Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
пошто нели сателитите имаат камери и само сликаат. :tapp:
сателитите имаат многу поразличен начин на создавање на слика него апарат за сликање. Сликата од сателит се добива со комбинација на повеќе слики добиени со сензори за топлина, светлина, радијација итн, а не како кај апаратот кој сликата ја добива со осветлување на фотоотпорници на 1мс. Сателит има многу повеќе опции за прибирање на информации од земјата, него само обично сликање за гугл мапс/еартх.

Поентата ми е дека сателитите имаат високо развиени инфрацрвени сензори кои ја отчитуваат топлинската енергија на одреден регион. Пошто ноќе е ладно и е темно обичната светлина не интерферира со инфрацрвената - а ладното време дополнително ги издвојува изворите на топлина. Така да ако имаше помесување на тенкови и други тешки возила во голем број од русија до доњецк или луганск преку сателит ќе го забележеа тоа. Баш навечер може полесно да се следи движење на возило од сателит, а посебно кога се работи за тенк.

Наса има ставено бесплатен сервер (за ентузијасти) за вакви топлински слики, ама не е многу прецизен. Сликите се апдејтирааат секој ден. барај modis satellite ; eosdis earthdata ...

Сигурно циа како дел од американската воена машина има на располагање далеку попрецизни сателитски сензори од бесплатните на наса кои се монтирани 1999. Тоа треба да ни е на сите јасно. Циа сигурно знае кој и каде дејствува во украина и сигурно има информации за малезискиот авион. Ама еден висок американски државник кажа дека нема да објавуваат слики поради страв да не се дознае за технологијата на американците.

Ако имаше пренос на голема количина на тешко вооружување, американците први ќе дознаеа за тоа и ќе најдеа и екстра докази, наместо да монтираат слики од комбајни и да ги прикажуваат како руска артилерија.

Некако ептен неуспехот на украинската армија властите во Киев го замачкуваат со лагата дека уствари сепаратистите се руски платеници и руска војска. Тоа е плачипичкарско однесување и најголем изговор зошто неможат ги поразат сепаратистите.
Фала за објаснувањето.

Мора некои многу опасни комбајни да се користат во Русија чим имаат способност целосно да уништат цел батаљон.
15.jpg

Еве и видео од комбајн aftermath-от

Ни Раша Тудеј не се доволно забегани да ја тераат прикаската со комбајните.

@Петар12345 не ти е јасно до сега?
Mомаков не е дојден да разговара, туку да се кара. Што и да му покажеш или укажеш, он си има филтер во тоа фирмверот, го перцепира, ама когнитивно не го анализира како поим туку само како нешто на што треба да се најде противодговор по секоја цена и без обзир на ништо.

Искрено да треба да најдам нешто интересно или паметно, или макар осредно објективно да напишал на темава... ќе си имам проблеми. Не сум сигурен дека има макар еден таков пост.

Интересна е една работа. Секогаш има по еден активен лик од типот на врабецот, ама ретко се повеќемина во исто време.
Како на смени да се... ;)[DOUBLEPOST=1408921135][/DOUBLEPOST]едит: еве ти во горнив пост типичен пример за тоа за што ти кажував! :P :rolleyes:

Последно уредено:
Ама еден висок американски државник кажа дека нема да објавуваат слики поради страв да не се дознае за технологијата на американците.

:pos: Prikaski za deca...Demek Rusite ne znaat za taa tehnologija, top secret bilo ???
Putin seto toa go objasni so edna rechenica, beshe vo drug kontekst, ama toa e toa.
"Amerikancite znaat nie znaeme deka oni znaat"
Da ne se doznae tehnologijata:drk:

@Gag Илусиве ти е синоним за хиперамбициозен човек без никаква доза на крупули баш она типично за банкстерите од Волстрит ќе го вратам ми се допадна мапава да си ја погледам малце

Не зборувам за регионите околу границата со Русија туку на запад.

Информации за тенкови и артилерија кои одат од Русија кон Украина? Ништо ново. САД вакви "информации" вртат веќе половина година. ДОКАЗИ 0. На сите сателитски снимки не успеаја една фотка да скалапат. Тенк е не е ластовица, ебаго.

Околу Псковската дивизија, има барем еден доказ дека она што украинската пропаганда го зборува е нешто поразлично од само список на членови во дивизијата???

Околу болдираното

Околу Псковската дивизија, има барем еден доказ дека она што украинската пропаганда го зборува е нешто поразлично од само список на членови во дивизијата???

Околу болдираното

Пффф.... Не сум сигурен дали со сила се направите наудрени или природно така ви доаѓа. Додуша па и Стејт Департментот на САД ја има истата пракса, ИЧ докази и МНОГУ онлајн бљувотини... работава излегува monkey see, monkey do.

Ај замисли ја следнава паралела на слична (хипотетична) ситуациија... АМА ОД ДРУГА ПЕРСПЕКТИВА.
Замисли, сега некој да те намонтира на фотографија со експлицитен истополов секс со тројца љути банту црнци. Нормално, нигерите тројца биле па извинето ти е, што Ти би бил во подредена улога во ситуацијата.
Замисли, потоа тоа да го налепи на некои фејк фејсбук/вконтакти акаунт каде некој (наводно) твој роднина/сопруга коментира како си починал од наведената случка.

Значи извини ако се навредуваш од ова, ама запамти дека зборуваме хипотетично и во интерес на доловување на ситуација каде некој за тебе наведува таков „доказ„ каков што ти сега ни понуди за руската вмешаност во Украина.

Затоа замисли ја ситуацијата која ја опишав и кажи дали таа ситуација е „доказ„ дека:
А: Ти имаш хомосексуална полова ориентација (но не можеш да издржиш копулација со тројца љути црнци).
Б: Глупости постирани од анонимни неранимајковци на интернет НЕ СЕ ДОКАЗ ЗА НИШТО (освен можеби за глупоста на тој што ги постира, и препостира).

Ајде сега, без лутење и искрено одговори кое е точно, А или Б?

- Наградно е прашањето, точниот одговор добива награда!
(наградата е немавање сеир за шеги кои инволвираат насилен хомосексуален секс со тројца црнци)

Киев: Украинските граничари се борат со руски воен конвој
http://www.mkd.mk/svet/vesti/kiev-ukrainskite-granichari-se-borat-so-ruski-voen-konvoj
Хаха... дури и меинстрим медиум како Вашингтон Пост пишува дека Украина вели:
Ukraine says Russian forces cross border in tanks, armored vehicles
http://www.washingtonpost.com/world...b7d1d4-2c3f-11e4-994d-202962a9150c_story.html

Но mkd.mk на Саше Ступидико подобро знаат:
Киев: Украинските граничари се борат со руски воен конвој
:P :rolleyes:

Потоа самиот текст им го побива бомбастичниот наслов:
Портпаролот на украинската војска Андриј Лисенко изјавил дека руските воени возила имале обележја на самопрогласената Народна Република Доњецк и дека ја „нарушиле украинската граница“ во јужниот дел од Доњецката област.
Портпаролот на украинската војска „препознал„ дека возилата со обележја на самопрогласената Народна Република Доњецк, се всушност руски официјални возила. ;)

Мое прашање, може ли некако да се провери сметката на mkd.mk?
Многу ме интересира кој го плаќа Саше Ступидико да пишува вакви текстови... :sneaky:

Пффф.... Не сум сигурен дали со сила се направите наудрени или природно така ви доаѓа. Додуша па и Стејт Департментот на САД ја има истата пракса, ИЧ докази и МНОГУ онлајн бљувотини... работава излегува monkey see, monkey do.

Ај замисли ја следнава паралела на слична (хипотетична) ситуациија... АМА ОД ДРУГА ПЕРСПЕКТИВА.
Замисли, сега некој да те намонтира на фотографија со експлицитен истополов секс со тројца љути банту црнци. Нормално, нигерите тројца биле па извинето ти е, што Ти би бил во подредена улога во ситуацијата.
Замисли, потоа тоа да го налепи на некои фејк фејсбук/вконтакти акаунт каде некој (наводно) твој роднина/сопруга коментира како си починал од наведената случка.

Значи извини ако се навредуваш од ова, ама запамти дека зборуваме хипотетично и во интерес на доловување на ситуација каде некој за тебе наведува таков „доказ„ каков што ти сега ни понуди за руската вмешаност во Украина.

Затоа замисли ја ситуацијата која ја опишав и кажи дали таа ситуација е „доказ„ дека:
А: Ти имаш хомосексуална полова ориентација (но не можеш да издржиш копулација со тројца љути црнци).
Б: Глупости постирани од анонимни неранимајковци на интернет НЕ СЕ ДОКАЗ ЗА НИШТО (освен можеби за глупоста на тој што ги постира, и препостира).

Ајде сега, без лутење и искрено одговори кое е точно, А или Б?

- Наградно е прашањето, точниот одговор добива награда!
(наградата е немавање сеир за шеги кои инволвираат насилен хомосексуален секс со тројца црнци)

Дефоскусирање и навреди , не очекував таков одговор ничим изазван т.н. експерт по геостратегија.
И овие ли се монтирани снимки

Ама затоа од проруските тролови како тебе не видовме слики од конц. логорите во Слвјанск во кои наводно ке се убивале Руси. Исто не видовме докази од западно или америчко оружје на украинските сили. Наместо тоа видовме пакетчиња од храна.

Дефоскусирање и навреди , не очекував таков одговор ничим изазван т.н. експерт по геостратегија.
И овие ли се монтирани снимки

Ама затоа од проруските тролови како тебе не видовме слики од конц. логорите во Слвјанск во кои наводно ке се убивале Руси. Исто не видовме докази од западно или америчко оружје на украинските сили. Наместо тоа видовме пакетчиња од храна.

Па види сега вака, затоа и ти се извинив однапред пошто претпоставив дека споро... разбираш. Моментот не беше „дефоскусирање и навреди„. Напротив, само ги сменив улогите во ситуација каде нема докази а има само постирања на содржини од анонимни агитатори.
Тоа што не го разбираш (или така се правиш) е дека СЕКОЈ може да намонтира и постира секакви глупости. За после некој (како тебе) да ги постира тие смешно евтини монтажи како „докази„.
Тоа требаше да го разбереш.

Башка сега јас би требало да се навредам што ме нарекуваш „проруски„ (ај за трол ќе ти прогледам низ прсти, иако не знам како дојде до тој заклучок). Тоа што сум против еднополарноста на новиот светски поредок којшто некој сака да ни го наметне на сите преку САД... тоа мене не ме прави проруски ориентиран.
Едноставно сегашната надворешна политика на Руската Федерација моментално е компатибилна со стремежот на моите политички погледи на светов, свет кој пред се сметам дека треба да биде мултиполарен. К(ако) тоа ќе се смени, така ќе се сменат и моите ставови спрема руската надворешна политика.
Истото е и со американската надворешна политика. Ако САД некогаш се отргнат од канџите на монополистчката банкарска елита, САД веднаш ќе ги придобијат мојата симпатија и подршка. Ништо повеќе и ништо помалку.
И претпоставувам дека пола работи (или ништо) не ми ги разбра... ама тоа е тоа и ОК е. Остани со здравје, и не се лути на шегите кои не ги разбираш. :)[DOUBLEPOST=1408972879][/DOUBLEPOST]едит: Само едно не ми е јасно, каде побогу виде дека сум постирал слики од „концентрациони логори„? :cautious:

Последно уредено:

Bv4tqTpIIAAumjE.jpg:large

Оваа мапа пореално ја пресликува состојбата. Мапата на украинското министерство ги прикажува како освоени градови, села и територии кои одамна не ги контролираат. На мапата не прикажуваат ниедно губење територија. Дури и нивни бројни сопствени изјави не соодветствуваат со прикажаното

Оваа што ја постирам е подобра, со можно благо фаворизирање на сепаратистите

Па види сега вака, затоа и ти се извинив однапред пошто претпоставив дека споро... разбираш. Моментот не беше „дефоскусирање и навреди„. Напротив, само ги сменив улогите во ситуација каде нема докази а има само постирања на содржини од анонимни агитатори.
Тоа што не го разбираш (или така се правиш) е дека СЕКОЈ може да намонтира и постира секакви глупости. За после некој (како тебе) да ги постира тие смешно евтини монтажи како „докази„.
Тоа требаше да го разбереш.

Башка сега јас би требало да се навредам што ме нарекуваш „проруски„ (ај за трол ќе ти прогледам низ прсти, иако не знам како дојде до тој заклучок). Тоа што сум против еднополарноста на новиот светски поредок којшто некој сака да ни го наметне на сите преку САД... тоа мене не ме прави проруски ориентиран.
Едноставно сегашната надворешна политика на Руската Федерација моментално е компатибилна со стремежот на моите политички погледи на светов, свет кој пред се сметам дека треба да биде мултиполарен. К(ако) тоа ќе се смени, така ќе се сменат и моите ставови спрема руската надворешна политика.
Истото е и со американската надворешна политика. Ако САД некогаш се отргнат од канџите на монополистчката банкарска елита, САД веднаш ќе ги придобијат мојата симпатија и подршка. Ништо повеќе и ништо помалку.
И претпоставувам дека пола работи (или ништо) не ми ги разбра... ама тоа е тоа и ОК е. Остани со здравје, и не се лути на шегите кои не ги разбираш. :)[DOUBLEPOST=1408972879][/DOUBLEPOST]едит: Само едно не ми е јасно, каде побогу виде дека сум постирал слики од „концентрациони логори„? :cautious:

Твоите шеги полни со арогантност, потсмевање на другите задржи си ги за себе.Ако имаш нешто паметно да кажеш кажи.Ако можеш да докажеш нешто дека е фалсификат бујрум контраргумент наместо млатење празна слама и одење оф топик.
П.С. И не реков дека си постирал слики туку дека имаше една група со ставови компатибилни со твоите кои тврдеа дека по паѓање на Слвјанск ке се праќале руси во логори а нигде не видовме докази од тие фамозни логори.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom