Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    799
Голема грешка на сепаратистите што им го прифатија примирјето на Украинците.Кога беа во комплетен налет требаше и да пробаат да го заземат Мариупол сега Украинците комплетно ќе ја превземат иницијативата и може да се очекуваат низа порази на сепаратистите зошто немаат ни од далеку доволно луѓе за да покриваат толкава територија.

Новоруските бунтовници се борат за идеи кои не се совпаѓаат ниту со интересите на хунтата во Киев, ниту со интересите на руските олигарси, поради што ваквото примирје и било каков мировен договор, нема воопшто да бидат од корист на бунтовниците.

Толку невини луѓе да изгинат, за на крајот повторно украинското знаме да им се вее над глава, само бидејќи потпишале некаков договор ?

За жалење се и едните и другите.

Нов сум ви на темава, не знам дали некој пред мене го постирал клипов, но јас често ги проверувам Vice од YouTube за нови клипчиња поврзни со Украина. До сега имаат 76 клипови од таму, ова е само едно од кое бев згрозен, имаат уште неколку вакви клипови каде ја прикажуваат суровата реалност на војната. Мртви тела скапуваат по страните на патиштата и нема ни кој да ги закопа:

Се извинувам ако е репост.

Инаку во цела оваа ситуација би сакал Украина да ги победи терористиве затоа што во многу работи ме потсеќа на нашата војна со терористите од 2001 година.

Нов сум ви на темава, не знам дали некој пред мене го постирал клипов, но јас често ги проверувам Vice од YouTube за нови клипчиња поврзни со Украина. До сега имаат 76 клипови од таму, ова е само едно од кое бев згрозен, имаат уште неколку вакви клипови каде ја прикажуваат суровата реалност на војната. Мртви тела скапуваат по страните на патиштата и нема ни кој да ги закопа:

Се извинувам ако е репост.

Инаку во цела оваа ситуација би сакал Украина да ги победи терористиве затоа што во многу работи ме потсеќа на нашата војна со терористите од 2001 година.

Гледај ги на Live leak клиповите,брзо поминува какво и да било романтизирање на војна.

Украина го прекрши примирјето и започна повторно да го бомбардира Доњецк

Канал за следење во живо

А што е со авионот од Малезија соборениот? Што се уќутеа наеднаш?
Денес ќе се објават првичните резултати од истражувачката комисија. Целосната истрага ќе трае минимум уште година дена.
Новоруските бунтовници се борат за идеи кои не се совпаѓаат ниту со интересите на хунтата во Киев, ниту со интересите на руските олигарси, поради што ваквото примирје и било каков мировен договор, нема воопшто да бидат од корист на бунтовниците.

Толку невини луѓе да изгинат, за на крајот повторно украинското знаме да им се вее над глава, само бидејќи потпишале некаков договор ?

За жалење се и едните и другите.
https://www.youtube.com/watch?v=E9k159Wms58#t=18m59s
Еден од командантите на сепаратистите Мозговој зборува како примирјето во Минск е издаја.
Зборува и за некакви градежни и рударски фирми што дошле да профитираат од војната.

Браво, Американци и Украина. Одлично сработено!
http://www.mkd.mk/svet/vesti/malezi...s=851915628154482&fb_action_types=og.comments
ОФИЦИЈАЛНО ЗА ТРАГЕДИЈАТА НАД УКРАИНА

Малезискиот авион се распаднал во воздухот поради оштетување со „високоенергетски објекти“ однадвор, заклучиле холандските иследници

Несреќата на малезискиот авион на летот МХ17 е резултат на структурни оштетувања предизвикани од голем број високоенергетски објекти што го погодиле боингот однадвор, вели прелиминарниот извештај за катастрофата на авионот на „Малезија ерлајнс“ во Украина.

mkd-147469.jpg

„Авионот на летот МХ17 боинг 777-200 на Малезија ерлајнс се распаднал во воздухот, најверојатно како резултат на структурни оштетувања предизвикани од голем број високоенергетски објекти што навлегле во авионот однадвор“, изјавил Холандскиот одбор за безбедност во својот прелиминарен извештај.

Холандските иследници додале дека „не постојат индикации“ дека трагедијата била предизвикана „од техничка грешка или од дејства на екипажот“.

Аудиоснимачот во пилотската кабина, снимачот на податоците од летот и податоците од контролата на воздушниот сообраќај сугерираат дека летот МХ17 се одвивал нормално сè до 13:20:03 по средноевропско време, по што нагло завршил, пренесе Би-би-си.

Екипажот во пилотската кабина не испратил итен повик, покажуваат радиокомуникациите со украинската контрола на воздушниот сообраќај.

„Последните повици од украинската контрола на летање направени помеѓу 13:20:00 и 13:22:02 останале неодговорени“, се вели во извештајот.

Авионот се „распаднал на парчиња за време на летот“, рекле истражувачите, врз основа на анализа на примерок од остатоците на теренот.

mkd-147468.jpg

Холандските иследници рекле дека „достапните слики покажуваат дека некои парчиња од остатоците на многу места биле прободени“.

Други докази за фактот дека авионот бил оштетен однадвор се „ненадејното прекинување на снимањето податоци од снимачите, истовременото губење контакт со контролата на воздушниот сообраќај и исчезнувањето на авионот од радарите“, се вели во извештајот.

Во извештајот се вели дека снимачот на податоци за летот бил „најден оштетен, но внатрешната меморија е недопрена.“

„Откриеното надворешно оштетување (на снимачот на податоците од летот) исто така укажува на штета од удар.“

Податоците од радарите покажуваат дека „три комерцијални авиони биле во истата контролната област“ како и авионот на Малезија ерлајнс.

„Во 13.20 по средноевропско време растојанието меѓу најблискиот авион и МХ17 било околу 30 километри“, се вели во документот.

(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)(n)

ДОЊЕЦК – Агенција Новороссиа је објавила видео снимак синоћњег гранатирања Доњецка, а украјинска армија је опет користила забрањене фосфорне бомбе. Погледајте!

Забрањене фосфорне бомбе (Фото: ЈуТјуб)

http://www.pravda.rs/2014/09/09/video-donjeck-opet-granatirali-zabranjenim-fosfornim-bombama/
ОТКРИВЕНО: У Харков слетели авиони САД са оружјем за украјинску армију

Амерички војни транспортер (Фото: Новоросинформ)

Достављени су ракетни системи РСЗО LAROM и Teruel-3 велике разорне моћи. Реч је о мултиракетним системима.

Оружје је транспортовано у правцу Старобељска, наводи ова агенција.

Већ неколико дана, од НАТО Самита у Велсу, круже информације да ће одређене НАТО земље доставити оружје Украјини, што је низ земаља НАТО чланица демантовао.

Јуриј Луценко, саветник украјинског председника, на свом ФБ профилу је објавио и листу земаља које ће доставити оружје, али су неке од земаља то демантовале.

Извор: Правда
http://www.pravda.rs/2014/09/09/otk...i-avioni-sad-sa-oruzjem-za-ukrajinsku-armiju/

Последно уредено од модератор:
Каков извештај. :cuc: Captain Obvious. :cuc:

И да се докаже дека е со БУК погоден никогаш нема да се знае кој го испукал и зошто. Уште некој месец и ќе се заборај ова, како што се заборави и за другиот авион на Малезија ерлајнс.

Сите услови за 3та Светска војна се исполнети, Европа е во криза, на многу места има конфликти, етничката и верска нетрпеливост е на највисоко ниво....значи само се чека кој ќе заѕвони со ѕвончето и д објави 3та светска.

Сите услови за 3та Светска војна се исполнети, Европа е во криза, на многу места има конфликти, етничката и верска нетрпеливост е на највисоко ниво....значи само се чека кој ќе заѕвони со ѕвончето и д објави 3та светска.
Па да ако гледаш хронолошки како се нижат настаниве можно е а не е пожелно.[DOUBLEPOST=1410332587][/DOUBLEPOST]Многу проблеми за Европа, малку решенија
http://lider.mk/2014/09/10/mnogu-problemi-za-evropa-malku-resenija/[DOUBLEPOST=1410333801][/DOUBLEPOST]Е ова па сега не ми е јасно што е, ако е како што пишува??

REPORT: CHINA MOVES 12,000 TROOPS TO RUSSIAN BORDER

FSB official: "Something smells bad"
http://www.infowars.com/report-china-moves-12000-troops-to-russian-border/[DOUBLEPOST=1410335786][/DOUBLEPOST]On Monday, NATO accused three Russian jets of buzzing – flying closely overhead – a Canadian ship taking part in its own exercises. Canada’s Defense Minister Rob Nicholson said the maneuver was“unnecessarily provocative.”

http://rt.com/news/186456-russia-black-sea-bastion/

Се нервирам на вакви глупости канада пушти бродови кај што не им е местото илјадници километри од Канада па сега вежбите на Крим биле безпотребна провокација крајно лицемерие и безкруполозност па ове од Канада да беа некоја воена сила туку се прчат со нато.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom