Шо такво па тебе да ти веруваме?
Секој овде си кажува од лично видено и осетено, а ти ми дрндаш факти овде, научни, или интервјуа некои глупи.
Факт е дека жениве во МК се глупи. Барем поглупи од мажите. Во глобала земено, не сите, нормално. Факт е дека многу од моите врснички во средно се омажија после средно, имаат сега по две деца и тоа им е единствена улога во животот, мајка. Нормално, тоа не е ни малку за потценување, али зборуваме за колку придонесуваш во општеството со работа која се плаќа. Јас не викам дека истиве нема да работат нешто во иднина, али сега се издржувани од други особи.
Тоа е ситуација за девојки во многу рани 20ти години, за кои буквално секаков вид на образование им е овозможено и ќе кажеш дека барем малце навлегле во филм дека можат сами да се издржуваат, па замисли во постарите генерации како е.
Пред некое време слушнав дека девојче од 18 години рекла дека за женско не бил Медицински или некој од факултетиве за кои треба повеќе години да учиш, зш тоа било многу време за женско, ќе и поминала младоста. Т.е, ќе и помине времето за да најде некој ропак кој ќе ја издржува. Каде со ова размислување на млади девојки бе, каде?!
Женскиве не се ценат самите, дали од затуцано воспитување, не знам, али уште еден факт.
Дечко ми е на Градежен. Колку машки, толку и женски има запишано. Знаеш ли каде работат девојките? По канцеларии, во катастар, на топло во зима, и на ладно во лето. За супер добра плата, секако. Знаеш ли за истите пари што прават машкиве? Одат по терени секој ден, од сабајле до вечер, на топло или на ладно, нема врска, и плус влечкаат разноразни инструменти за мерење со нив. Тие можат нели да поднесат, женскиве не можат.
Која црна нерамноправност, кои бакрачи ги тропаш по секоја ебана слична тема на форумов?
Секое женско има секакво право што сака да прави во животов во државава ни. Дали она ќе го искористи тоа право, или ќе квичи по дома и ќе оговара со комшики како главна преокупација, е тотално нејзин избор.