Измалтретирана хрватска фока!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Животните во зоолошка психички се уништуваат, мал простор, неможе да се истрча животното, стресови еден куп, понашањето им е сосема различно...
Леле стресови еден куп :D
Што страшни стресови може да има едно животно освен да не го убие некое посилно :D

Што страшни стресови може да има едно животно освен да не го убие некое посилно :D
Јас чувам папагал кој се вика Пипи. Тој не може да живее на слобода. Ако јас не го хранам чувам тој нема да преживее. Тој за друг живот, освен во кавез, не знае

Па...на многу животни им е дијагностицирано некое психолошко заболување и ненормално понашање во зоолошка од тоа во дивина поради тоа што неможе да се истрча јако, да се истроши асално на дневна база и да си ги направи неговите активности што би ги имало во дивина. Ако е водно животно како фока да исплива јако.
Еве ја на пример дома си имам све, али ако еден цел ден не искочам од дома ме фаќа тешка сафра, така и животното.
Моментот е тоа што многу навики кој едно животно може да ги исполни во дивина во зоолошка му се ограничени, ова е факт, многу животни имаат пократок животен век во зоолошка поради ова.

Не си веројатно озбилна/озбилен :)

10511351_10152618706709586_2506997004224334325_n.jpg

10509663_681377188620596_4752215445882362185_n.jpg

Се сеќаваш на мајмунот Коко?[DOUBLEPOST=1407881477][/DOUBLEPOST]
Јас чувам папагал кој се вика Пипи. Тој не може да живее на слобода. Ако јас не го хранам чувам тој нема да преживее. Тој за друг живот, освен во кавез, не знае
Јас чувам морско прасе, за кое ти гарантирам дека иако никогаш не било во својата природна средина (ниту па неговите предци), многу ќе биде посреќно да е меѓу други морски прасиња некаде во шума во Перу.
Иако веројатно јаде многу подобра храна кај мене, а опасноста е сведена на минимум.

Ми ставаш слики од ПЕТА. И како сега сериозно да те сфатам? :D
Еми добро, ако не ти чини тој извор, де кажи каков сакаш, јас мислев да не те гњавам многу многу со текстови, но нејсе.. http://www.livescience.com/2967-animals-stressed.html

Еве читни тука. Ако и ова не чини, ќе си отвориме тема, тука сме офтопик :)[DOUBLEPOST=1407944724][/DOUBLEPOST]П.С. Мајмунот Коко нема никаква врска со ПЕТА :)
http://www.vest.com.mk/home.asp?ItemID=715AFECE89D62245A70938955226CE73

Папагали живат на јужна хемисфера од планетава, така да секако дека ке умре кај нас ако го пуштиме на слобода.

Читам некои Мајки Терези тука и не ми се веруе.
Значи озбилно не ми се веруе што читам.
Кој ја ебе ебаната фока бре?
Ебано глупо животно, ја погалил, голема работа. И да и пукнал Роберто Карлос шут у фаца, голем кур. Ебано животно е. Пола од грижата што им ја посветувавте на фоки, мачки, црви и папагали instead да ја пружавте на луѓе светот ќе беше многу боље место за живеење.
Али не, вие радо ќе пишувате "ако им на каурите во Иран", "Ако им е на исламистите во Газа"
и ќе триете раце после секоја барел бомба.
Не ми се веруе дека постојат диридикли со мислење "brad ja poprvo bi ubil covek nego zivotno haha".
Треблинка!
Kako prvo recnikot so go koristis e nekulturen. Lugeto sto ne sakaay zivotni ne sakaay ni lugje i najiskreno da ti kazam na mn lugje sum mu pomognala sum davala pari i so uste ne i znaes sto se slucilo sega ni zdravo ne pravat na ulica. Za razlika od zivotnite sto sum gi nahranila, sum gi odnela na veterinar koga ke me vidat se raduvaat iako ne se kaj mene zatoa sto sum gi dala bidejki sum nemala mesto za cuvanje veke imam 5 zivotni doma.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom