Прашање за Христијанството III

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.604
Поени од реакции
9.238
Oф-топик е ова, но мислам дека негде прочитав како не си бил во можност да видиш и да слушаш двд-аудио.

Облачно е па сликава не е премногу јасна. И ова е комбинирано dvd audio/video, не е dedicated dvd-audio.
Според мене, ова е мртов формат. Подобро слушај си SACD или побарај Blu-ray pure audio.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Oф-топик е ова, но мислам дека негде прочитав како не си бил во можност да видиш и да слушаш двд-аудио.

Облачно е па сликава не е премногу јасна. И ова е комбинирано dvd audio/video, не е dedicated dvd-audio.
Според мене, ова е мртов формат. Подобро слушај си SACD или побарај Blu-ray pure audio.

За погоре посоченото, можеме да муабетиме на посоодветна тема...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ај објасни, дај дефиниција за духовност? Гледам и тебе некои работи не ти се јасни, па да ги разјасниме
Како да ти одговорам на прашањево, кога самиот ми велиш дека некои работи не ми се јасни...
Ако не ми беа јасни, немаше ни да пишувам за тие нејаснотии.[DOUBLEPOST=1410095944][/DOUBLEPOST]
Две потпрашања, Дали сум грешка, или христијанството се раѓа 2000+ години после Вавилон? И, дали Христијанството било познато пред Вавилон?
Твојава изјава е ко да претходно имало христијанство и црква, дека со Вавилон си решиле луѓето да го баталат бог и оформат свои верувања, и дека ако поубаво истражиме, дека ќе најдеме цркви од пред 2000+ год.
- Христијанството постои од Христа па до денес, некои 2 000 г.. Пред Вавилон и кулата, пред цца 4700-4800 г, не постои таков поим.
- Во Стариот Завет, Израилот, т.е. само евреите и ниту еден друг тогашен народ, беа старозаветната Црква. Во Новиов Завет, постои новозаветната Црква Христова, која не е екслузива само на еден народ, туку за сите народи, кои Го прифаќаат Христа за свој Бог, Творец и Спасител.
- Поимот „црква/еклесија„, означува заедница од слободно волни личности, кои исповедаат ист Бог и иста вера на ист начин. Црковните храмови се објекти во кои се вршат верските потреби. Така, во времињата пред н.е., нема да најдеш остатоци од црковни објекти.[DOUBLEPOST=1410096216][/DOUBLEPOST]
Не можам да ја најдам. Kaде е?
Еве ја:

http://forum.kajgana.com/threads/Аудио-Опрема-Засилувачи-Ресивери-Тунери-Звучници.40605/

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Не сум христијанин па да ти одговорам овде. Иди на вистинската тема и таму со задоволство ќе ти одговорам.
А твој конкретен одговор пак нема. Ауууууу, ти бре ни апчињата не ти помагаат. Нема лек за тебе и твојата лекоумност.
На глупаво прашање - неконкретен одговор.
Апчиња, аууу, лекоумност, талпа по глава:tapp: е ова е типична атеистичка длабокоумност и мудрост, Браос.[DOUBLEPOST=1410097105][/DOUBLEPOST]
Која е намената и целта на истиот?
Целта на метохот е како и на секој манастир - духовен раст и спасение, за монасите, како и за верните кои во име Божје го посетуваат.

Последно уредено:
Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
Христос е посредник меѓу Бог и човекот.

,,Јас сум Вистината,Патот и Животот,никој не доаѓа при Бог без мене''
значи само Христијаните се добредојдени кај Бог според ова, а верниците во други религии што ги има еден куп кај ќе одат?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
значи само Христијаните се добредојдени кај Бог според ова, а верниците во други религии што ги има еден куп кај ќе одат?
Тоа е лагата на црквата дека само они се во право а сите други се грешни. Тоа автоматск изначи дека они се во гордост и се слепи не можат да видат дека и они не се совршени. Различни се патиштата кој водат до Господ.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Исус го нарекувал Бог со зборовите Небесен ТАТКО,односно Татко(Родител,Творец,Создател) на сите луѓе на планетата како негови деца,така да сите луѓе без разлика на религија,националност,боја на кожа и друго,се негово дело затоа што Бог го дава животот а нашите родители само формално го пренесуваат.Верниците од другите религии за жал ќе одат на вечно уништување односно во вечна смрт затоа што тие се оттргнале од Бог,од нивниот Творец и си измислиле свои некои... Бог јасно вели ,,Немаш други Богови освен мене'' тоа е еден од божјите закони и исто така Исус вели дека кој не верува во него и во Небесниот татко нема да наследи вечен живот и тоа е закон нема тука ИЛИ,МОЖЕБИ.. Животот е доволна временска дистанца за сите да се вратат кон Творецот и да добијат вечен живот наместо вечна смрт...

Инаку се добредојдени сите кои ќе поверуваат во него и ќе го прифатат.. без разлика дали се родени или не како Христијани.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Исус го нарекувал Бог со зборовите Небесен ТАТКО,односно Татко(Родител,Творец,Создател) на сите луѓе на планетата како негови деца,така да сите луѓе без разлика на религија,националност,боја на кожа и друго,се негово дело затоа што Бог го дава животот а нашите родители само формално го пренесуваат.Верниците од другите религии за жал ќе одат на вечно уништување односно во вечна смрт затоа што тие се оттргнале од Бог,од нивниот Творец и си измислиле свои некои... Бог јасно вели ,,Немаш други Богови освен мене'' тоа е еден од божјите закони и исто така Исус вели дека кој не верува во него и во Небесниот татко нема да наследи вечен живот и тоа е закон нема тука ИЛИ,МОЖЕБИ.. Животот е доволна временска дистанца за сите да се вратат кон Творецот и да добијат вечен живот наместо вечна смрт...
Затоа постои реинкарнација, денес си православен утре може ќе бидеш католик, денес си белец утре ќе бидеш цнрец итн.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Затоа постои реинкарнација, денес си православен утре може ќе бидеш католик, денес си белец утре ќе бидеш цнрец итн.
Не те разбрав баш што ти е поентата,но во Христијанството нема реинкарнација.Има воскресение и после него вечен живот или вечна смрт..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не те разбрав баш што ти е поентата,но во Христијанството нема реинкарнација.Има воскресение и после него вечен живот или вечна смрт..
Во христијанството постоело верување во реинкарнација, поточно кај раното христијанство. Тоа окасно е укинато на вселенски сабор во 553 година од царот јустинијан.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Во христијанството постоело верување во реинкарнација, поточно кај раното христијанство. Тоа окасно е укинато на вселенски сабор во 553 година од царот јустинијан.
Во градот во кој живеам,да видиш ти во какви глупости веруваат тоа е само за документарен филм да се сними и тоа толку е испревртено христијанството до граница на агонија и лудило,апсолутно нов религиски правец..

Во Библијата никаде не се спомнува реинракранција нити пак се пропагира нешто такво или слично.Тоа кој какви верувања има е друга тема.. секој има право на избор.

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
Во градот во кој живеам,да видиш ти во какви глупости веруваат тоа е само за документарен филм да се сними и тоа толку е испревртено христијанството до граница на агонија и лудило,апсолутно нов религиски правец..

Во Библијата никаде не се спомнува реинракранција нити пак се пропагира нешто такво или слично.Тоа кој какви верувања има е друга тема.. секој има право на избор.
важно се спомува змија со нозе шо збора... legit as fuck

Kajgana Shop

На врв Bottom