Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    778
Се додека Русија нуди пониска цена на нивниот гас макар и за 1 долар од гасот од шкрлици, гасот од шкрилци нема да биде рентабилен.
Во бизнисот нема емоции туку интереси и профит.

Се додека Русија нуди пониска цена на нивниот гас макар и за 1 долар од гасот од шкрлици, гасот од шкрилци нема да биде рентабилен.
Bilo koj dogovor za gas vo idnina ke bide daleku poskap od ruskiot. Amerikanskiot e skap oti ima golemi trosoci za transport, Nabuko bi nosel golem rizik od nenajaven prekin. Ako nejkat poskap gas ke mora od rusija da zemaat. No so odredeni cekori moze da ja namalat procentualnata zavisnost, barem golemite drzavi.

Гасот од шкрилци никако не е рентабилен. По проста пазарна економија, споредено на вложени и добиени пари, дури и во зијан одат. Истражи малку повеќе на темата.
Агендата е на долги патеки, загадување на подзмните води, и потоа профитирање од чиста исправна вода. Уште повеќе моќ, заради контролата на ретките ресурси со исправна вода.

Bilo koj dogovor za gas vo idnina ke bide daleku poskap od ruskiot. Amerikanskiot e skap oti ima golemi trosoci za transport, Nabuko bi nosel golem rizik od nenajaven prekin. Ako nejkat poskap gas ke mora od rusija da zemaat. No so odredeni cekori moze da ja namalat procentualnata zavisnost, barem golemite drzavi.

Во иднина се очекува зголемување на побарувачката на гас, е сега ако не се појави некоја нова рентабилна технологија нема друга солуција. Може во мал процент да се замени 1/3%. Залихите на Норвешка и Холандија со гас се повеќе се намалуваат.
Намбуко беше но веќе е пропадната солуција исто и не соодветна во поглед на количините.

Ја имаш Русија која до пред 2008 беше мирна и си се развиваше како посебна земја која гледаше да се вклопи во западниот свет.Која настојуваше да соработува а не да се конфронтира. И која ги има сите инфраструктурни потреби и количини на гас со која може Европа да се развива.
Но некоја насила цело време ја истуркува,ја прави како глобален непријател.
Заеби, преку глава ми е да се објаснувам цело време.

Ја имаш Русија која до пред 2008 беше мирна и си се развиваше како посебна земја која гледаше да се вклопи во западниот свет.Која настојуваше да соработува а не да се конфронтира. И која ги има сите инфраструктурни потреби и количини на гас со која може Европа да се развива.
Но некоја насила цело време ја истуркува,ја прави како глобален непријател.
Заеби, преку глава ми е да се објаснувам цело време.

Со една реченица објаснето е сето она што се случува денес во светски рамки. Го знаеме и тој некој што го прави сето тоа. Нема да ми биде чудно ако САД не излезат со детални планови за секаквите shortcuts што (би) ги имала Европа во следниот период. Нешто налик Робин Худ.

Веќе подолго време доаѓаат и си одат воени авиони во Украина, претежно слетуваат во Харков. Дали носат оружје или пренесуваат тела во врска со Боингот наше е да погодуваме.

Америве ќе ја банкротираат и така распуканава европа ама аку така ни треба сеа кога ќе видат и западњациве зорт со слап гас ќе име палење парламенти. Секогаш кога фрлаш камења по друг има можност и еден во глава да ти заврши.

Америве ќе ја банкротираат и така распуканава европа ама аку така ни треба сеа кога ќе видат и западњациве зорт со слап гас ќе име палење парламенти. Секогаш кога фрлаш камења по друг има можност и еден во глава да ти заврши.

Многу мали последици ќе има за Европа.

Ќе се среди се не се секирај.

Сепаратистите изгубија клучни стратегиски точки, Саур-Могила и Красни Лич. Донецк и ДНР се скоро комплетно отсечени од ЛНР и руска граница.
Откако претрпеа тежок пораз денес, сепаратистите сакаат прекин на огнот за избегнување хуманитарна катастрофа.

http://news.sky.com/story/1316029/ukraine-rebels-willing-to-accept-ceasefire
http://mashable.com/2014/08/09/ukraine-surrounded/

Krasniy Luch е назад под контрола на сепаратистите.

Саур Могила е ничија земја во моментов.

Ништо од опколувањето и пресекувањето на Доњецк и
Луганск. Жилави се бунтовниците :)

" Ја освоивме кујната, сега се бориме за дневната соба. "

Ќе заврши ова крваво, исто како и Битката за Сталинград.

Имаше молк деновиве. На крај сепаратистите издржале изгледа.

Encirclement of Donetsk is postponed.

Today in the morning an operational crisis emerged, an armor group of the 24-th separate mechanized brigade during the night between August 7 and 8 slipped to Miusinsk and by the morning of August 9 after being pushed away from Miusinsk they broke into Krasnyi Luch, from which a part of unstable militia detachments retreated. Simultaneously with this through Fashevka and Vakhrushevo from the side of Debaltsevo an unblocking attack with a reinforced armor group followed. In the end, by the dinner of August 9 considering the units that were retreating from the cauldron and the unblocking group the enemy had up to 30 tanks and about the same number of IFV/APCs and up to 700 people of infantry.
But the remains of the garrison of Krasnyi Luch exhibited genuine heroism by winning several crucial hours, which allowed to operatively pull-in reinforcements from the LPR and the DPR and to break the crisis situation to the benefit of the militia, they started to push the enemy out of the city, which was aided by the low amount of fuel and ammunition in the breaking remains of the 24-th SMBr. At this moment the crisis in the process of overcoming. Currently, a part of breaking group is pushed to the South-West of Krasnyi Luch. Fighting continues.
The situation was indeed close to critical and the threat of encirclement was indeed looming over Donetsk, but at this moment is seems like it has passed. Nevertheless, it is not advised to lose concentration, the crisis is not overcome yet and the risk for Donetsk communications still exists.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom