Прашање за Христијанството III

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ја виде ли хронологијата како од век во век се одалечува вистинското слово што го дал Господ Исус Христос? Не знам 8 век света вода, ова она, денес црквата стана бизнис, трговско друштво, одавна е отидено од секое право учење на Господ Исус Христос.

А ти м ивикаш каде стои за реинкарнација во библијата. Па они го укинале, црковните свештеници тоа му наредиле на Јустинијан да го направи.
Прво во таа Црква припаѓа лично и персонално на самиот Господ така да не е хумано нити културно да се изразуваш така,второ во таа црква не се сите бизнисмени,трето точно за учењето,но ако е писмен и малце паметен секој може лесно да ја дознае вистината,учењето забегало од незнаење,тој што знае незабегува.. четврто реинкарнација во хриситијанството нема,нити некогаш ја имало,нити Библијата сведочи за такво нешто и тоа е сатанизам,реинкарнацијата е измислена од сатанистите како добар обид да се заблудат луѓето и да се оттргнат од вистината дека има само воскресение.. го укинале затоа што е сатанизам.. погрешно верување.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Прво во таа Црква припаѓа лично и персонално на самиот Господ така да не е хумано нити културно да се изразуваш така,второ во таа црква не се сите бизнисмени,трето точно за учењето,но ако е писмен и малце паметен секој може лесно да ја дознае вистината,учењето забегало од незнаење,тој што знае незабегува.. четврто реинкарнација во хриситијанството нема,нити некогаш ја имало,нити Библијата сведочи за такво нешто и тоа е сатанизам,реинкарнацијата е измислена од сатанистите како добар обид да се заблудат луѓето и да се оттргнат од вистината дека има само воскресение.. го укинале затоа што е сатанизам.. погрешно верување.
Ти си знаеш.

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
друже ти пак со библијата,

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
но некој треба да го создаде тоа, негативноста, како состојба како поим. Слободното размислување постои само колку што постојат и познати - создадени работи, не можеш да стигнеш со слободно размислување во нешто што не постои.Ете бог за себе вели дека е љубоморен бог. Дали е тоа плод на слободното размислување на бог, нешто што постои надвор од неговата воља? дали е бог свесно и со намера љубоморен или таму го однело без негова свесна воља - неговото слободно размислување
Види,светот и универзумот се направени според слободна волја,Бог никој не го присилил,уценил и натерал да ги создаде туку ги создал од слободна волја наречена задоволство.Ангелите и луѓето како живи и свесни битија со свест се направени исто според слободна волја,даденo им е и на нив правото на слободна волја односно слободен избор,а не да бидат како програмирани роботи со неколку програмирани функции,така физлофски гледано слободната волја метафорично може да се гледа само како ете да речеме торба од која се извадени сите други поими,реално и фактички гледано нема други поими освен овие што ги знаеме како љубов,омраза,љубомора,завист и другите.Да, и љубомората е плод на слободната волја,затоа што никој неможе физички да забрани на некому да не љубомори.

Дали Бог е свесно или со намера љубоморен.. јас тоа повеќе го разбирам како жал а не љубоморен,замисли што сум јас физички за Бог и некој муслиман.. на Бог му е жал за муслиманот,зошто он e прво човек,негово дело,креација,која нема да биде спасена тогаш кога Бог ќе одлучи на денот кој само он го знае да воведе краен и вечен ред на земјата..

Сепак тука збориме за најголемата сила во универзумот и општо,битие или Дух како што вели Библијата кој може да направи буквално се и како што вели Библијата ,,Нема ништо невозможно за Бог"',така да мене ми е малце ад акта тоа љубомора,ако се разбере освен како кривица/жал за нешто..[DOUBLEPOST=1410115783][/DOUBLEPOST]
друже ти пак со библијата,
Па ова е она што го објаснувам,слободна волја,Бог рекол 6 дена работи 7от одмарај зошто тогаш ја создал земјата и го благословил тој ден.Ова видео кажува за маркети кои работат 7 дена.. треба да разбереш дека Библијата и Христијанстово не се ислам и нема шеријат,туку има СЛОБОДЕН ИЗБОР.. Бог рекол не работите,а они како сакаат.. со тоа само покажуваат дека не го почитуваат и за тоа ќе одговараат на Судниот ден и на Страшниот Суд.

Библијата вели,човекот ќе одговара дури за секој лош збор кажан.. па ти види..[DOUBLEPOST=1410115948][/DOUBLEPOST]
Види,светот и универзумот се направени според слободна волја,Бог никој не го присилил,уценил и натерал да ги создаде туку ги создал од слободна волја наречена задоволство.Ангелите и луѓето како живи и свесни битија со свест се направени исто според слободна волја,даденo им е и на нив правото на слободна волја односно слободен избор,а не да бидат како програмирани роботи со неколку програмирани функции,така физлофски гледано слободната волја метафорично може да се гледа само како ете да речеме торба од која се извадени сите други поими,реално и фактички гледано нема други поими освен овие што ги знаеме како љубов,омраза,љубомора,завист и другите.Да, и љубомората е плод на слободната волја,затоа што никој неможе физички да забрани на некому да не љубомори.

Дали Бог е свесно или со намера љубоморен.. јас тоа повеќе го разбирам како жал а не љубоморен,замисли што сум јас физички за Бог и некој муслиман.. на Бог му е жал за муслиманот,зошто он e прво човек,негово дело,креација,која нема да биде спасена тогаш кога Бог ќе одлучи на денот кој само он го знае да воведе краен и вечен ред на земјата..

Сепак тука збориме за најголемата сила во универзумот и општо,битие или Дух како што вели Библијата кој може да направи буквално се и како што вели Библијата ,,Нема ништо невозможно за Бог"',така да мене ми е малце ад акта тоа љубомора,ако се разбере освен како кривица/жал за нешто..[DOUBLEPOST=1410115783]
Па ова е она што го објаснувам,слободна волја,Бог рекол 6 дена работи 7от одмарај зошто тогаш ја создал земјата и го благословил тој ден.Ова видео кажува за маркети кои работат 7 дена.. треба да разбереш дека Библијата и Христијанстово не се ислам и нема шеријат,туку има СЛОБОДЕН ИЗБОР.. Бог рекол не работите,а они како сакаат.. со тоа само покажуваат дека не го почитуваат и за тоа ќе одговараат на Судниот ден и на Страшниот Суд.

Бог многу ретко физички се меша во луѓето на животите,да не речам никогаш затоа што постои Суден ден и Страшен Суд(според Библијата) и сите ќе одговараат таму.

Библијата вели,човекот ќе одговара дури за секој лош збор кажан.. па ти види..

Последно уредено:
Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209

Сепак тука збориме за најголемата сила во универзумот и општо,битие или Дух како што вели Библијата кој може да направи буквално се и како што вели Библијата ,,Нема ништо невозможно за Бог"',така да мене ми е малце ад акта тоа љубомора,ако се разбере освен како кривица/жал за нешто..[DOUBLEPOST=1410115783][/DOUBLEPOST]

Библијата вели,човекот ќе одговара дури за секој лош збор кажан.. па ти види..[DOUBLEPOST=1410115948][/DOUBLEPOST]
Deuteronomy 13:7-12:

• If your own full brother, or your son or daughter, or your beloved wife, or you intimate friend, entices you secretly to serve other gods …do not yield to him or listen to him, nor look with pity upon him, to spare or shield him, but kill him. - Deut 13:7-12

• незнам шо да речам поќе....

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.604
Поени од реакции
9.238

• If your own full brother, or your son or daughter, or your beloved wife, or you intimate friend, entices you secretly to serve other gods …do not yield to him or listen to him, nor look with pity upon him, to spare or shield him, but kill him. - Deut 13:7-12

Toa е старохебрејски закон исто како што се талионот и левиратот.

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
ами ова

• If your hand or your foot causes you to sin, cut it off and throw it away. It is better for you to enter life maimed or crippled than to have two hands or two feet and be thrown into eternal fire. And if your eye causes you to sin, gouge it out and throw it away. It is better for you to enter life with one eye than to have two eyes and be thrown into the fire of hell. - Matthew 18:7-9

• If someone has a stubborn and rebellious son who will not obey his father and mother, who does not heed them when they discipline him, then his father and his mother shall ... say to the elders of his town, ‘This son of ours is stubborn and rebellious. He will not obey us. He is a glutton and a drunkard.’ Then all the men of the town shall stone him to death. - Deut 21

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643

Да но исто така пишува НЕ УБИВАЈ што значи,глупо гледано Бог се предмослува подоцна.Знам дека сега некој атеист ќе почне да лае но вистината е дека Бог многу пати низ историјата кога физички се мешал во животите на луѓето(тогаш во тоа време) се предомослувал,сам или некој друг го предомислувал со молење.Сакам да кажам,последно е НЕ УБИВАЈ и тоа е закон.. патем тој што обожава други Богови или божества е секако мртов и е осуден на вечна смрт,подоцна или порано,физички и духовно за него е зацртано..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Ова е стар завет, затоа доаѓа Госпдо Исус Христос кој дава нов завет дава ново учење.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ова се закони создадени од Бог а не од човекот кој сам спознал на што се базира универзумот.Неможеш ти да знаеш повеќе за куќата од оној што сам ја изградил.. може само да сознаеш.Eдно христијанско теолошко учење вели дека кога Бог го создал човекот и животните,тие биле сите тревопасни,мирољубиви и во АПСОЛУТНА ХАРМОНИЈА со човекот.Ако не се лажам тоа е извадено од Библијата.. сакав само за Законот Хармонија да кажам на кој се базира универзумот а е спомнат на посочената страна

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.604
Поени од реакции
9.238
Знам дека сега некој атеист ќе почне да лае но вистината е дека Бог многу пати низ историјата кога физички се мешал во животите на луѓето(тогаш во тоа време) се предомослувал,сам или некој друг го предомислувал со молење.
Немој такви зборови

Матеј 5:22

22. Јас, пак, ви велам дека секој, што се гневи на брата си без причина, ќе биде виновен пред судот; а оној што ќе го нарече брата си »празноглав«, ќе биде виновен пред врховниот суд; оној, пак, што ќе рече »будала«, ќе биде виновен за во пеколот.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ова се закони создадени од Бог а не од човекот кој сам спознал на што се базира универзумот.Неможеш ти да знаеш повеќе за куќата од оној што сам ја изградил.. може само да сознаеш.
Точно така, но во тие закони постои и -

14. Zakon Sudbine
Sudbina je sila koja određuje ključne momente života svakog čoveka, odnosno svakog svesnog bića. Ishod tih momenata određuju naša dela i postupci, misli, motivi, osećaji i želje, koje kreiraju stvarni tok našeg života. Sudbina je uslovljena i našom Karmom, koju kreiraju naša dela iz predhodnih života. U svakom životnom iskustvu ima važnu ulogu i Karma, jer pomoću nje mi suodlučujemo o onom šta moramo naučiti u svakom životnom iskustvu, kako bi dušu oslobodili nesvrsishodnih namera, težnji i vezanosti. Sudbina po svojoj suštini predstavlja skup životnih okolnosti i reakcija na njih, koje ovise od našeg životnog delovanja. Zakon Sudbine je sila koja održava potrebni red kojem je podvrgnuto svako biće i određuje ključne tačke života svakog bića, uslovljena njegovim životnim delovanjem.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Немој такви зборови

Матеј 5:22

22. Јас, пак, ви велам дека секој, што се гневи на брата си без причина, ќе биде виновен пред судот; а оној што ќе го нарече брата си »празноглав«, ќе биде виновен пред врховниот суд; оној, пак, што ќе рече »будала«, ќе биде виновен за во пеколот.
Јас ова го знам далеку пред тебе и свесен сум,но јас едноставно тоа така го разбирам,како лаење и ништо подруго.Верувај ми,полесно е да се одбраниш пред Бог за збор лаење од колку кога ќе умреш и ќе се појавиш пред него како атеист.. нема милост,адвокати,корупција.. само вистина и казна/награда..[DOUBLEPOST=1410117047][/DOUBLEPOST]
Точно така, но во тие закони постои и -

14. Zakon Sudbine
Sudbina je sila koja određuje ključne momente života svakog čoveka, odnosno svakog svesnog bića. Ishod tih momenata određuju naša dela i postupci, misli, motivi, osećaji i želje, koje kreiraju stvarni tok našeg života. Sudbina je uslovljena i našom Karmom, koju kreiraju naša dela iz predhodnih života. U svakom životnom iskustvu ima važnu ulogu i Karma, jer pomoću nje mi suodlučujemo o onom šta moramo naučiti u svakom životnom iskustvu, kako bi dušu oslobodili nesvrsishodnih namera, težnji i vezanosti. Sudbina po svojoj suštini predstavlja skup životnih okolnosti i reakcija na njih, koje ovise od našeg životnog delovanja. Zakon Sudbine je sila koja održava potrebni red kojem je podvrgnuto svako biće i određuje ključne tačke života svakog bića, uslovljena njegovim životnim delovanjem.
Се сложувам со ова се до реченицата кога почнува тоа со болдираното.Уште една измислица и ефтин сатанизам наречен карма и предходни животи.. тоа го нема во Христијанството како што ја нема ни реинкарнацијата.Запамти.. раѓање,живеење,смрт,воскресение,вечен живот/вечна смрт.

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
Јас ова го знам далеку пред тебе и свесен сум,но јас едноставно тоа така го разбирам,како лаење и ништо подруго.Верувај ми,полесно е да се одбраниш пред Бог за збор лаење од колку кога ќе умреш и ќе се појавиш пред него како атеист.. нема милост,адвокати,корупција.. само вистина и казна..[DOUBLEPOST=1410117047][/DOUBLEPOST]
Се сложувам со ова се до реченицата кога почнува тоа со болдираното.Уште една измислица и ефтин сатанизам наречен карма и предходни животи.. тоа го нема во Христијанството како што ја нема ни реинкарнацијата.Запамти.. раѓање,живеење,смрт,воскресение,вечен живот/вечна смрт.

Kajgana Shop

На врв Bottom