Фан Клуб: Рома

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Нешто читам Челзи нудат околу 20 милиони + Торес на позајмица 1 година за Дестро... Според мене тоа се живи глупости, и ни малце нема вистина во оваа вест... Исто за Бенетиа се збори на големо дека ќе иде во Баерн ама ни во тоа не верувам, сепак поисплатливо им е да си го земат Годин од Атлетико, а Бенетиа ќе си остане кај нас... Гледам многу го осудувате како бил алчен за пари и т.н ама искрено човекот заслужува поголема плата... Како што напоменав пред некое време мислам дека уште еден добар шпиц ни фали, се друго е добро... Едино може да се земе и еден голман некој добар, а да не е многу скап пошто Де Сантикс е веќе стар а се натпреваруваме на повеќе фронта... Камо да можеше Саба да изненади со Чех (којшто ни малце не е ефтин)...

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Се ближи крајот на трансфер сагата за мароканскиот интернационалец Мехди Бенатиа. Фудбалерот на Рома во текот на целото лето беше „на преселба“ низ најголемите европски клубови, а се чини дека на крајот ќе заврши во редовите на германскиот шампион Баерн Минхен. Според францускиот „Л’Екип“, раководството на Баерн Минхен успеало да ги договори личните услови со Бенатиа, при што тој на „Алијанц арена“ ќе заработува по 4,5 милиони евра годишно. Останува сега раководството на баварскиот клуб да ја договори и отштетата што треба да ја добие за неговата преселба во Германија. Се споменува сума од 24 милиони фунти, која Баерн Минхен е подготвен да ја плати за дефанзивецот кој блесна минатата сезона во дресот на Рома.

Од дуга страна, управата на Рома веднаш влезе во преговори со Манчестер сити за ангажман на Матија Настасиќ, српскиот интернационалец кој е на излезна врата од англискиот првак. Тој најверојатно ќе се врати во Италија, а за него се интересираат Рома и Јувентус. Манчестер сити одреди отштета од 12 милиони фунти за својот дефанзивец.

Deka ROMA kje go dade Benatia za 24 milki, malku morgen, toj moze da se dogovori kolku saka plata da mu bide no ako klubot nema kjar od nego vekje stom saka da si odi, togas za inat kje go ostavat barem do zimskiot preoden rok .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Sabatini profi si raboti i pred nekoj den ostvaril kontakti za nastasic mislam sto znaci deka zamena ima odma.

E vaka treba da se raboti a i kesh+shaqiri e profi.
според мене и не е баш профи кога претходно дал таква “тешка“ изјава во која ги исмејува наводните понуди од другите клубови.

Ако веќе изјавил такво нешто,мора по секоја цена да го задржи Бенатија (покачување плата и бонуси) и да покаже одлучност и став,дека си стои на дадениот збор и не го погазува.Ако го продаде после изјавата на кој било клуб и другите играчи така лесно ќе ги земаат во иднина.

А Настасич дека ќе го замени достојно Бенатија не верувам.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Zasto da ne go zameni dostojno be? Odlicen igrac e Matija e sea sto mu dreme rezerva na Demikelis e druga rabota. Super transfer ke bide dokolku go zemat, ne znam samo kako ke funkcioniraat so site stoperi levaci. (astori e levak taka?)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ѕвер е Настасиќ бе, лани само имаше проблеми со повреди а и овие прекуокеанскиве тренери не сакаат европјани баш. Во првата сезона имаше деби против Реал и беше МОТМ, еднаш не киксираше цела сезона. Камо среќа да го земат Рома ако веќе дошле до него, ќе искешираат тешки пари од него за некоја година.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ако го земете Настасиќ ке направите супер трансфер, човекот за негови години е стабилен плус еден од подобрите технички потковани дефанзивци, што сум го гледал до сега пас кај него незавршува безуспешно, а друга работа е што мочково Пелегрини кај и да оди го влече овој Демикелис и го фаворизира пред очигледно многу подобри од него други играчи.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
абе не викам дека е лош играч Насте,но не знам колку би го заменил Бенатија после онаа одлична сезона во Рома каде беше стуб во одбраната,тоа ми беше поентата.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Ѕвер е Настасиќ бе, лани само имаше проблеми со повреди а и овие прекуокеанскиве тренери не сакаат европјани баш. Во првата сезона имаше деби против Реал и беше МОТМ, еднаш не киксираше цела сезона. Камо среќа да го земат Рома ако веќе дошле до него, ќе искешираат тешки пари од него за некоја година.
Доколку стадионот биде готов до 2016 година, а Рома до тогаш е редовен учесник во ЛШ, нема да има потреба од никакви продажби .. профитот секоја година е се поголем и ќе расне, па ќе дојде време кога и голем трансфер во клубот ќе биде направен без да се отиде во минус како што е случајот оваа година. Да се разбереме, оваа година Рома(за разлика од претходната) не продава ради немање средства, туку ради правилото ФФП

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Читам покрај Настасич имало и друга опција, Влад Кирикеш од Тотенхем. Не сум го гледал играчов, ако знае некој дали ќе е добра замена.

За Бенатија - изгледа агентов му е некоја алчна и неизживеана црнчуга. Бенатија е единствен негов играч што постигнал некој успех и сега е решен да искешира и да го шета низ Европа на секои две години. Саба меѓу редови даде до знаење дека си немал работа со понеразбрано створење од овој. Му понудија нов договор, плата, бонуси и агентов не ни одговорил на понудата. Непрофесионализам.

Само нека најдат добра замена и добар му пат. Кастан исто беше дел од успехот на одбраната на Рома минатата сезона.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Читам покрај Настасич имало и друга опција, Влад Кирикеш од Тотенхем. Не сум го гледал играчов, ако знае некој дали ќе е добра замена.

За Бенатија - изгледа агентов му е некоја алчна и неизживеана црнчуга. Бенатија е единствен негов играч што постигнал некој успех и сега е решен да искешира и да го шета низ Европа на секои две години. Саба меѓу редови даде до знаење дека си немал работа со понеразбрано створење од овој. Му понудија нов договор, плата, бонуси и агентов не ни одговорил на понудата. Непрофесионализам.

Само нека најдат добра замена и добар му пат. Кастан исто беше дел од успехот на одбраната на Рома минатата сезона.
Кирикеш е тип на ЦБ баш како Бенатија, има одлична техника, па и одредена подвижност, префинет штопер, се на се мене ми се допаѓаше, нели лани летото го сакавме и ми беше поголема желба да го донесат отколку Бенатија, сепак Настасич би бил подобра замена, ма да и Тотенхем колку и да имаа лоша сезона лани, на сите тие трансфери, рака на срце одбраната и беше добра, тие не даваа многу голови но и малку примаа, а Кирикеш ја одигра скоро цела сезона.

За Бенатија си во право, агентот ја форсира целата работа, го убедува како и двајцата да заработат по некој милион повеќе и тоа е тоа ..

Моментално трансфер пазарот е турли тава, не се исклучува можноста да се продадат дури и тројца играчи(Љајич, Бенатија, Дестро), а да се донесат тројца нивни замени, имиња кои се спомнуваат се: Настасич,Баланта,Кирикеш, Торес, Јоветич итн ...

Торес можда сум спомнал веќе, ама па да кажам дека ми е од секогаш бил најомилен напаѓач, кога беше во форма беше пример за комплетен шпиц со сите предиспозиции и карактеристики!!

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Кирикеш е тип на ЦБ баш како Бенатија, има одлична техника, па и одредена подвижност, префинет штопер, се на се мене ми се допаѓаше, нели лани летото го сакавме и ми беше поголема желба да го донесат отколку Бенатија, сепак Настасич би бил подобра замена, ма да и Тотенхем колку и да имаа лоша сезона лани, на сите тие трансфери, рака на срце одбраната и беше добра, тие не даваа многу голови но и малку примаа, а Кирикеш ја одигра скоро цела сезона.

За Бенатија си во право, агентот ја форсира целата работа, го убедува како и двајцата да заработат по некој милион повеќе и тоа е тоа ..

Моментално трансфер пазарот е турли тава, не се исклучува можноста да се продадат дури и тројца играчи(Љајич, Бенатија, Дестро), а да се донесат тројца нивни замени, имиња кои се спомнуваат се: Настасич,Баланта,Кирикеш, Торес, Јоветич итн ...

Торес можда сум спомнал веќе, ама па да кажам дека ми е од секогаш бил најомилен напаѓач, кога беше во форма беше пример за комплетен шпиц со сите предиспозиции и карактеристики!!
Мислам дека Кирикеш ќе е замената. Саба замина за Лондон и имаат добра соработка со Балдини од Тотенхем, едно време нели и заедно работеа во Рома.

За Торес, не знам, би сакал Дестро да остане. Можеби на Торес му треба промена на средина, Челзи е клуб што цели за титули секоја година и има огромен притисок. Во Рома притисокот би бил помал и можеби ќе се покаже.

И за Маикон викаа дека е готов, нема повеќе футбал во него, па изненади во Рома.[DOUBLEPOST=1408662873][/DOUBLEPOST]Destro's agent: "Chelsea were interested but the Torres swap was just speculation. He wants to stay and Roma doesn't want to sell him."

Стротман
Урби
Грмушка

Последно уредено:
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Газета пишува дека во Лондон, Балдисони и Сабатини имале средби со Балдини, Венгер и Ван Гал? :cautious:

Baldissoni e Sabatini, intanto, sono volati a Londra, valutando altre piste per Benatia e le sue eventuali alternative (Nastasic e Chiriches): hanno cenato con Franco Baldini (Tottenham), nelle prossime ore incontreranno anche Wenger (Arsenal) e Van Gaal (Manchester United).

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Денеска во Њу Јорк се одржа многу важен состанок помеѓу Џејмс Палота и градоначалникот на Рим, Игнацио Марино, договорени се сите детали и веќе може да започне со изградба. Најпрво нешто што ќе почне да се прави е пренасочувањето на метрото кое од градот би требало да оди до новиот стадион. Оваа реализација ќе го кошта клубот додатни 40мил евра кои ќе бидат дадени во најбрз можен рок.

Веќе нема никакви пречки, стадионот треба да биде готов до 2016 година(y)

Последно уредено:
Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Конечно нешто убаво, и нешто што не е поврзано со Бенетиа... (y)
Ајдее, ајдее со среќааа некаа е!

Иначе да ви се пофалам тетка ми отиде во Италија вчера па и дадов задача да ми донесе нешто од официјалната продавница на Рома... Во преден план и кажав тренерки и дрес од Рома :cool::cool:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898

Kajgana Shop

На врв Bottom