Дали постои закон за сопственост?

• Креатор на темата Креатор на темата Landstalker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 септември 2014
Мислења
6
Поени од реакции
2
Здраво,

потребна ми е помош околу тоа дали постои закон за сопственост на предмети (телефон, таблет и сл.) и дали имам право на тужба во случај на кражба на телефонот (ако го знам оној кој го извршил делото)?

Исто така, ме интересира дали професорите со закон смејат да одземаат телефони од учениците и дали имам право да поднесам тужба против сторителот на горе наведеното дело?

Благодарам однапред за помошта.

Исто така, ме интересира дали професорите со закон смејат да одземаат телефони од учениците и дали имам право да поднесам тужба против сторителот на горе наведеното дело?

u6zelEt.gif

Ако сакаш да завршиш некогаш прва година, има право.Инаку тоа не е кражба, туку воспитување.

Незнам зошто професорите ги мешеш со кражба,
некој професор ти украде телефон :confused:

Втор ден на училиште а ти веќе имаш проблем со професорите зашто ти го земале телефонот. Ако си зјапал у телефонот за да не испуштиш да ставиш лајк на некој наместо да го слушаш професорот што зборува тогаш никој не ти е крив. Јас да сум на негово место би го скршил на лице место од земја, нешто што сум го осетил на своја кожа.

Втор ден на училиште а ти веќе имаш проблем со професорите зашто ти го земале телефонот. Ако си зјапал у телефонот за да не испуштиш да ставиш лајк на некој наместо да го слушаш професорот што зборува тогаш никој не ти е крив. Јас да сум на негово место би го скршил на лице место од земја, нешто што сум го осетил на своја кожа.

Koj ti go ima skrsano be? :pos:

Јас пак да сум на негово место би му го скршил од глава, само после ке се соберат Шител и остала багра пред школо.

Здраво,

потребна ми е помош околу тоа дали постои закон за сопственост на предмети (телефон, таблет и сл.) и дали имам право на тужба во случај на кражба на телефонот (ако го знам оној кој го извршил делото)?

Ти си печен за премиер пријателе :)

Не се секирај на полугодие или на крај на школска година мобилниот ќе ти го врати професорот

А дотогаш ќе си го служи ќерката/синот на професорот :D

Јас пак да сум на негово место би му го скршил од глава, само после ке се соберат Шител и остала багра пред школо.
Немам ништо против на ова што го викате, ама смешни сте, да сте професори ќе размислите двапати дали ќе го направите ова, инаку лесно е да се курчиш по форуми.

Сликај го со швалерката и уценувај го,дека доколку не ти ги врати таблетот и мобилниот,сликите ќе бидат предадени на жена му.

Кражба е ако професорот ти го одземал телефонот или таблетот се со цел да се стекне со противправна имотна корист, но бидејки тоа го сторил како воспитна мерка немаш никакво право да тужиш а и телефонот е лесна кражба и се третира како прекршок. Мобилен на час уште на 2ри септември???? WTF

Само ова е лекот! Па поднеси тогаш пријава и тужи го.

Последно уредено:
Мoже дa те избркa oд чaс, дa те кaзни, aли дa ти oдземе телефoн/тaблет.. твoјa сoпственoст wtf?? Дoкoлку не му дoзвoлиш ни сo прст несмее дa гo дoпре. Oди жaли се, уцени гo сo пријaвa.

Не прaвдaм кoристење мoбилен или тaблет зa време нa чaс, грешкaтa е твoјa, aмa и тaa пoстaпкa нa прoфесoрoт не е вo ред.

Ne smee da ti go zeme tel.
Moze tvoite da se zalat kaj direktori da ti go vrati mob. I posle direktorot da ja opomenuva i si imaat oni tamu bodovi ova ona u koi sto ne mozes da imas uvid. Moze i nekazneta da pomine.
Za vozvrat, ke te progonuva dur ti predava. Keti e** mater. Bukvalno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom