувам со веронаука.. реков тежок случај и тоа ти е комплимент,не навреда..
Ти дечко во пеколот нема да имаш можност ни да запознаеш еден единствен научник затоа што уште пред да го запознаеш ќе бидеш испратен во вечноста на непостоењето,така да пеколот во Хриситјанството е само фигуративно место да се означи кој што заслужува и каде е фрлен Сатаната,Ад,Амбис,Пекол е исто.Пеколот не е место на престој каде одат атеисти и тие што не се покајале,пеколот е место каде што истите се уништуваат и праќаат во Вечна смрт од која нема назад.Таму ќе бидат уништени таквите како тебе,Сатаната лично,неговите ангели,а како последна ќе биде уништена смртта.Аушвиц не бил хотел туку концентрационен логор знаеш нели..
Земскиот е поубав од Вечниот ? ова нема да го коментирам затоа што ова е реченица која твојата религиозна неписменост ја носи до граница на агонија.Срам ми е и под чест да коментирам.
Нема викаш алхохол,секс,итн.. сакаш да ми кажеш дека ти си алхохоличар и типичено македонче кои со другарите кога ќе иде на кафе збори само која ебел и тоа му е најголемиот успех што може да го достигне во животот а со тоа и се прави камен пијан секој петок и сабота како што ги гледам младите денеска.. да,го знам тоа и без ти да ми кажеш.Само што големината лежи во умереното уживање на тие земски работи,а не да ти е криво ако ги немаш на некое друго место.Во Библијата не пишува дека некој ангел некогаш се испијанчил..
Ти кажав со Фараонот,не мислим секој ден едно исто да ти кажувам исто и со децата.
Да ја имале повеќе атеисти,ќе имаше повеќе верници.Не е можно по ниеден закон да има повеќе верници без прочитано знаење за верата од колку повеќе неверници кои прочитале.Тоа на професорката во средно по биологија или историја да им кажеш дека има симптоми на шизофренија и кажи дека јас им велам тоа.
И на крај,гледам си малолетен,очигледно затоа што постар човек или дечко има знаења за Хриситјанството и неможе да лупа вакви глупости.Од сега па натаму,бирај што ќе ме цитираш зошто ја изгубив желбата да ти глумим професор по веронаука.
Не ни очекував повеќе да знаеш од азбуката и броење до 10.Најнеписмен??? Баце јас знам азбука и да бројам до 10.
Ако ке отидеме во непостоење тогаш зоѓто се плашиш од пеколот??? Сега стварно не ми е јасно.Тоа болје него да умирам од досада.
Една изрека: Разликата помегу генијалецот и обичниот човек е што генијалецот сеуште го има детето во себе
Од кај ти бре толку трпение и желба со овој да се докажуваш? Ај да беше И Гурџи ќе те сфатев, ама овој кој е предмет на исмејување на цел форум ти најде да го оправаш? Фабричка мана има, тука ни ремонт не помага.Најнеписмен??? Баце јас знам азбука и да бројам до 10.
Неписмените на 21 век нема да бидат тие што не знаат да пишуваат или читаат туку тие што нема да можат да се адаптираат на промените.
Така да според ова ти ке да си бајаги неписмен, си останал заглавен во догмите.
Болдот со унделајн.
Ако ке отидеме во непостоење тогаш зоѓто се плашиш од пеколот??? Сега стварно не ми е јасно.Тоа болје него да умирам од досада.
Да што да правиме ние атеистите така се релаксираме со алкохол и секс, не како ангелите со убиства и геноциди јбг.
За последниот дел си голема грешка. А глупости можда се али со секоја ја погодив целта, тоа што ти сакаш да ги затвориш очите е твој проблем.
Една изрека: Разликата помегу генијалецот и обичниот човек е што генијалецот сеуште го има детето во себе
Лечи се дур ти е време.Има надеж и за тебе..Од кај ти бре толку трпение и желба со овој да се докажуваш? Ај да беше И Гурџи ќе те сфатев, ама овој кој е предмет на исмејување на цел форум ти најде да го оправаш? Фабричка мана има, тука ни ремонт не помага.
Со сила се зема, не се дава
Него, ќе ја испиеме ли цела кафана деновиве додека они се молат?
Абе торко, се најде во мојот пост? Никаде не те спомнав тебе. Знаеш кој сам се јавува?Лечи се дур ти е време.Има надеж и за тебе..
Па другар ти 3 дена го описменувам јас,кој друг!? види ги последните 3,4 страни.. кој требаше освен мене да се пронајде.. кажи па да видиме ако стварно за некој друг збориш..Абе торко, се најде во мојот пост? Никаде не те спомнав тебе. Знаеш кој сам се јавува?
ОН. За мене има лек и надеж, али за тебе нема, ............... абе, и ти си бил за жалење
Може може да попијемо по некојуОд кај ти бре толку трпение и желба со овој да се докажуваш? Ај да беше И Гурџи ќе те сфатев, ама овој кој е предмет на исмејување на цел форум ти најде да го оправаш? Фабричка мана има, тука ни ремонт не помага.
Со сила се зема, не се дава
Него, ќе ја испиеме ли цела кафана деновиве додека они се молат?
Абе непрозван!!! И јас ли сакаш да те описменувам? Не, не, те оставам во твојата заблуда.Па другар ти 3 дена го описменувам јас,кој друг!? види ги последните 3,4 страни.. кој требаше освен мене да се пронајде.. кажи па да видиме ако стварно за некој друг збориш..
Ја би и флашу ...... шток, бива?Може може да попијемо по некоју
Aј не лај јас те прашав културно кажи кого прозва ако не бев тоа јас ти овде нервен слом доживеа..Абе непрозван!!! И јас ли сакаш да те описменувам? Не, не, те оставам во твојата заблуда.
Од мене можеш само подбивање да очекуваш.
Ја разбирам твојата фрустрација со муслиманите затоа што си од ТЕ, но тоа не те оправдува за твојата неписменост. И кога ќе признааеш дека си неписмен, тогаш ќе почне твоето патување наречено “описменување“.[DOUBLEPOST=1410352381][/DOUBLEPOST]
Ја би и флашу ...... шток, бива?