Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Џабе, нејќам со линукс оперативен, а што и фали на првата за тие пари?
Nisto ...Sporedbeno dobivas poveke performansi so vtrorata. Plus na pravata konfiguracija nemas model na CPU proveri i pisi.

Nisto ...Sporedbeno dobivas poveke performansi so vtrorata. Plus na pravata konfiguracija nemas model na CPU proveri i pisi.
Еве што се има:
ASUS X550CC-XX1010 (DARK GREY), - Intel Core i5-3337U (1.8GHz/3M, 22nm, 17W), 6GB DDR3 1600MHz (2GB on-board), 750GB 5400rpm, NVIDIA GeForce GT 720M (N14M-GE) 2GB, DVD SuperMulti, Bluetooth 4.0, Intel HM76, Instant-On, HDMI, HD WebCam with LED indicator, SD card reader, 3xUSB (1x3.0), QuickCharge 2hrs, 2.35kg, 37WHrs, 2600mAh,4S1P, 4-cell Li-ion Battery pack, 15.6`` HD LED (1366x768) glare, 8ms, -, N/A PN: 90NB00W2-M18480

Еве што се има:
ASUS X550CC-XX1010 (DARK GREY), - Intel Core i5-3337U (1.8GHz/3M, 22nm, 17W), 6GB DDR3 1600MHz (2GB on-board), 750GB 5400rpm, NVIDIA GeForce GT 720M (N14M-GE) 2GB, DVD SuperMulti, Bluetooth 4.0, Intel HM76, Instant-On, HDMI, HD WebCam with LED indicator, SD card reader, 3xUSB (1x3.0), QuickCharge 2hrs, 2.35kg, 37WHrs, 2600mAh,4S1P, 4-cell Li-ion Battery pack, 15.6`` HD LED (1366x768) glare, 8ms, -, N/A PN: 90NB00W2-M18480
Ok gore dole tuka... Asus ima malku poslab processor ,podobra graficka i poveke memorija...I kako brend podobar e od Dell...definitivno Asus...samo cenata nekako mnogu mala....ako e nov

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Инсталирав Виндоус 7 на нов компјутер. Се инсталираше многу брзо. Само што почнав да инсталирам драјвери, почна да ми се појавува блу скрин и сега никако не можам ниту да го користам веќе инсталираниот Виндоус, ниту можам да го преинсталирам, затоа што постојано се појавува блу скрин и ми го рестартира компјутерот. Хелп! :(

Инсталирав Виндоус 7 на нов компјутер. Се инсталираше многу брзо. Само што почнав да инсталирам драјвери, почна да ми се појавува блу скрин и сега никако не можам ниту да го користам веќе инсталираниот Виндоус, ниту можам да го преинсталирам, затоа што постојано се појавува блу скрин и ми го рестартира компјутерот. Хелп! :(
Веројатно е хардверски проблем.
Од искуство една цела серија лаптопи се деси да им се јавува блускрин, испадна дека беше до матичната.

Веројатно е хардверски проблем.
Од искуство една цела серија лаптопи се деси да им се јавува блускрин, испадна дека беше до матичната.

Nova e. Site delovi se skroz novi. Ja ispravavme vo hardverski problemi i za delovite.

Nova e. Site delovi se skroz novi. Ja ispravavme vo hardverski problemi i za delovite.
И тие беа нови лаптопи. Десетина шитнавме за недела дена. Истите десетина ни ги вратија до наредната среда.
Сега напамет зборувам, ама ова е прво на кое ми текнува, особено кога се работи за нов компјутер не гледам шо друго би бил проблемот. Едино да се апдејтува биосот, иако не верувам дека тоа би правело проблем.

Inace sega go koristam kompjuterot vo safe mode i nema problemi. Verojatno e loso instaliran windowsot. Prasanjeto e: kako da uspeam da go preinstaliram bez da mi se restartira kompjuterot radi blue screen-ot.

Inace sega go koristam kompjuterot vo safe mode i nema problemi. Verojatno e loso instaliran windowsot. Prasanjeto e: kako da uspeam da go preinstaliram bez da mi se restartira kompjuterot radi blue screen-ot.
Симни го и инсталирај го без да го рестартираш за да бутира. Мислам дека би требало да е океј така.

Trgnuva od safe mode i otkako kje se restartira sam za da prodolzi so instalacijata, istata prikazna.
Во биосот наместо achi за хдд стави сд и ботирај кога ке почне инсталацијата форматирај го цел хард диск,го делиш и стискаш инстал кога ке се инсталира ке инсталираш само драјвер за мрежна, а останатите драјвери ке ги наместиш преку windows update да ти ги инсталира

Sent from my Samsung Galaxy Note 3 SM-N9005 using Tapatalk

Trgnuva od safe mode i otkako kje se restartira sam za da prodolzi so instalacijata, istata prikazna.
Safe mode with Command promt ...Ke se podigne crno ekrance napisi chkdsk C: /F i ostavi go nekoe vreme...
Vtora opcija stavi go WIn 7 cd bottiraj i odberi repair opcija.

Ako seuste ti dava BSOD zapisi go kodot
bsod_a.jpg

Дечки ќе ве молам за помош. Неможам да влезам во лаптопот, иам ставено пасворд и го пишам ми вика не е точен, пробав и преку Save mode неможе ни така, чаре?

imam problem so wifito ne mi raboti se raboti za laptop Acer aspire 1410 instalirav se i sesto od driwers ne proraboti moze li nekoj da mi pomogne pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom