Mjolnir
Духот на рамковниот договор
Не знам, ама ако слушаш христијански метал сигурно не си неверник 
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_metal

http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_metal
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да јас зошто слушам метал цел живот, сум сериски убиец и се тепам на собиранки.Nema vrska toa sto slusa covek so religijata samo metal muzikata neubavo deluva na covekovata materija i opsto site agresivni tonovi i zvuci. Ne me svakjajte pogresno deka mrazam takvi tipovi na muzika i drugi gluposti ali ne slucajno ne privlekuvaat raboti sto odgovaraat na nasiot karakter.
Nema vrska toa sto slusa covek so religijata samo metal muzikata neubavo deluva na covekovata materija i opsto site agresivni tonovi i zvuci. Ne me svakjajte pogresno deka mrazam takvi tipovi na muzika i drugi gluposti ali ne slucajno ne privlekuvaat raboti sto odgovaraat na nasiot karakter.
Еее, стварно?Да јас зошто слушам метал цел живот, сум сериски убиец и се тепам на собиранки.
Легнувам на пругата Скопје-Велес и слушам слушам...Неубаво делува на човекова материја? Боже (Один, се разбира) свашта.
А која делува убаво? Ceca &Co?
Еее, стварно?
А кој метал слушаш најмногу? Бакар? Алуминиум, Железо...?Ја по живата сум
![]()
Да не пукнишЛегнувам на пругата Скопје-Велес и слушам слушам...
Што зборуваш момчета? Ако не веруваш во бог, не си човек? Или лошо те разбрав или лошо напиша, нема трето.Не е важно каква музика слушаш, важно е да останеш човек. Јас учам за иден православен свештеник и не гледам ништо лошо во слушање на рок или метал музика без разлика што се зборува во неа. Затоа ние не треба да паднеме во искушенија или во некои страсти од таа музика, туку, повторно ќе речам, да останеш човек и да веруваш во Бог (иако во таа музика се зборува за ѓаволи, секти, самоубиства и така натаму) и да не гледаш на надворешното само.
Сепак подобро е да се слушаат црковни песни .![]()
Па ако сме игнорантни кон сите тие нешта, не значи дека и не постојат. Подобро е да сме запознаени со сето тоа, и да одредиме што е добро а што лошо, отколку никогаш да не се соочиме со нив.Не е важно каква музика слушаш, важно е да останеш човек. Јас учам за иден православен свештеник и не гледам ништо лошо во слушање на рок или метал музика без разлика што се зборува во неа. Затоа ние не треба да паднеме во искушенија или во некои страсти од таа музика, туку, повторно ќе речам, да останеш човек и да веруваш во Бог (иако во таа музика се зборува за ѓаволи, секти, самоубиства и така натаму) и да не гледаш на надворешното само.
Сепак подобро е да се слушаат црковни песни .![]()
Па како не ќе бидат со толку метал на гуша (обично благороден)одувек сум мислел дека поповите се металци, нез зш
Od kade vakov zaklucok be covek deka jas mislam deka site metalci se ubijci i deka se tepaat po sobiranki ??? Nisto takvo ne napisav... Sakav da kazam deka vo zivotot ne privlekuvaat odredeni raboti zatoa sto imaat povrzanost so del od nas.Да јас зошто слушам метал цел живот, сум сериски убиец и се тепам на собиранки.