Феминизам!

Член од
27 март 2011
Мислења
361
Поени од реакции
161
А ако е црнка може? :icon_lol:

Каков ти е тој машки мозок, ај објасни ми. Фактички ти викаш дека жената ако има женски мозок е глупа, а со машки е паметна. Каде јас ова го реков, па да кажеш дека истото и јас го викам?
Има многу глупи девојки, но исто има и многу паметни, кои си мислат со свој мозок, далеку попаметни од многу машки особи. Каква ти е таа поделба на машки и женски мозок, јас тоа ама ич не ти го разбирам.
e toa e problemot so mene so nemozam toa so zborovi da go dolovam da go napisam tuka ama vaka vo zivo se glea toa mnogu...nema vrska ama bitno so nekoi tvoi stavovi se slozuvam. zenite mi se zeni a mazite mazi ama sekoas ke ima luge so se izmegu so karakterot,so se mazi so zenski karakter i obratno

Т

Триптико

Гостин
Ќе кажев јас нешто за женскиот мозок, ама некако страв ме фаќа од "жеништава". Шала на страна,

"What is it like to be a girl? Is it like being a bug? I imagine bugs and girls have a dim perception that nature has played a cruel trick on them, but they lack the intelligence to really comprehend the magnitude of it!"

Сериозно, читнете го ова доволно добро го објаснува истото. И жени, уживајте. Колку се расправаме со вас, толку повеќе ве сакаме ;)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.899
Поени од реакции
25.229
Имате пп за вакви дискусии.
Не знаат за пп, затоа што пп не е место каде можеш да храниш его и да лечиш комплекси. Пп е место каде лавовите се претвораат во мачиња. :love:

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444

Наречете ме како сакате за сликава, ама не можете да одречете дека феминистките не се едни од најискомплексираните луѓе на светов.

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Шо такво па тебе да ти веруваме?
Секој овде си кажува од лично видено и осетено, а ти ми дрндаш факти овде, научни, или интервјуа некои глупи.
Факт е дека жениве во МК се глупи. Барем поглупи од мажите. Во глобала земено, не сите, нормално. Факт е дека многу од моите врснички во средно се омажија после средно, имаат сега по две деца и тоа им е единствена улога во животот, мајка. Нормално, тоа не е ни малку за потценување, али зборуваме за колку придонесуваш во општеството со работа која се плаќа. Јас не викам дека истиве нема да работат нешто во иднина, али сега се издржувани од други особи.
Тоа е ситуација за девојки во многу рани 20ти години, за кои буквално секаков вид на образование им е овозможено и ќе кажеш дека барем малце навлегле во филм дека можат сами да се издржуваат, па замисли во постарите генерации како е.
Пред некое време слушнав дека девојче од 18 години рекла дека за женско не бил Медицински или некој од факултетиве за кои треба повеќе години да учиш, зш тоа било многу време за женско, ќе и поминала младоста. Т.е, ќе и помине времето за да најде некој ропак кој ќе ја издржува. Каде со ова размислување на млади девојки бе, каде?!
Женскиве не се ценат самите, дали од затуцано воспитување, не знам, али уште еден факт.
Дечко ми е на Градежен. Колку машки, толку и женски има запишано. Знаеш ли каде работат девојките? По канцеларии, во катастар, на топло во зима, и на ладно во лето. За супер добра плата, секако. Знаеш ли за истите пари што прават машкиве? Одат по терени секој ден, од сабајле до вечер, на топло или на ладно, нема врска, и плус влечкаат разноразни инструменти за мерење со нив. Тие можат нели да поднесат, женскиве не можат.

Која црна нерамноправност, кои бакрачи ги тропаш по секоја ебана слична тема на форумов?

Секое женско има секакво право што сака да прави во животов во државава ни. Дали она ќе го искористи тоа право, или ќе квичи по дома и ќе оговара со комшики како главна преокупација, е тотално нејзин избор.
Ох, мори Мајо, Мајо! Да беше така како што ти зборуваше во Македонија школите ќе беа преполни со деца и младина, а не секоја година да се затвораат паралелки во школите.

Како тоа во Македонија Македонки влегуваат во брак после средно школо кога средната возраст за влегување на брак кај нас за жени е 27 или 29 години не ме држи за збор, и таа возраст ја намалуваат Шпонки, Босанки и Турчинки. Баш возрасти од 25-28 години се најубави за раѓање деца, а не на 38 години кога ја шибаат 3 години со куп инекции, терапии да роди дете, затоа што биолошкиот часовник и отчукал.

Кај мене пола зграда девојки се бабетини и стари курветини со пудлица во рака која што на 35 години уште ни дечко нема, а такви ги имаш колку сакаш. Баш нас тоа и не јаде од внатре, а тоа е фурање во коешто работење во канцеларија цел живот и шетање џукели по кејот на Вардар се промовира како идеално, а ако роди бебе како млада таа е “заостаната“ глупача која што самата на себе си пресудила ропство наместо да ужива во дивиот ноќен живот на 35 години.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Ох, мори Мајо, Мајо! Да беше така како што ти зборуваше во Македонија школите ќе беа преполни со деца и младина, а не секоја година да се затвораат паралелки во школите.
Не ми е јасно што офкаш кога ова нема никаква веза со темава, ами причината за ова е што наталитетот опаѓа, а не оти на жените им се ускратени некои права.

За се друго што си пишал, право на избор. Ако нејќе да се мажи, нема да се мажи, ти и таквите ко тебе можете до Месечината и назад да им зборите трици зад грб.
Не ми е гајле мене за овие што се мажат на 18, нити ги критикувам, нити им се восхитувам, а ги има, значи ги има, заеби статистиката што вика, али зборот е дека не си го искористуваат самите правото за повисоко образование, кое сега секаде го има, а не некој намерно им го ускратува.
Изнервирани и напиздани од жени кои до 35 не раѓаат и си се госпоѓици цел живот, на друго место можеш маката да си ја пишиш.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97

Наречете ме како сакате за сликава, ама не можете да одречете дека феминистките не се едни од најискомплексираните луѓе на светов.
Сликата е земена од сајт што има за цел да покаже дека има секакви видови феминисти (вклучувајќи и мажи): http://wearewhatfeministslooklike.tumblr.com/
Тоа што од сите тие слики си избрал специфична слика која се склопувала со стереотипите како “Аха! Грди сте!“ до феминистите кажува повеќе за тебе отколку за нив.
Toa што жените треба да изгледат одреден начин за тоа што го кажуваат да биде сването сеиозно е причина зошто сеуште е потребен феминизмот. Кога е последниот пат мислењето на маж да е игнорирано бидејќи е грд? Не ми е јасно како толку глупи можете да бидете вие анти-феминистите, што всушност ни давате причини зошто ceуште е потребен. http://www.inquisitr.com/1398203/ugly-feminists-freak-out-over-feministsareugly-hashtag/

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
530
Поени од реакции
1.096
Не знаат за пп, затоа што пп не е место каде можеш да храниш его и да лечиш комплекси. Пп е место каде лавовите се претвораат во мачиња. :love:
Пиши, само ја ти пишувам!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

А што има девојкава да биде искомплексирана? И фали нешто? Може комплекси да набие од лузери ко тебе, не дека нешто навистина не е во ред со нејзиниот изглед. Полно машки има што ваква би легнале а таква висока и прачкаста би одбиле, па како сака нека изгледала. Да, вака изгледа една феминистка, а да видиме како изгледа некој анти-феминист? Да не ги краси магична убавина? Може тебе те краси, дај покажи како еден анти-феминист изгледа. Или уште не ти пораснале до таа мера тестисите?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.448
Поени од реакции
87.174
@Androdaira

1.Мора да се воспостави меѓународна милитантна феминистичка организација која ќе се бори за еднаквоста на жената и против спрегите на патријахалноста . Половата асиметричност меѓу половите е сеуште висока ! ! !

2. Државата да ја признае жената како полово малцинство . За да се достигне еднаквоста на жената во секојдневниот живот таа мора да добие статус на полово малцинство со загарантирани квоти поради претходно набројаните двојни опшествени стандарди ( дискриминација кога жената сака сексуално да ужива, двоен стандард за абортус, предрасуди кон жената само заради нејзиното облекување и однесување, правото да биде самохрана мајка ) . Во некои опшества задолжително жената мора да се признае како малцинство, поради тоа што сеуште не ужива исти привилегии , права и можности како мажите.

3. Милитантната феминистичка организација ќе има за цел да го искорени сексизмот , шовинизмот ,патријахалноста и насилството врз жената. Со задолжителна институционална подршка . Во денешно време има растечко насилство врз жената на Балканот . Целта на статусот на полово малцинство ќе биде да ја изедначи жената во секојдневниот живот без предрасуди, дискриминација и морално осудување .

Kajgana Shop

На врв Bottom