Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Bilo koj dogovor za gas vo idnina ke bide daleku poskap od ruskiot. Amerikanskiot e skap oti ima golemi trosoci za transport, Nabuko bi nosel golem rizik od nenajaven prekin. Ako nejkat poskap gas ke mora od rusija da zemaat. No so odredeni cekori moze da ja namalat procentualnata zavisnost, barem golemite drzavi.Се додека Русија нуди пониска цена на нивниот гас макар и за 1 долар од гасот од шкрлици, гасот од шкрилци нема да биде рентабилен.
Во бизнисот нема емоции туку интереси и профит.
Се додека Русија нуди пониска цена на нивниот гас макар и за 1 долар од гасот од шкрлици, гасот од шкрилци нема да биде рентабилен.
Во бизнисот нема емоции туку интереси и профит.
Bilo koj dogovor za gas vo idnina ke bide daleku poskap od ruskiot. Amerikanskiot e skap oti ima golemi trosoci za transport, Nabuko bi nosel golem rizik od nenajaven prekin. Ako nejkat poskap gas ke mora od rusija da zemaat. No so odredeni cekori moze da ja namalat procentualnata zavisnost, barem golemite drzavi.
Ја имаш Русија која до пред 2008 беше мирна и си се развиваше како посебна земја која гледаше да се вклопи во западниот свет.Која настојуваше да соработува а не да се конфронтира. И која ги има сите инфраструктурни потреби и количини на гас со која може Европа да се развива.
Но некоја насила цело време ја истуркува,ја прави како глобален непријател.
Заеби, преку глава ми е да се објаснувам цело време.
Америве ќе ја банкротираат и така распуканава европа ама аку така ни треба сеа кога ќе видат и западњациве зорт со слап гас ќе име палење парламенти. Секогаш кога фрлаш камења по друг има можност и еден во глава да ти заврши.