Сакам да зготвам: ... помош!

• Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Не сакам да зготвам, сакам да прашам. Каков вкус има куркумата? Нешто слично на кари, или? Гадно ли е?

Не сакам да зготвам, сакам да прашам. Каков вкус има куркумата? Нешто слично на кари, или? Гадно ли е?

Слично на кари има вкус , само куркума да јадеш нормално гадно е , но во мала количина е добро за вкус на јадењето .

Последно уредено од модератор:

Има интензивен вкус, пази на количината. Со компири е највкусна.

Има интензивен вкус, пази на количината. Со компири е највкусна.

Дај рецепт?
Иначе мислев ова да го правам:

2 cups plus 6 cups of water. (2 cups for steeping, 6 cups of cool water to add to your steeped concentrate) 8 teaspoons (or 2 heaping tablespoons) of dried turmeric 8 teaspoons (or
2 heaping tablespoons) of dried turmeric 8 teaspoons (or 2 heaping tablespoons) of dried ginger 1 teaspoon ground black pepper 1/4-1/2 cup of honey ...
turmeric-iced-tea-option-325-WM.jpg

Ама некако ме предомисливте... :/ Не го сакам карито.

Потребно е:

1 кг компири
сирење
масло
куркума
црн бибер
сол

Подготовка:

Измиј ги и излупи ги компирите, па избриши ги за да се впие водата. Исечи ги на парчиња и стави ги во сад во кој има малку масло. Промешај добро за од сите страни да се налепат со маслото. Потоа посоли куркума и повторно промешај за да се налепат со зачинот.

На плех за печење ставети хартија за печење и нареди ги врз неа компирите, стави малку црн бибер и сол.

Компирите печи ги околу 40 минути ( ова пак зависи и од самите компири), извади ги и нарендај малку сирење. Врати во исклучена рерна уште 10 минути и тоа е тоа.

Јас не јадам лук зошто у несвест паѓам од притисокот. Мајка ми лани го праеше и рече дека бил поубав од купените во тегла. Шо и значеше тоа не знам ама ваљда ја бива рецептата. :D

Јас не јадам лук зошто у несвест паѓам од притисокот. Мајка ми лани го праеше и рече дека бил поубав од купените во тегла. Шо и значеше тоа не знам ама ваљда ја бива рецептата. :D

Случајно пробав во салата. Го нема тој јак вкус и мирис, крцкав, киселкав... :love: Мислам дека губи дел од лековитоста при маринирањето и не делува на притисокот, затоа што мавнав цела главица неќна и ништо не ми беше. :D

Дали може да испечам стек у фолија на тостер?

Pizza rolls
Барав рецепти на нет, ама сите ги прават со готово тесто (јас сакам домашно, со млеко по можност)

Вака изгледаат

Pizza-Rolls.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom