TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
Вака:
T-Home, односно MaxTV има права за ЛШ и ЛЕ, и истите ги пренесува преку Arena Sport каналите, а не како многумина што мислат дека каналите ги имаат правата.
МРТ има право да пренесува по еден натпревар во среда и четврток.
Операторите НЕ смеат да затемнат ниту момент ниту еден канал од МРТ, а истите и се задолжителни со ЗААВМУ.
На МРТ оди натпревар што не оди на Arena Sport каналите.
Ситуацијата е иста и во другите земји од соседството.

Мислам дека сега ќе е појасно за некои.
Tocno bidejki i mrt ima otkupeno del od pravata no drugi kanali mora da bidat zatemneti

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.039
Поени од реакции
8.355
Вака:
T-Home, односно MaxTV има права за ЛШ и ЛЕ, и истите ги пренесува преку Arena Sport каналите, а не како многумина што мислат дека каналите ги имаат правата.
.
Мислам дека Арена Спорт и Макс тв имаат некој договор за да не се емитуваат тие канали на други оператори .

Туку на почетокот знам дека Арена каналите беа само овозможени за гледање кога има ЛШ и ЛЕ па можеше да се слушне и коментатор од МРТ. Сега се целосно пуштени каналите и кога има друг спортски пренос.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.039
Поени од реакции
8.355
Не ми е јасно зошто овие од телеком штом имаат пари не направат свој пакет тв канали спортски со македонски коментатори. Нешто како што имаат овие албанциве сателитски оператори Тринг и Дигитал алб.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Искрено, не знам зошто Антимонополска не реагира на ова со правата за овие канали, не зборам за ЛШ и ЛЕ.
Со ова се прави монопол, што не е дозволено со Закон кај нас.
Ако, нека имаат права за ЛШ и ЛЕ, но каналите нека ги нудат и други оператори, а кога ќе идат овие натпревари да бидат затемнети.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Srpski od arena ama da ti kazam pravo koga ima makedonski prevod jas si go menuvam na srpski oti imaat golema profesionalnost kaj komentatorine od arena
Zatoa treba da im se odzemat,so parite sto se otkupeni pravata se od makedonskite gragjani a ne od srpskite.za profesionalnsta na komentatorite,kolku gluposti zboruvaat tie nivnite ne se mnogu daleku od nasite,ne pie toa voda

Последно уредено:
Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
Искрено, не знам зошто Антимонополска не реагира на ова со правата за овие канали, не зборам за ЛШ и ЛЕ.
Со ова се прави монопол, што не е дозволено со Закон кај нас.
Ако, нека имаат права за ЛШ и ЛЕ, но каналите нека ги нудат и други оператори, а кога ќе идат овие натпревари да бидат затемнети.
Nemoze bidejki telekom ne samo sto ima prava za LS i LE tuku ima ekskluziven dogovor za celosno arena sport

Kajgana Shop

На врв Bottom