Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Со девојками одевме 3 години. Врската ни течеше ок, како и секоја нормална врска, ништо претерано, забрани, како што им се случува на некои мои другарки. Но еве веке помина една година од ко се случи следново. На излегување девојками разменила број со еден фраер, за којшто јас знам дека он ја свига. Поточно тоа беше очигледно од авион. Јас за тоа дознав случајно, телефонски повик пред мои очи, имаше тенизија во нејзиниот глас и ми даде некако до знаење дека нешто не е во ред. Веднаш проба да го откачи. Ја натерав да се јави таа, а ја го слушав разговорот и веке све беше јасно. После таа бурна нок, кавги\расправии, ме молеше да не раскинеме.Главниот проблем не се состои од тоа што таа разменила број, туку што после тоа слушање. Таа вечер јас само си заминав, не ја барав, она ми звонеше постојано. Бев лут и бесен, но размислив и решив да и дадам втора шанса. Ме убедуваше дека ништо не се случило. Си реков ке и дадам шанса, си ја свати грешката. Станав мн строг кон неа, љубоморен, излегувања немаше толку често како претходно за викенди навечер. Она на ништо не даваше отпор, сакаше само да си ја врати довербата која ја игуби после таа случка. Страшното е што јас неможам да го заборавам тоа, нонстоп тоа ми е во главата, неможам да замислам дека некој ја допирал девојками, ако тоа се случило. Пробав да се соочам со типот, се нафрли на тепање и тоа беше тоа во врска со него. Доколку се скараме нешто иако пробував да се контролирам секогаштоа и го набивав внос. Имаше деново кога не ни сакав да разговарам со неа кога ке ми текнеше на тоа, едноставно ја излудував и самиот бев свесен за тоа што го правев, после тоа се каев.При последната жестока расправија јас ја навредив, многу ја повредив. Таа вечер беше ужасна, ја расплакав и си замина дома. Ја барав на телефон 3 дена, не ми креваше, одкога ми крена се договоривме да разговараме. Се поздравивме, се качивме вкола и каде ке идеме. ЈА и реков да не идеме никаде да седеме вкола за да можеме на мирно да разговараме. Се опушти малце, успеа и да се насмевне и се извинив, почав да ја допирам, не можев да се воздржам. Знам дека ме сака инаку немаше да трпи ништо од тоа. Ја чуствував дека се топи додека ја допирав, цела трепереше. Пробав да ја бакнам, но не ми дозволи...... ЕЕЕ не ми дозволи не очекував таква реакција. Само ја запали колата и рече дека мора да иде, на вечера ја чекале. Другиот ден добив порака во која ми кажува дека мн ме сака..... дека неможе да бидеме заедно пошто ова ја преминаувала еднормната љубов и растело во нешто др од моја страна(омраза) дека ми посакува се најубаво во животот. Ја барав не ми крева. Две недела се немаме слушнато. Не сакам да ја изгувам, многу ја сакама.Не мислам на неа само кога сум во гужва,ми недостига апсолутно се нејзината насмевка, тело, очите, грациозноста нејзина........... едноставно полудувам. Излитено ми беше кога во некои филмови ликови ја бараат својата љубена кај некои др со случајно ги срекаваат, така се чуствувам дека она е таа, посакувам само да ја сретнам, да ја видам. Сликите од социалните межи со мене и се избришани, едноставно како да почнала нов живот без мене. Она е девојката на мојот живот, секогаш и беше. Девојка од вискоката класа, мета е сега на мн кои едвај чекаја да се скараме. Незнам како да ја придобијам повторно.. Што да направам, што би направиле вие?
Како брат ти кажувам според тоа што прочитав жал ми е да ти го кажам ова ама изгледа готово е, таа чим разменил броеви со тип што знаела дека и се свиѓа,што сакаш повеќе???. Таа да те сакала сигурно ке трпеше и ке се потрудеше многу повеќе за вашата врска, а не одма да брише слики на фб и да ти посакува се најубаво во животот... таков потег да ако веќе гледате дека не оди после долг период во обид за смирување, а не за 3-4 недели после кавгата да заврши приказната. Едноставно заборави ја, жал ми е ама таа изглрда не те сака како што вика, и сега гледа нејзината грешка и нечеснонст спрема тебе да ти ја префрли на тебе и за да ти наместо неа да се чуствуваш виновен заради тоа што заврши вашата врска, многу од девојките прават така за жал кога ке дојде до раскинување заради нивна грешка. Едноставно не дозволи да прави ти да се чуствуваш виновен, не си ти виновен за ништо и нормално секој нормален ке реагираше како ти,како тоа да размениш броеви со тип на кому му се свиѓаш?!? не дека глумам маж можеби би попуштил и јас, ама во нормални услови ако сме вистинки мажи би ја откачил на лице место, би ја понижил и на секому би му кажал каква к.рва е до таа скала што се слуша со лубовник пред мои очи.Таа не може да ме убеди дека немало ништо, разменувањето на броевите и плус јавување на негова страна мал доказ е ???

Да бе, ако таа разменила број со некој таму, секакво право му се дава на дечкото да се претвори во животиња од љубоморен тип.
Три години се големо време. Lack of communication е целиот проблем и тоа за двајцата. Тоа што она разменила броеви не значи дека веднаш по дифолт му седнала на скут на типот. Не дека ја бранам, но од твоите претпоставки и лошата комуникација помеѓу вас двајцата (и она е тука крива), ете на што се сведе.
Секогаш велиме врската ни` е златна додека не се случи неминовното - крајот. Секогаш гледаме попреку на насилниците, но не знаеме што се крие токму во нас. Тука лежи проблемот. Што in lack of self-esteem ние не се спознаваме себеси. А тука е и зоната на комфор - константно ако некој ни кажува колку сме убави и паметни, еден ден кога ќе ја сврти главата на другата страна, дотокот на комплименти е прекинат и ние почнуваме да сомничиме и да правиме разни сценарија во главата.
Кога врската ќе ни се темели повеќе од комплименти и его буст, кога ќе се ставиме заедно во врската а не нашето сопнато его, тогаш можеби ќе ја најдеме човечноста да кажеме крај на врската.
До тогаш, ќе има инциденти, насилство, посесивност и опседнатост.

Да бе, ако таа разменила број со некој таму, секакво право му се дава на дечкото да се претвори во животиња од љубоморен тип.
Три години се големо време. Lack of communication е целиот проблем и тоа за двајцата. Тоа што она разменила броеви не значи дека веднаш по дифолт му седнала на скут на типот. Не дека ја бранам, но од твоите претпоставки и лошата комуникација помеѓу вас двајцата (и она е тука крива), ете на што се сведе.
Секогаш велиме врската ни` е златна додека не се случи неминовното - крајот. Секогаш гледаме попреку на насилниците, но не знаеме што се крие токму во нас. Тука лежи проблемот. Што in lack of self-esteem ние не се спознаваме себеси. А тука е и зоната на комфор - константно ако некој ни кажува колку сме убави и паметни, еден ден кога ќе ја сврти главата на другата страна, дотокот на комплименти е прекинат и ние почнуваме да сомничиме и да правиме разни сценарија во главата.
Кога врската ќе ни се темели повеќе од комплименти и его буст, кога ќе се ставиме заедно во врската а не нашето сопнато его, тогаш можеби ќе ја најдеме човечноста да кажеме крај на врската.
Да де ти да имаш девојка и таа да смени број и да разговара пред твои очи со тип што и двајцата знаете дека има симпатија спрема твојата девојка и ти ке останеш ладен ко шприцер тогаш искрено да ти кажам глуп си, немаш ни м од маж, доста со тие лубоморни животниња секогаш кога мажите лубуморат, знам дека човек не треба да биде лубоморен на се и има не дека нема момци што стварно претеруват ама во вакви ситуации да не бидеш лубоморен не е нормално, имаш проблем со мозокот тогаш. Е сега не знам они каква врска имале, ако имале недостиг на комуникација и да очекува дечкото нивната врска да биде здрава, и девојката да не биде револтирана тогаш очекува премногу, секоја врска бара комуникација да има за да биде здрава и среќна.

Да де ти да имаш девојка и таа да смени број и да разговара пред твои очи со тип што и двајцата знаете дека има симпатија спрема твојата девојка и ти ке останеш ладен ко шприцер тогаш искрено да ти кажам глуп си, немаш ни м од маж, доста со тие лубоморни животниња секогаш кога мажите лубуморат, знам дека човек не треба да биде лубоморен на се и има не дека нема момци што стварно претеруват ама во вакви ситуации да не бидеш лубоморен не е нормално, имаш проблем со мозокот тогаш. Е сега не знам они каква врска имале, ако имале недостиг на комуникација и да очекува дечкото нивната врса да биде здрава, и девојката да не биде реболтирана тогаш очекува, секоја врска бара комуникација да има за да биде здрава и среќна.
Не реков јас дека човек не може да биде љубоморен. Чак што више спомнав дека многу работи се кријат се` додека реалноста не излезе на виделина.
Тоа што го оспорувам е слабата комуникација помеѓу тој и таа. Взаемно. Затоа дојде до момент на избувнување кај човекот. Зборам за лупање по нос, насилство и опсесивно контролирање. Па уште и сака да ја врати. Нема.

За какво насилство зборуваш. Друже ја не ја малтретирав како што си сватил ти. Во одредени ситуации кога имало расправии јас тоа го злоупотребував и тоа е тоа.. Ја потсекав за тоа што ми го направи.Ја знам дека сум ја претерал во одредени ситуации, кога одредени работи излегувале вон контрола или кога таа пробувала да манипулира со мене. Освен тогаш јас се трудев да бидам тој што бев порано, но повеке ја контролирав, а нашата љубов и чуства мислам дека беа исти. Проблем не се состои од тоа што таа разменила број, туку што после тоа слушање. Сигурно не правеле само муабет. Она се поврзала емотивно (можеби секс) штом сакала да го слуша на телефон, којзнае дали биле само муабети по телефон. Типот разговорот го почна вака, извини шо те барам, но морам да те видам во тој контекст. Незнам после тоа како да и верувам на тоа што ми го кажуваше, ако ме свакаш. Едноставно не можев да и верувам за тоа што го кажува...Ја се чуствував изневерено, а сепак ја сакам. Она ми забоде нож во грб правејки се дека имаме нормална врска. Тоа требаше да го наведам во постот погоре.
Сакам да ја вратам, ја сакам назад, ја научив лекцијата, но сеуште незнам како да постапам..

Се почнало од нејзина грешка. Се обидела да сокрие нешто од партнерот, а таквите работи на крај секогаш излегуваат на виделина и самото тоа што криела придонесува да се развие поголем грев и болка кај партнерот. Очигледно е дека сакала да проба нешто ново. Не е грев да размени број со некое друго момче, грев е што имала задна намера со таа размена бидејќи ништо не му спомнала за тој момент на партнерот. Позитивното е што си ја сфатила грешката, но за жал кога довербата еднаш ќе се скрши понатаму потешко се враќа. Кога партнерот дава втора шанса, има две опции, или ќе стане посесивен идиот и нема да му дава да дише на партнерот сметајќи дека сега треба нозете да му ги лиже или ќе му даде реална втора шанса, која истотака не гарантира дека се ќе биде во ред во иднина. Девојчето се потрудило да ја врати довербата, си ја признала грешката, но за жал партнерот (во случајов форумџијава) станал посесивен идиот кој го опишав погоре. Друже не може ништо да ти се замери, кога човек е заљубен, некогаш не одговара за своите постапки бидејќи ги прави импуслвино воден од своите емоции, но сепак си требало малце повеќе да се контролираш.
Трпела девојка ти и дошло преку глава веќе, но пак ќе кажам со оглед на тоа што она ги иницирала ваквите настани, не си ја превземај целата вина.
Врската почнала да не штима откако еден од партнерите веројатно сакал да искуси страствено искуство со некој трет и тоа да го прикрие од оној на кого треба да му остане верен и да го почитува дури се во врска. За жал, ова се причините за раскинување на скоро секоја долга врска. После тоа следи каење откако ќе видат дека неколку страствени излети не може во ниеден случај да го заменат присуството на партнерот кој бил со тебе и во добро и во зло :)
Тебе дополнително те боли тоа што ти рекла дека мн. те сака, не може без тебе, ама не може ни да биде со тебе од икс причини. Е боли, веројатно секој во животот искусил некое вакво откачување.
Веројатно на врската и дошло крајот, за жал ќе мораш да се помириш со тоа. Ти си тој што пати во моментов, не за џабе рекле дека најтешко е кога си никој, за оној кој тебе ти е се, ама со тек на време ќе ти помине. Може ќе бидете одново заедно, никогаш не се знае, ама барем во моментов не ми личи дека имате некаква заедничка иднина...

За какво насилство зборуваш. Друже ја не ја малтретирав како што си сватил ти. Во одредени ситуации кога имало расправии јас тоа го злоупотребував и тоа е тоа.. Ја потсекав за тоа што ми го направи.Ја знам дека сум ја претерал во одредени ситуации, кога одредени работи излегувале вон контрола или кога таа пробувала да манипулира со мене. Освен тогаш јас се трудев да бидам тој што бев порано, но повеке ја контролирав, а нашата љубов и чуства мислам дека беа исти. Проблем не се состои од тоа што таа разменила број, туку што после тоа слушање. Сигурно не правеле само муабет. Она се поврзала емотивно (можеби секс) штом сакала да го слуша на телефон, којзнае дали биле само муабети по телефон. Типот разговорот го почна вака, извини шо те барам, но морам да те видам во тој контекст. Незнам после тоа како да и верувам на тоа што ми го кажуваше, ако ме свакаш. Едноставно не можев да и верувам за тоа што го кажува...Ја се чуствував изневерено, а сепак ја сакам. Она ми забоде нож во грб правејки се дека имаме нормална врска. Тоа требаше да го наведам во постот погоре.
Сакам да ја вратам, ја сакам назад, ја научив лекцијата, но сеуште незнам како да постапам..

зошто би сакал да ја вратиш назад ако ти забодела нож во грб? која е тука логиката? те изневерила и тоа после врска од 3 години, немој да бидеш магаре би ти рекол да си игра играчки она со тебе. Еднаш тоа го направила, ќе го направи и пак во иднина, можда и во брак кога би имал и деца со неа, не ти треба такво ѓубре.

Извини и се и кажи и дека ќе го промениш своето однесување, и ќе преминеш преку нејзиниот флерт со дечкото.
Така ако те сака ќе се врати со тебе или пак ако не те сака нема да се врати. :)
Што мислиш под девојка од висока класа? Никогаш сум немал, скапа е за одржување?

зошто би сакал да ја вратиш назад ако ти забодела нож во грб? која е тука логиката? те изневерила и тоа после врска од 3 години, немој да бидеш магаре би ти рекол да си игра играчки она со тебе. Еднаш тоа го направила, ќе го направи и пак во иднина, можда и во брак кога би имал и деца со неа, не ти треба такво ѓубре.
Кога бевме во врска пред тоа, никогаш не помислив дека би ме изневерила. Едноставно сметав дека сум тип кој неможе да прости, но кога се најдов во таа каша сватив дека ја сакам и дека нема да можам да си простам ако не и простам.[DOUBLEPOST=1408021128][/DOUBLEPOST]
Извини и се и кажи и дека ќе го промениш своето однесување, и ќе преминеш преку нејзиниот флерт со дечкото.
Така ако те сака ќе се врати со тебе или пак ако не те сака нема да се врати. :)
Што мислиш под девојка од висока класа? Никогаш сум немал, скапа е за одржување?
Да беше толку лесно, веке ке бевме заедно повторно, треба да и докажам, да и покажам дека ми е најважна како што добив еден совет, само така ке ја вратам..
Под тоа девојка од висока класа мислев на тоа дека нејзиното семејство и е познато на пошироката јавност и она ужива во секакви привилегии од сите страни, при што ке има мн додворувачи. Не е скапа за одржување, сама се одржува. Во границите, сум се трудел колку сум можел

Последно уредено:
Кога бевме во врска пред тоа, никогаш не помислив дека би ме изневерила. Едноставно сметав дека сум тип кој неможе да прости, но кога се најдов во таа каша сватив дека ја сакам и дека нема да можам да си простам ако не и простам.
Да беше толку лесно, веке ке бевме заедно повторно, треба да и докажам, да и покажам дека ми е најважна како што добив еден совет, само така ке ја вратам..
Под тоа девојка од висока класа мислев на тоа дека нејзиното семејство и е познато на пошироката јавност и она ужива во секакви привилегии од сите страни, при што ке има мн додворувачи. Не е скапа за одржување, сама се одржува. Во границите, сум се трудел колку сум можел

Ќе ја вратиш но никогаш повеќе нема да биде исто. Секогаш ќе има мало жарче за сомнеж.
И од каде знаеш дека те изневерила? Имаш ли цврст доказ за тоа? Си ја видел или само претпоставуваш заради тоа што го дала бројот иако не е за правдање?
Си и набивал на нос, и сега сакаш назад?
Мораш многу да се потрудиш иако да бев на нејзино место не би простила такво малтретирање.

Дечко сфати дека е крај, еднашка си се однесувал како идиот сега сакаш да ги смириш страстите и пак да бидете заедно и се да се заборави епа п.м стварно си коњ, плус таа е висока класа, обичните девојки имаат гордост во вакви ситуации па замисли ти ја неа...

Не знам колку вреди да докажуваш емоции и да покажуваш колку ја сакаш по три години заедничка врска..Во ситуацијава ти си повреден со нејзиното неверство и нема што да докажуваш и покажуваш, освен секако ако немаш некои мазохистички нагони.
Аха под тоа си мислел висока класа...Инаку неа колку што читам не и недостасувале додворувачи и кога си бил во врска со неа, така што таа "слобода" сега што ја има нема да промени кој знае колку.
Што знам, мислам дека нема да функционирате на долги стази кој знае колку и само ќе си ги потиснуваш твоите емоции и стравови да не те изневери повторно и во случај ако ти се врати ќе станеш исфрустриран.
Најдобро е ако се решите да бидете заедно одново, да разговарате за тоа и да поверуваш во се тоа што ќе го кажи и да се синтетизираш среќа.[DOUBLEPOST=1408022247][/DOUBLEPOST]
Дечко сфати дека е крај, еднашка си се однесувал како идиот сега сакаш да ги смириш страстите и пак да бидете заедно и се да се заборави епа п.м стварно си коњ, плус таа е висока класа, обичните девојки имаат гордост во вакви ситуации па замисли ти ја неа...

Претпоставувам дека кога тебе би те изневерила девојаката би се однесувал многу нормално со неа и никогаш не би и префрлил за тоа, бидејќи си има свои потреби?

Последно уредено:
Не јас кога знам дека не можам без неа ке си ќутам :D,а не да си ја користам укажаната прилика и да покажам сила тоа е кукавички симптом.

Претпоставувам дека кога тебе би те изневерила девојаката би се однесувал многу нормално со неа и никогаш не би и префрлил за тоа, бидејќи си има свои потреби?

Кога даваш некому втора шанса автоматски тоа значи дека треба да заборавиш на она што се случило а не да и набиваш на нос во секоја кавга.. Ако при секоја кавга се споменува тоа тогаш нема потреба од давање на нова можност затоа што врската секако ќе оди во пропаст. Или ќе заборавиш и ке дадеш шанса, или пак ќе се повредувате меѓу себе секој ден. Што е целта ако ја врати девојката? Дали би било подобро или не? Што би се случувало понатаму?
Тој и дал втора шанса, таа му докажувала но била повредена од негова страна, а не ја правдам ниту нејзе. Требало да си ја искористат шансата.Само што таа истрпела многу работи од негова страна. Па го напуштила.
Можеби и не го изневерила, можеби и навистина го сака, но кога настапува гордоста на сцена тогаш е тешко. А и никој не е должен да трпи љубомора само заради несигурност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom