Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Луѓе помагајте со AJAX-ов , се утепав од барање неколку дена ништо не најдов по општо, во слајдовиве има само една задача и тоа никаква е... значи ми треба да превземам инфо од некоја страна и најнормално да внесам во eden <div>, како да пратам и како да ги добијам атрибутите од JSON ...
<div class="primerime">Ај некој ако сака нека ми објасни како се користи div тагот. Значи ме интересира кога се отвара и кога се затвара div тагот?
Кој според вас е оној што треба да го изучувам доколку би сакал да работам во развој или техничка подршка на банкарски или сметководствени програми.
Контакт форма скрипта и анкета скрипта.@freekiller
Што точно мислиш со "java"? Јава веб апликација со некој framework (play, spring, JSP итн ) или некој applet ?
Ај кажете што се користи за изработка на еден ваков сајт:
http://btsaf.com/
Сите Single-Page application-и се скоро целосно фронт-енд базирани. Tака да html, css и многу javascript. Имаш технологии конкретно за вакви работи. Конкретно за сајтов незнам што користат, али една од нај фалените и користените е angular. Сигурно нешто слично користат и тука. Ефектите за скролирањето и анимациите се пак некој jquery библиотекички, за скролирањето дури мислам дека ја користат оваа, и уште некој слични за анимации со букви. Муабетот е, веќе ти се готови повеќе од работите и останува да ги искомбинираш добро.
- не викам дека е лесно.
Јас сум инаку php програмер, главно бекенд. Имам солидни познавања од html, css, javascript и jquery. Моментално ja учам angular javascript библиотеката ама вакво нешто не можам да замислам да се направи со ангулар. Си викав да не е од оние готовите CMS некои како друпал, wordpress или нешто?