Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Nema vrska toa sto slusa covek so religijata samo metal muzikata neubavo deluva na covekovata materija i opsto site agresivni tonovi i zvuci. Ne me svakjajte pogresno deka mrazam takvi tipovi na muzika i drugi gluposti ali ne slucajno ne privlekuvaat raboti sto odgovaraat na nasiot karakter.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Nema vrska toa sto slusa covek so religijata samo metal muzikata neubavo deluva na covekovata materija i opsto site agresivni tonovi i zvuci. Ne me svakjajte pogresno deka mrazam takvi tipovi na muzika i drugi gluposti ali ne slucajno ne privlekuvaat raboti sto odgovaraat na nasiot karakter.
Да јас зошто слушам метал цел живот, сум сериски убиец и се тепам на собиранки.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
:pos: Неубаво делува на човекова материја? Боже (Один, се разбира) свашта. :tapp: А која делува убаво? Ceca &Co?
Еее, стварно?
А кој метал слушаш најмногу? Бакар? Алуминиум, Железо...? :P Ја по живата сум :D

N

Nessa Alcarin

Гостин
:pos: Неубаво делува на човекова материја? Боже (Один, се разбира) свашта. :tapp: А која делува убаво? Ceca &Co?

Еее, стварно?
А кој метал слушаш најмногу? Бакар? Алуминиум, Железо...? :P Ја по живата сум :D
Легнувам на пругата Скопје-Велес и слушам слушам...

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Не е важно каква музика слушаш, важно е да останеш човек. Јас учам за иден православен свештеник и не гледам ништо лошо во слушање на рок или метал музика без разлика што се зборува во неа. Затоа ние не треба да паднеме во искушенија или во некои страсти од таа музика, туку, повторно ќе речам, да останеш човек и да веруваш во Бог (иако во таа музика се зборува за ѓаволи, секти, самоубиства и така натаму) и да не гледаш на надворешното само.

Сепак подобро е да се слушаат црковни песни .:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не е важно каква музика слушаш, важно е да останеш човек. Јас учам за иден православен свештеник и не гледам ништо лошо во слушање на рок или метал музика без разлика што се зборува во неа. Затоа ние не треба да паднеме во искушенија или во некои страсти од таа музика, туку, повторно ќе речам, да останеш човек и да веруваш во Бог (иако во таа музика се зборува за ѓаволи, секти, самоубиства и така натаму) и да не гледаш на надворешното само.

Што зборуваш момчета? Ако не веруваш во бог, не си човек? Или лошо те разбрав или лошо напиша, нема трето.
Ако тебе ти е поарна црковна музика, слушај си ја, не кажувај за друг што е поарно.

N

Nessa Alcarin

Гостин

Па ако сме игнорантни кон сите тие нешта, не значи дека и не постојат. Подобро е да сме запознаени со сето тоа, и да одредиме што е добро а што лошо, отколку никогаш да не се соочиме со нив.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.226
Поени од реакции
42.970
одувек сум мислел дека поповите се металци, нез зш

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Се освен црковна музика и новокомпониран турбофолк е дело на сатаната.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ja ovie si gi teram be kakvi satani....bakraci...!
Ajde MIki lajk....!

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Od kade vakov zaklucok be covek deka jas mislam deka site metalci se ubijci i deka se tepaat po sobiranki ??? Nisto takvo ne napisav... Sakav da kazam deka vo zivotot ne privlekuvaat odredeni raboti zatoa sto imaat povrzanost so del od nas.

Kajgana Shop

На врв Bottom