LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Nikogaš dosega ne sum posetuval forumi, slucajno mi panda na pamet da vidam što se zborova po forumite vo makedonija. Slucajno naidov na ovaa tema I se zainteresirav kakvo mislenje imaat makedoncite vo odnos na homoseksualizmot. Pa taka ostanav zaprepasten od Toa što go procitav.
Da napomenam deka jas ziveam vo Berlin I ne sum homoseksualec. No sekojdnevno gledam homoseksualci vo metro, trgovski centri prodavnici I na bilo koe drugo mesto. Duri I deca od 15 godini se drzat za raka slobodno na ulica. Jas sum porasnat vo takvo mesto kako što e Berlin I nemozam da kazam deka dosega homoseksualcite bile problem za ovdesnovo opstestvo. Isto taka nemislam deka homoseksualizmot e bolest ili nekoj stres od dedstvoto ili loso dedstvo.
Eden moj skolski drugar na 18 god. Prizna deka e homoseksualec, dodeka bevme zaedno vo osnovno uciliste se druzev mnogu so nego. Pa taka nekogaš odev vo negovata kukja ili toj kajmene vo stanot. Beše mnogu bogat negoviot tatko beše pilot vo Lufthansa a negovata majka imase firma za trgovija so poklopci sahti I slicno. Sekogaš go imaše Toa što ke goosakA I rastese mnogu normalno i bez nikakvi problemi. No toj ednostavno saka mazi I na toa negovite roditeli ne se sprotistavijA. Od druga stranA toj ne moZe da se prepoznae deka e homo izgleda kako normalno masko(ova go kazuvam bidejki vidov deka vo Mkd lugjeto ako nekogo go vidat deka ima zenstven glas, figura ili ponasanje mislat deka e homoseksualec).

Vo svetot mnogu golemi korporacii se rakovodeni od homoseksualci. Homoseksualcite vo svet or se golemo lobi. Vo tajnost se razgovara I vo belata kukja deka homoseksualcite zavzemaat se povekje funkci vo administracijatA I sekade niz opsestvoto. Ti se podrzuvaat megju sebno I satnuvaat mnogu vlijatelni.

Interesno e što mageeoncite go velicat aleksandar makedonski I se gordeat so nego I pokraj toa što toj bil homoseksualec. Vo site gej klubovi sirum svetot se naogja negovata glava na vidno mesto.
1. изгледа треба да го смениш кругот на движење. Лоша работа е тоа “кај да се свртиш педери“.
2. Покрај тоа што Аце бил хомосексуалец (unproven), тој бил и... hmmm, масовен убиец. Е сега, сакаш да кажеш дека педериве твои држат глава на видно место на world class убиец?

:( :( :(

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Очеш да ми видиш нунчаку?
Леле Летчо, тек моето "нунчаку" да го видиш ....

1. изгледа треба да го смениш кругот на движење. Лоша работа е тоа “кај да се свртиш педери“.
2. Покрај тоа што Аце бил хомосексуалец (unproven), тој бил и... hmmm, масовен убиец. Е сега, сакаш да кажеш дека педериве твои држат глава на видно место на world class убиец?

1) Без тупење дали е убаво, може да се разгледа и дали е лошо. Човекот се чини е океј со такво опкружување. Му се случило нешто до сега од хомосексуалците што негативно влијаело на неговиов живот? Навидувам не, бидејќи по некоја логика ќе беше веќе спомнато од негова страна;

2) Ти лајкна мислење на тип кој носи психопат и масовен убиец на аватар. Не си нешто боље, ако веќе така судиме;

:(:(:(:(:(:(

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199

1) Без тупење дали е убаво, може да се разгледа и дали е лошо. Човекот се чини е океј со такво опкружување. Му се случило нешто до сега од хомосексуалците што негативно влијаело на неговиов живот? Навидувам не, бидејќи по некоја логика ќе беше веќе спомнато од негова страна;

2) Ти лајкна мислење на тип кој носи психопат и масовен убиец на аватар. Не си нешто боље, ако веќе така судиме;

:(:(:(:(:(:(
1. Не е убаво, чим не е несфатен. :( :( :(
2. Не судам јас taka, ако читаш, читај од твојов несфатен prijatel од педерскиот Berliн

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
1. Не е убаво, чим не е несфатен. :( :( :(
2. Не судам јас taka, ако читаш, читај од твојов несфатен prijatel од педерскиот Berliн

1) А ти сфатен си?

2) Абе те гледам по постапките. Не си боље. Дали судел ти или на кој начин истото го правиш :)

:D :D :D :D :D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
1) А ти сфатен си?

2) Абе те гледам по постапките. Не си боље. Дали судел ти или на кој начин истото го правиш :)

:D :D :D :D :D
1. Sea than сфатен.

2. Не се надевам, туку znam дека ја osekjаш безвезалноста во примерот од сфатениот од несфатениот граd, али јеби га... како citat inaChe/

:гик::гик::гик::гик::гик::гик::гик::гик::гик:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
1. Sea than сфатен.

2. Не се надевам, туку znam дека ја osekjаш безвезалноста во примерот од сфатениот од несфатениот граd, али јеби га... како citat inaChe/

:гик::гик::гик::гик::гик::гик::гик::гик::гик:
Za bezvezalnost moze da drndame do 1001 nazad. Onaka, cisto od muska otvorenost, da si bese vaka raspolozlivo spodeliv so stavovite i vo zivo, namesto da glumis deka si okay and shaking people's hands. Ne za drugo, pederski e :D.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Za bezvezalnost moze da drndame do 1001 nazad. Onaka, cisto od muska otvorenost, da si bese vaka raspolozlivo spodeliv so stavovite i vo zivo, namesto da glumis deka si okay and shaking people's hands. Ne za drugo, pederski e :D.
Педеrski e da go gledaш тоа така.
stopati sumgo praел муабетов он еноф foрум.

Jas sum голем fan na Rob Halford (гуглит ако не знајш кој е). I?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Педеrski e da go gledaш тоа така.
stopati sumgo praел муабетов он еноф foрум.

Jas sum голем fan na Rob Halford (гуглит ако не знајш кој е). I?
I jas sum fan na Orson Scott Card. Proguglaj ako ne znaes koj e), i sto ima vrska?

Za off forum zborime, da. Moze greska sum, bil tvojot evil twin :D.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
I jas sum fan na Orson Scott Card. Proguglaj ako ne znaes koj e), i sto ima vrska?

Za off forum zborime, da. Moze greska sum, bil tvojot evil twin :D.
Stoima vrska? Тоа што го prasha tvojot Berlinski frend by coincidence. Фала za поеntata.

I donт кер шо и како, се додека не nosish rozefko i mi go stavasх тоа под нос.

Јас ко што те знам, во живо ти не си хомосексуалец by looks како што сакаш да дадеш слика на форумов, (во многу наврати со ставање под нос на твојата ориентација преку розеФки аватари) ниту пак скокаш наоколу за твоите права и за твојата погазеност на општеството.

Што значи, ќе те молам, немој да правиш нефер компарации на мојата личност on and off форум беспотреба.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ко ќе ја приметиш нчаката како се оцртува надолу под фармеки на кај коленото, сместа ќе ми речиш “Ти не си Лет, ти си КУРОСАВА!“

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
ко ќе ја приметиш нчаката како се оцртува надолу под фармеки на кај коленото, сместа ќе ми речиш “Ти не си Лет, ти си КУРОСАВА!“
Да не остане само на "ќе". Ја од тоа стравувам. Сакам да размениме нунчаки во живо.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да не остане само на "ќе". Ја од тоа стравувам. Сакам да размениме нунчаки во живо.
тебе ти ја давам кога сакаш имам поверење у твое искуство со ракување на такви опасни орудија, на некој друг не би му ја дал, може да синанесе повреди и себе си и мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom