Slatka_Mala
devoid of concept
- Член од
- 15 февруари 2006
- Мислења
- 477
- Поени од реакции
- 11
... mala moja, ne deka si mi drugarka, ama MNOGU mi se svigja tvoevo mislewe,...inaku bas mislam deka biologijata vo nas e sovrsena, se si raboti po princip i zakoni, neli? - samo tuka ke ti najdam zamerka...i 100 pati sum ti rekla ODI NA FILOSOFIJA MORI! :wink:ATAHA3UjA напиша:ПОСТОИ!-еве јас
Сериозно,мислам дека постои ама како и светот е субјективен и објективен поим!Објективната постојност на светот е совршена зошто е вечна!Субјективната конечност на човекот е несовршена зошто е смртен!Телото и нашата биологија е несовршена ама нашиот дух и душа,сржта и она што го носиме во себе може по сопствен избор да го издигнеме и обликуваме до совшенство!како??ако успееме да го ослободиме духот од телото и го прошетаме по бесконечната просторност што е совршена.Не мислам дека ако го ослободиме духот од телото веќе сме мртви-попоразно е кога е мртов духот во телото отколку телото без духот!!до некаде влечам накај тоа дека сите го носиме совшенството во нас во нашиот разум?мислата е совршена ако и ја дозволиме слободата!.....а може и смртта е совршенство??