Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки.. зар самиот факт што некој сајт ви бара прво да „Вложите“ за да можете да Исплатите - не Ви е малце сумњиво? :)

Момци.. ќе ми биде навистина драго да извадете стотици па и илјадници долари од страниве како птцЦиркле... јонбакс, шитбакс.. али ќе ви кажам дека само гадно ќе се разочарате (барем повеќето од вас.. едно добри 98%) на крајот..

Трудот и евентуалниот влог од џеб - вложувајте ги само на сајтовите што го имаат Нетеллер... поради две моќни причини:
1. „Единствен“ и најдобар начин за исплаќање и вадење пари за нас Македончињата (каде што не можеш да примаш пари од Пејпал, а Пејза ти бара срцепатни давачки за повлекување пари).

2. За да еден сајт почне да соработува со Нетеллер - мора да приложи обилна и точна документација, да имаат регистрирано валидни фирми, со точни информации и податоци.. да поминат низ 300 протоколи (сигурносни, платежни, бла бла..) и што ли уште се што не го знаеме ние.. додека споредете ги пејпал, пејза, пајеер... си правиш само едно „копче за плаќање“ - и Voila - плаќањети и исплаќањето е возможно.. ;)

Нов сум во овој бизнис,може некој да ми каже кои се најдобрите и најсигурните страни за оваа работа?Седам доста пред компјутер а и имам доста време :) Почнав да кликам на необукс и птсиркл.

Доста истражував и Neobux и Clixsense се меѓу најстарите и најдоверливите. За нив се знае дека ќе платат. Е сега, може не се прават многу пари од кликање, ама затоа имам чувство дека Clixsense најмногу ми го почитува времето по клик, а тука негде е и Neobux.

Е сега, мојот рецепт за печалење на овие е преку CrowdFlower Tasks. Со Clowdflower фората е да си трпелив и да стигнеш до 100 сработени со добар процент на точност. Штом стигнеш лвл 3, имаш пристап до стварно лесни и брзи tasks за кои си платен по ~0.07$, а губиш време ко да си кликнал 5-6 кратки реклами по 0.001$.

Clixsense и Neobux најдобро плаќаат по task од било кои други сајтови. За Neobux треба Payza, пошто детектира дека си од МКД уште пред да ти го провери PayPal-от, така да ни лажен не врши работа. Ама еве погоре гледам Netteller бил супер, така да ќе пробам и тоа. Од тие причини фатив на Clixsense да работам CrowdFlower tasks, и сум задоволен. За 3 дена, без многу замарања, уз пат, напраив некои 5 долари. По 10 сработени tasks дневно, имаш daily checklist што ти дава 6% (7 ако го комплетираш 3 дена по ред) бонус на вкупната дневна заработка. Плус добиваш и дел од заврешните CrowdFlower tasks на твоите реферали. Кај и да е, планирам upgrade да направам, тогаш бонусот е 16%, а да не збориме дека се друго се дуплира. 19$ е годишна PREMIUM членарина, што е мнооогу поефтино од другиве сајтови. Се е тоа заради фактот што Clixsense работи со вистински реклами од кои генерира профит, за разлика од другиве што сами си се рекламираат и ги вртат парите од upgrades и funds во круг. Баш заради тоа и нема опција за да ренташ реферали, постојат само директни. Мене Clixsense ми е најдраг, и ако морам да го опишам со една реченица, би рекол: олд скул PTC сајт ко што треба секој да биде.
Дечки.. зар самиот факт што некој сајт ви бара прво да „Вложите“ за да можете да Исплатите - не Ви е малце сумњиво? :)

Момци.. ќе ми биде навистина драго да извадете стотици па и илјадници долари од страниве како птцЦиркле... јонбакс, шитбакс.. али ќе ви кажам дека само гадно ќе се разочарате (барем повеќето од вас.. едно добри 98%) на крајот..

Трудот и евентуалниот влог од џеб - вложувајте ги само на сајтовите што го имаат Нетеллер... поради две моќни причини:
1. „Единствен“ и најдобар начин за исплаќање и вадење пари за нас Македончињата (каде што не можеш да примаш пари од Пејпал, а Пејза ти бара срцепатни давачки за повлекување пари).

2. За да еден сајт почне да соработува со Нетеллер - мора да приложи обилна и точна документација, да имаат регистрирано валидни фирми, со точни информации и податоци.. да поминат низ 300 протоколи (сигурносни, платежни, бла бла..) и што ли уште се што не го знаеме ние.. додека споредете ги пејпал, пејза, пајеер... си правиш само едно „копче за плаќање“ - и Voila - плаќањети и исплаќањето е возможно.. ;)
Сумњиво е, и тоа како. Јас лично, единствено за ptcircle сум спремен да направам исклучок, потпирајќи се на постовиве на браќава кликачи по форумов. Све друго одма иде на црна листа.

Све зависи од тоа како ги одржуваш рефералите.. која стратегија ја применуваш... јас како Голден имам 1.1АВГ моментално што е ПРЕдобро...
Дневно ми прават околу 11$.. од кој чисти ми остануваат околу 5-6$ на крајот од сметките.. :D
Абе сум пробал на сите страни како golden да купфам рентани реферали се е ЛАГА! Неможиш да бидиш во кјар никогаш, ако беше то така сите ке се богатеа , а страната ке беше во зијан :) тие уствари со рентаните реферали т.е ботој земат пари , а не дават ништо! Неможи еднаш рефералот клика и после не клика 2 недели па ке видиш не ке видиш ке го рециклираш и тој новиот ке кликни еден ден, два и толку пак во зијан, и плус ако ги остајш да истечат пак ти наплакја :facepalm: значи и да си бил во некој минимален кјар ти го земат назад.Ова сум го пробал и не вервам другите шо ке ми кажват :sneaky: само директни реферали и голден ама тешко да ги најдиш ,а и да ги најдиш ке се откажат за бргу.Не е то така лесно клај 100 $ земи 300 $.

Последно уредено:

А кои страни работат со neteller?[DOUBLEPOST=1407699981][/DOUBLEPOST]Инаку, друга инетересна страна е www.microworkers.com каде што треба да извршувате task-ови. Нема реферали и слични глупости. Овде луѓе поставуваат задачи и ве плаќаат за тоа (0.10 - 1$).
Финтата е да го работите она што знаете дека сигурно ќе го извршите и ќе ве платат, а не да го погрешите и да ви се намали рејтингот (доколку отидете под 75% рејтинг ќе ве суспендираат на некое време). До сега имам 20 долари кои ги направив без некој голем труд.
Има најразлични задачи: лајк, клик, коментар на ЈуТјуб, пост на форум итн.
Обидете се... Гледам 3-4 Македонци имаат по 1500-2500$ направено за година две.

@Stranger :
Пријателе жал ми е што си имал вакво искуство.. и уште повеќе ми е криво што ги демотивираш вака луѓево ... ако ти не си успеал.. или си зезнал работа.. или не си укапирал како функционира целата оваа шема - не значи дека и другите ќе заебат.. нели?

Жив пример сум ти јас.. од Април вадам константо пари од двата сајта.. и имам заработено преку 500$+ за 2-3 месеци ОД времето на вложување свои пари (имам вложено 170$, Golden на 2та сајта и нешто ситно реферали).

Така да ако не ти се верува слободно дојди ќе те уверам во моите секојдневни заработувања..
Ќе ти покажам меилови за исплатени пари.. за истите тие пари потрошени преку Нет+ картичката и што ли уште не.. ;)

А кои страни работат со neteller?
1. Probux
2. Zapbux
3. Fusebux
4. Neobux - (на овој не си губи време регистрирајки се)

@Stranger :
Пријателе жал ми е што си имал вакво искуство.. и уште повеќе ми е криво што ги демотивираш вака луѓево ... ако ти не си успеал.. или си зезнал работа.. или не си укапирал како функционира целата оваа шема - не значи дека и другите ќе заебат.. нели?

Жив пример сум ти јас.. од Април вадам константо пари од двата сајта.. и имам заработено преку 500$+ за 2-3 месеци ОД времето на вложување свои пари (имам вложено 170$, Golden на 2та сајта и нешто ситно реферали).

Така да ако не ти се верува слободно дојди ќе те уверам во моите секојдневни заработувања..
Ќе ти покажам меилови за исплатени пари.. за истите тие пари потрошени преку Нет+ картичката и што ли уште не.. ;)

1. Probux
2. Zapbux
3. Fusebux
Врати ми во inbox

Има некој слушнато за Amazon Affiliate Stores?

@Stranger :

1. Probux
2. Zapbux
3. Fusebux
Леле девојко не беше доволно на фемина сега и овде давиш со овие страниве со по 10 реклами, аман веќе, имам правено пресметки на запбукс и фусебакс нема профит, а од пробукс околу 100 долари остануваат чисти годишно, што ги лажиш уште луѓево :facepalm:

Не би било лошо овие што се испофалија дека милионери станаа од интернет да ни ги откријат нивните неПТЦ сајтови...

pa seuste nemam dokaz zatoa sto sum samo 2 dena registriran na stranana ima vreme za isplata

Леле девојко не беше доволно на фемина сега и овде давиш со овие страниве со по 10 реклами, аман веќе, имам правено пресметки на запбукс и фусебакс нема профит, а од пробукс околу 100 долари остануваат чисти годишно, што ги лажиш уште луѓево :facepalm:

Како прво, не сум девојка.. ДЕЧКО сум, тоа што има постирано на фемина е од девојка ми.. заедно го работиме ова.. да не те чуди :)

Друго, ти го видов скептицизмот баш сега и на тамошниот форум.. и очигледно си од малкуте тие што не успеале на овие сајтови...
А тоа што во основно си имала математика 2-ка и не знаеш да комплетираш една обична прогресија - не сме ти ние криви :)
Голден член.. со 500РР само без ниеден ДР ... за два месеца ќе ги имаш тие 100$ ЧИСТИ што ги викаш за година дека биле.. :)

Како прво, не сум девојка.. ДЕЧКО сум, тоа што има постирано на фемина е од девојка ми.. заедно го работиме ова.. да не те чуди :)

Друго, ти го видов скептицизмот баш сега и на тамошниот форум.. и очигледно си од малкуте тие што не успеале на овие сајтови...
А тоа што во основно си имала математика 2-ка и не знаеш да комплетираш една обична прогресија - не сме ти ние криви :)
Голден член.. со 500РР само без ниеден ДР ... за два месеца ќе ги имаш тие 100$ ЧИСТИ што ги викаш за година дека биле.. :)
Да да по логиката што ќе инвестираш 80 долари на Фусебакс а ти се дуплираат 5 од кликовите, заработка што да ти расправам :)

Vi se cudam, i se uste naj aktuelen nacin na zarabotka vi e so klikanje.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom