Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
дај аргументи,каде што како................побрзајте -вие кои мислите да вадете бг пасош- оти наскоро БГ ќе прекрати со тоа-
Денес гледам пишува доста по бг весници, веројатно читајќи ги вашите теми по форумиве им паднала таква идеја
прочитај некои од бугарските весници и ќе видишдај аргументи,каде што како................
''...а според македонските медии Софија планира скоро да затвори Државната агенција за бугарите в чужбина''. Ако се држиме што пишува во Вечер, далеку ќе стигнеме.
mislam deka se ova obicni muabeti,da se zaplasat gragjanite
TheMayor i jas imam tamu podneseno dokumenti vo BG konzulat vo Bitola seuste me nemaat povikano na intervju pa me interesira mozes li da kazes sto se te prasuvaa na intervjuto i koj go vodi kolku vreme trae i sto odgovarase ako sakas i vo poraka pisi gi prasanjata pa i odgovorite PozzzСамо што се вратив од конзулатот во Битола. Поминав интервју, ги поднесов сите документи и уплатив 110 евра во уни банка. Ми дадоа некаков број за бугарска граѓанство и ми рекоа во фебруари да се јавам.
Дали тоа значи ќе го земам пасошот во Битола или после тоа треба нахнадно да поднесам во Софија?
Интервјуто го води конзулот трае 10-15 минути, прашува : бугарски државни празници, зошто сакаш бугарско државјанство, дали би живеел во Бугарија, каква националност си, и нешто за тебе општо.TheMayor i jas imam tamu podneseno dokumenti vo BG konzulat vo Bitola seuste me nemaat povikano na intervju pa me interesira mozes li da kazes sto se te prasuvaa na intervjuto i koj go vodi kolku vreme trae i sto odgovarase ako sakas i vo poraka pisi gi prasanjata pa i odgovorite Pozzz
Fala na odgovorot samo ako moze da gi kazes i odgovorive na prasanjata bez onie za prazniciteИнтервјуто го води конзулот трае 10-15 минути, прашува : бугарски државни празници, зошто сакаш бугарско државјанство, дали би живеел во Бугарија, каква националност си, и нешто за тебе општо.
И јас тоа чекам. Претпоставувам дека до крајот на месецов ќе има уште 2 протокола (и околу 1500 апликации вратени на дополнителна)се слушнав со посредникот за 10000ката кога би ја раситнале бугариве, ми вика за околу месец дена би требало, а еве веке скоро месец чекам немаат бројче мрднато напред да почнат со >10000 па нагоре, има ли некој идеја кога би биле тие![]()
Fala na odgovorot samo ako moze da gi kazes i odgovorive na prasanjata bez onie za praznicite