Измалтретирана хрватска фока!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Факт е дека животните помалце време живеат во зоолошка.
Условите во зоолошка се косат со нивните природни навики.
А зошто постои зоолошка, едноставно е, за праење кеш.

јасно е дека природна средина си е природна,ме иритира поставеноста за заштитата наводно.

ако е за праење кеш оти не кубат коси бранителите на животни како и да се викат ебам ли ги.

јасно е дека природна средина си е природна,ме иритира поставеноста за заштитата наводно.

ако е за праење кеш оти не кубат коси бранителите на животни како и да се викат ебам ли ги.
Причина за постоење зоолошка градина е да граѓаните можат да ги видат животните. Инаку како би можеле во Македонија да видиме слон или тигар
Во денешно време со постоење на телевизија и слично нема таква потреба и сега ЗОО е за забава

За мене, зоолошката градина е архаичен заостаток, исто како театарот и концертот (а практично - печатот).
Ќе ја снема, ако не со снемување на добар дел од животинските видови, тогаш нешто малку време пред тоа да се случи.

Инаку научно, од аспект на музеологијата вредноста на Зоолошката градина се наоѓа, помеѓу другото, во автентично прибирање информации за објектот, во речиси in situ мод.

Читам некои Мајки Терези тука и не ми се веруе.
Значи озбилно не ми се веруе што читам.
Кој ја ебе ебаната фока бре?
Ебано глупо животно, ја погалил, голема работа. И да и пукнал Роберто Карлос шут у фаца, голем кур. Ебано животно е. Пола од грижата што им ја посветувавте на фоки, мачки, црви и папагали instead да ја пружавте на луѓе светот ќе беше многу боље место за живеење.
Али не, вие радо ќе пишувате "ако им на каурите во Иран", "Ако им е на исламистите во Газа"
и ќе триете раце после секоја барел бомба.
Не ми се веруе дека постојат диридикли со мислење "brad ja poprvo bi ubil covek nego zivotno haha".
Треблинка!

Читам некои Мајки Терези тука и не ми се веруе.
Значи озбилно не ми се веруе што читам.
Кој ја ебе ебаната фока бре?
Ебано глупо животно, ја погалил, голема работа. И да и пукнал Роберто Карлос шут у фаца, голем кур. Ебано животно е. Пола од грижата што им ја посветувавте на фоки, мачки, црви и папагали instead да ја пружавте на луѓе светот ќе беше многу боље место за живеење.
Али не, вие радо ќе пишувате "ако им на каурите во Иран", "Ако им е на исламистите во Газа"
и ќе триете раце после секоја барел бомба.
Не ми се веруе дека постојат диридикли со мислење "brad ja poprvo bi ubil covek nego zivotno haha".
Треблинка!

Животното никогаш нема да ти рече овака.

Животното никогаш нема да ти рече овака.

Ни ти никад нема да му лаеш на кучето, ниту пак ќе мочаш по тепих за да обележиш територија.

ngbbs4e76100fdeb1c.gif

Причина за постоење зоолошка градина е да граѓаните можат да ги видат животните. Инаку како би можеле во Македонија да видиме слон или тигар
Во денешно време со постоење на телевизија и слично нема таква потреба и сега ЗОО е за забава

Зарем тоа не е непочитување на животните кои се заробени само за да ги видиме ? жирафата у скопје ваљда природна средина и е тоа ?

фоката нешто посебно да не е ?

ако сакат да ја штитат хрватите а не да печалат нека го направат тоа стварно.

оо ти сложена многу објасни ЖООШТО постоат Зоо и жоошто не умират тиа таму животни. треба да е лесно воа за тебе хехе

Абе ајде, не умираат :)
За мене е многу лесно друже, ама тебе тешко ќе да ти е :unsure:[DOUBLEPOST=1407718616][/DOUBLEPOST]
Зарем тоа не е непочитување на животните кои се заробени само за да ги видиме ? жирафата у скопје ваљда природна средина и е тоа ?

фоката нешто посебно да не е ?

ако сакат да ја штитат хрватите а не да печалат нека го направат тоа стварно.

Сите друже, сите, и слонови, и тигри и се останато.
Стресот, како кај луѓето, така и кај животните, си го зема својот данок.

Разликата помеѓу заштитен и незаштитен вид, е во тоа што одредени видови се пред изумирање и се прави се за да се одржи видот (а ние најмногу што можеме да им помогнеме е да ги оставиме на раат), а втората опција која постои (но не и на наши простори) се специјалните резервати кај што животните имаат минимален контакт со луѓе (односно живеат во колку толку исценирани услови - добиваат храна на пример, која тешко би ја нашле во природата).

Од таа иста причина, ловењето на дивеч е регулирано, на пример, кај нас срната не смее да се лови. Не зборувам колку е тоа пракса, но е противзаконски.

Фоката, срната, жирафата итн. се диви животни, за кои живеењето надвор од нивната природна средина е погубно.

Разликата меѓу веќе починатата жирафа во Скопје и дотичната фока, е тоа што жирафата не е од загрозен вид, фоката е.

Последно уредено:
@PurplePuma без разлика не е заштитена уопште освен шо имало поставено некаква си табла.

И баш за да се задржи видот се изолират останатите единки во посебно скоцкани услови за нив,и после се пуштат.

@PurplePuma без разлика не е заштитена уопште освен шо имало поставено некаква си табла.

И баш за да се задржи видот се изолират останатите единки во посебно скоцкани услови за нив,и после се пуштат.

Ај добро.

Факт е дека животните помалце време живеат во зоолошка.
Условите во зоолошка се косат со нивните природни навики.
А зошто постои зоолошка, едноставно е, за праење кеш.
Всушност, многу примери покажуваат дека животните во зоолошка живеат подолго.
Зошто?
Па луѓе ги хранат со свежа храна, чиста вода, повеќето животни што се природен плен не се загрозени од предатори.

Зошто?
Па луѓе ги хранат со свежа храна, чиста вода, повеќето животни што се природен плен не се загрозени од предатори.
Исто така се познати многу случаеви на самоубиства на животни во заробеништво, меѓу кои често се истакнуваат делфините.
Шо му фали, храна, вода, ветеринар....

Зошто?
Животните во зоолошка психички се уништуваат, мал простор, неможе да се истрча животното, стресови еден куп, понашањето им е сосема различно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom