Imam noz koj e polunazaben (halfserrated) i ima dve golemini na zabcite... Problem imam da gi naostram maleckite zabcinja i za toa mi e potreben ostrac koj sto ima konusna forma (ne cilindricna). Dali nekoj mozebi ima vakvo nesto i dali nekoj znae kade mozebi moze da se kupi?[DOUBLEPOST=1408171029][/DOUBLEPOST]
Imam dobar njuh, za mnogu nesta, no sepak mislam deka podobro e da si vo moznost da go dopres i pocuvstvuvas vo raka proizvodot koj sto sakas da go kupis, a jas togas toj "komoditet" go nemav, a se raboti zaboti za relativno skap noz, no ne zgresiv...
Tuka doagjame do prasanjeto sto moze da se najde kaj nas na pazarot, a moeto iskustvo e deka ponudata na nasiot pazar e mosne siromasna...pa mora na slepo, a sakas da kupis noz od 100 ili 200 evra i toa mora da go pravis samo vrz osnova na literatura. Poentata mi e deka na vakvite mesta na forumov onie sto sakaat da naracuvaat nozevi moze da se zdobijat so informacii, pa duri i da dobijat moznost da vidat noz od nekoj proizvoditel i da pocustvuvaat kako lezi, pred da go naracaat, za da im se olesni pri izborot...
Vo ovoj kontekst spremen sum da pomognam na sekoj sto e zainteresiran...