Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ја вратиш но никогаш повеќе нема да биде исто. Секогаш ќе има мало жарче за сомнеж.
И од каде знаеш дека те изневерила? Имаш ли цврст доказ за тоа? Си ја видел или само претпоставуваш заради тоа што го дала бројот иако не е за правдање?
Си и набивал на нос, и сега сакаш назад?
Мораш многу да се потрудиш иако да бев на нејзино место не би простила такво малтретирање.
Спомав кој е мојт доказ на постот погоре, тоа што звучеше како добро да се познаваат.

Ќе ја вратиш но никогаш повеќе нема да биде исто. Секогаш ќе има мало жарче за сомнеж.
И од каде знаеш дека те изневерила? Имаш ли цврст доказ за тоа? Си ја видел или само претпоставуваш заради тоа што го дала бројот иако не е за правдање?
Си и набивал на нос, и сега сакаш назад?
Мораш многу да се потрудиш иако да бев на нејзино место не би простила такво малтретирање.
Спомав кој е мојт доказ на постот погоре, тоа што звучеше к
Не знам колку вреди да докажуваш емоции и да покажуваш колку ја сакаш по три години заедничка врска..Во ситуацијава ти си повреден со нејзиното неверство и нема што да докажуваш и покажуваш, освен секако ако немаш некои мазохистички нагони.
Аха под тоа си мислел висока класа...Инаку неа колку што читам не и недостасувале додворувачи и кога си бил во врска со неа, така што таа "слобода" сега што ја има нема да промени кој знае колку.
Што знам, мислам дека нема да функционирате на долги стази кој знае колку и само ќе си ги потиснуваш твоите емоции и стравови да не те изневери повторно и во случај ако ти се врати ќе станеш исфрустриран.
Најдобро е ако се решите да бидете заедно одново, да разговарате за тоа и да поверуваш во се тоа што ќе го кажи и да се синтетизираш среќа.[DOUBLEPOST=1408022247][/DOUBLEPOST]

Претпоставувам дека кога тебе би те изневерила девојаката би се однесувал многу нормално со неа и никогаш не би и префрлил за тоа, бидејќи си има свои потреби?
Друже мене ми семташе дека има додворувачи она кои сметале дека би ми биле добра конкуренција, но не го покажував тоа. Бев горд дека имам таква девојка, а сепак е само моја... Но не повеке

Спомав кој е мојт доказ на постот погоре, тоа што звучеше како добро да се познаваат.

Toa и баш не е некој доказ.
Сакав да кажам дека девојчето многу истрпило заради тебе, се трудила да ти докаже дека не е се како што мислиш ти, ама и дошло преку глава затоа што ти си бил љубоморен.
Би трпел ли ти такви испади? И сакам искрен одговор без заобиколување.

Не јас кога знам дека не можам без неа ке си ќутам :D,а не да си ја користам укажаната прилика и да покажам сила тоа е кукавички симптом.
Нешто слично низ историјата е забележано како "херојско повлекување".
Или како што би рекол Број 1

Подобро чесно повлекување, отколку нечесен пораз
.

Toa и баш не е некој доказ.
Сакав да кажам дека девојчето многу истрпило заради тебе, се трудила да ти докаже дека не е се како што мислиш ти, ама и дошло преку глава затоа што ти си бил љубоморен.
Би трпел ли ти такви испади? И сакам искрен одговор без заобиколување.

Еве ти искрен одговор, иако незнам колку тоа би помогнало, но сепак..
Што се однесува до љубомората- на почетокот бев љубоморен за тоа што познава многу луѓе, за тоа што има додворувачи, за тоа и сум слушал од страна и ми кажувала(тогаш не ми кажа), но подоцна како да го прифатив тоа пошто знаев дека можам да и верувам, дека е само моја, се гордеев со неа, но после ова се плашев од секој нејзин чекор без мене.. искрен одговор. А што се однесува до неа, она беше уште пољубоморна, за колешки, за патувања надвор од градот, за секакви ситници иако јас ни во еден момент не и покажав дека треба да се грижи за тоа. И јас сум се соочувал со "леки" девојки, но никогаш не посакав да се да се спуштам на нејзино ниво, односно да се слушам со некоја која што сум ја запознал на излегување, а камо ли со некоја која знае дека има чуства кон мене.

Какви втори шанси, што тропате зелени, жити се.
Од 1000 луѓе дали 10 се способни стварно да простат, и тоа истото да не го пикаат во нос на другиот при секоја ебана прилика.
Јас знам дека не сум од нив, неам толкав праг на толеранција, нити пак би простила, па да се лажам себеси дека можам да преминам преку изгубена доверба.
@Intra , твојата грешка било што не си ја откачил после случката, ами си укапирал тогаш дека ја сакаш премногу и вени сечиш за неа. Бре, љубов, три години и тоа. Со тоа си направил хаос и за тебе, а и за неа со тоа што можда не физички, али психички и те како си ја малтретирал.
Ок е ти да ја сакаш, али ти више не и веруваш ко што гледам, па кое такво сакаш пак да ја враќаш? Каде ќе одиш со таа врска во која не му веруваш на партнерот? За трите ебани години ти е? За тоа што е цура од стабилна фамилија, детал кој ама баш не требаше да го спомнуваш?

Нема враќање на доверба, фрлај го скршеното.

Еве ти искрен одговор, иако незнам колку тоа би помогнало, но сепак..
Што се однесува до љубомората- на почетокот бев љубоморен за тоа што познава многу луѓе, за тоа што има додворувачи, за тоа и сум слушал од страна и ми кажувала(тогаш не ми кажа), но подоцна како да го прифатив тоа пошто знаев дека можам да и верувам, дека е само моја, се гордеев со неа, но после ова се плашев од секој нејзин чекор без мене.. искрен одговор. А што се однесува до неа, она беше уште пољубоморна, за колешки, за патувања надвор од градот, за секакви ситници иако јас ни во еден момент не и покажав дека треба да се грижи за тоа. И јас сум се соочувал со "леки" девојки, но никогаш не посакав да се да се спуштам на нејзино ниво, односно да се слушам со некоја која што сум ја запознал на излегување, а камо ли со некоја која знае дека има чуства кон мене.

Си бил сигурен дека била твоја но сепак си направил испади.. Ти не си и нејзин газда ниту па таа твој роб па да нема и друѓи додворувачи. Ако сакала таа да направи нешто со нив ќе направила а не да биде со тебе 3 години во врска. Се труделе машките, и се додворувале . Не постои закон кај што пишува дека кога некој е во врска не смее да има додворувачи, нели? Не можеш да и забраниш да се запознава и да шири познаства. Сакаш да се затвори дома само заради твојата несигурност?
Без доверба, ништо не правиш. Само што ќе те уништи повеќе, и нејзе.

Во пост за НЕдавање втори шанси и НЕвраќање во врска, лајк од Саншајн :ROFLMAO:

?

[/quote]
Си бил сигурен дека била твоја но сепак си направил испади.. Ти не си и нејзин газда ниту па таа твој роб па да нема и друѓи додворувачи. Ако сакала таа да направи нешто со нив ќе направила а не да биде со тебе 3 години во врска. Се труделе машките, и се додворувале . Не постои закон кај што пишува дека кога некој е во врска не смее да има додворувачи, нели? Не можеш да и забраниш да се запознава и да шири познаства. Сакаш да се затвори дома само заради твојата несигурност?
Без доверба, ништо не правиш. Само што ќе те уништи повеќе, и нејзе.

?
Да но на самиот почеток од нашата врска, официјален, кажав дека подоцна се сменија работите. Никој на никој не третирал како роб, зашто ми се нафрли на тој начин зарем не ме читаш?

@Intra

Не ти се нафрлив, туку те терам да си ја сфатиш својата грешка.. Си и дал шанса. Зошто си и давал кога си и набивал на нос? Или ќе простиш и заборавиш или ќе продолжиш понатаму а не да имаш испади. Не ја оправдувам нејзе, ама тебе па уште помалку.

@Intra Ако си мислел да даваш втора шанса, што само по себе е голема глупост тогаш не требало да се однесуваш така како што си се однесувал. Ако сакаш да простиш нешто, заборави го после а не да го набиваш во нос како што сам кажа.

И не велам дека ти си крив што си се однесувал така, единствена грешка ти е тоа што си дал "шанса".

И за крај, џабе се трудиш ти и да ја вратиш и се, таа штом не сака, нема никогаш да се врати. Get over it, move on

@Intra

Не ти се нафрлив, туку те терам да си ја сфатиш својата грешка.. Си и дал шанса. Зошто си и давал кога си и набивал на нос? Или ќе простиш и заборавиш или ќе продолжиш понатаму а не да имаш испади. Не ја оправдувам нејзе, ама тебе па уште помалку.
Емоции биле во прашање...[DOUBLEPOST=1408025904][/DOUBLEPOST]
@Intra Ако си мислел да даваш втора шанса, што само по себе е голема глупост тогаш не требало да се однесуваш така како што си се однесувал. Ако сакаш да простиш нешто, заборави го после а не да го набиваш во нос како што сам кажа.

И не велам дека ти си крив што си се однесувал така, единствена грешка ти е тоа што си дал "шанса".

И за крај, џабе се трудиш ти и да ја вратиш и се, таа штом не сака, нема никогаш да се врати. Get over it, move on
Тешко е дргар, што после неа, заникаде сум.. иако знам каква е реалноста во овој момент.

Како од мување да дојде до врска ? Само неможам јас да му кажам да го почнам муабетот неам м*да ... help ?

бла бла бла Доколку се скараме нешто иако пробував да се контролирам секогаштоа и го набивав внос. бла бла бла
бла бла бла ми недостига апсолутно се нејзината насмевка, тело, очите, грациозноста нејзина бла бла
бла бла Девојка од вискоката класа, мета е сега на мн кои едвај чекаја да се скараме. бла бла бла

Мене само ова ми остана во очи. Како да зборуваш за некој трофеј кој си го добил, а не за девојка со која си бил заедно 3 години.
Јас разбирам на почеток на врска да се битни физичките атрибути, но после 3 години?? Каде е овде - ми недостига нејзиното друштво, карактер, дискусија на различни теми, тоа што ми помогнала кога ми е најтешко, тоа што ме разбира и бла бла ред други работи кои требале да се развијат во тие 3 години.
Според ова напишаното ти си имал голем его буст кога ти станала девојка, и се разбира после одредено време почнуваш да се сомневаш во себе дека не вредиш толку за да бидеш со неа, и наместо да се обидеш да компензираш со љубов и внимание, ти стануваш љубоморен и неподнослив.
Не го сакаш девојчето како што треба да се сака, ти си го сакаш назад трофејот.
Направила грешка, во ред. Ако решиш да простиш, толку е, нема навраќање назад.
Среди се малце сега, и најди си девојче со која духовно и сексуално ќе се поврзaш, а не само да гледаш да е јака цура и нејзините да имаат пари.

Последно уредено од модератор:
Со девојками одевме 3 години. Врската ни течеше ок, како и секоја нормална врска, ништо претерано, забрани, како што им се случува на некои мои другарки. Но еве веке помина една година од ко се случи следново. На излегување девојками разменила број со еден фраер, за којшто јас знам дека он ја свига. Поточно тоа беше очигледно од авион. Јас за тоа дознав случајно, телефонски повик пред мои очи, имаше тенизија во нејзиниот глас и ми даде некако до знаење дека нешто не е во ред. Веднаш проба да го откачи. Ја натерав да се јави таа, а ја го слушав разговорот и веке све беше јасно. После таа бурна нок, кавги\расправии, ме молеше да не раскинеме.Главниот проблем не се состои од тоа што таа разменила број, туку што после тоа слушање. Таа вечер јас само си заминав, не ја барав, она ми звонеше постојано. Бев лут и бесен, но размислив и решив да и дадам втора шанса. Ме убедуваше дека ништо не се случило. Си реков ке и дадам шанса, си ја свати грешката. Станав мн строг кон неа, љубоморен, излегувања немаше толку често како претходно за викенди навечер. Она на ништо не даваше отпор, сакаше само да си ја врати довербата која ја игуби после таа случка. Страшното е што јас неможам да го заборавам тоа, нонстоп тоа ми е во главата, неможам да замислам дека некој ја допирал девојками, ако тоа се случило. Пробав да се соочам со типот, се нафрли на тепање и тоа беше тоа во врска со него. Доколку се скараме нешто иако пробував да се контролирам секогаштоа и го набивав внос. Имаше деново кога не ни сакав да разговарам со неа кога ке ми текнеше на тоа, едноставно ја излудував и самиот бев свесен за тоа што го правев, после тоа се каев.При последната жестока расправија јас ја навредив, многу ја повредив. Таа вечер беше ужасна, ја расплакав и си замина дома. Ја барав на телефон 3 дена, не ми креваше, одкога ми крена се договоривме да разговараме. Се поздравивме, се качивме вкола и каде ке идеме. ЈА и реков да не идеме никаде да седеме вкола за да можеме на мирно да разговараме. Се опушти малце, успеа и да се насмевне и се извинив, почав да ја допирам, не можев да се воздржам. Знам дека ме сака инаку немаше да трпи ништо од тоа. Ја чуствував дека се топи додека ја допирав, цела трепереше. Пробав да ја бакнам, но не ми дозволи...... ЕЕЕ не ми дозволи не очекував таква реакција. Само ја запали колата и рече дека мора да иде, на вечера ја чекале. Другиот ден добив порака во која ми кажува дека мн ме сака..... дека неможе да бидеме заедно пошто ова ја преминаувала еднормната љубов и растело во нешто др од моја страна(омраза) дека ми посакува се најубаво во животот. Ја барав не ми крева. Две недела се немаме слушнато. Не сакам да ја изгувам, многу ја сакама.Не мислам на неа само кога сум во гужва,ми недостига апсолутно се нејзината насмевка, тело, очите, грациозноста нејзина........... едноставно полудувам. Излитено ми беше кога во некои филмови ликови ја бараат својата љубена кај некои др со случајно ги срекаваат, така се чуствувам дека она е таа, посакувам само да ја сретнам, да ја видам. Сликите од социалните межи со мене и се избришани, едноставно како да почнала нов живот без мене. Она е девојката на мојот живот, секогаш и беше. Девојка од вискоката класа, мета е сега на мн кои едвај чекаја да се скараме. Незнам како да ја придобијам повторно.. Што да направам, што би направиле вие?
Дркај пријателе,сега нишо друго и не ти преостанува.
Жена брзо забораа друже си ја клецка сега некој друг.
Добро е што се откачила од тебе, сачувај бог да останела со тебе и да ти го загорела ручекот абе душата со пипета вадење ќе си и праел.
Наредниот пат кга ќе улети од некоја страна ЗАДРАПАЈ ЈА И ЗАЛАПАЈ ЈА :)

Емоции биле во прашање...[DOUBLEPOST=1408025904][/DOUBLEPOST]
Тешко е дргар, што после неа, заникаде сум.. иако знам каква е реалноста во овој момент.

Другар знам дека е тешко, 3 години врска, нормално дека не е лесно ама шо се мора мора... Не бидува ако не пробаш да заборавиш, то е то, излегувај, дружи се, најди занимација. Звучи ко клише ова ама друг начин не познавам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom