Mashinski Inzenjeri se mnogu barani za AU samo treba da se ima minimum 2 godini iskustvo a za sekoja godina iskustvo a ako imas plus se dobiva plus poeni.Imam diploma masinski inzener me interesira dali vlijae mnogu rabotnoto iskustvo? Vo smisol dali ako imam 5god rab. Iskustvo polesno bi pominal. Iako iskustvoto neznaci i kvalitet i znaenje
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Како тоа машински инжинери се барани во Австралија?Mashinski Inzenjeri se mnogu barani za AU samo treba da se ima minimum 2 godini iskustvo a za sekoja godina iskustvo a ako imas plus se dobiva plus poeni.
da, faksot ti e priznat e sega do tebe e da najdes rabota posle sto i nema da e bas lesnoКако тоа машински инжинери се барани во Австралија?
Дали со диплома од Машински факултет Скопје реално можам да очекувам да најдам работа во Австралија?
како да ти кажам, ...имав еден пријател кој имаже завршено за архитект, ако не се лажам и дипломата му беше признаена, не дека не си ја знаеше професијата ама немаше еден ден локално искуство, сите се фаќаа за тоа ебано локално искуство, никој не сакаше да му даде работа. Човекот работеше како чистач, после не знам колку време заебанции се најде еден да му даде работа да почне да работи кај него за помали пари него како чистач што земаше.Eve Sto mene mi kazaa dvajcata agenti za avstralija.
Imam diploma(ekonomski) za koja nemam den iskustvo
A imam I dobro rabotno iskustvo(offshore) za koe nemam diploma.so drugi zborovi mozam da zaboravam Na tie poeni vo aplikacijata
Bi te sovetuval da ne se zamaras so toa dali ke najdes rabota bidejki ako ne najdes vo nekoja struka ke mozes da brkas vo druga struka. Pogolem problem ke bide dobies rabotna ili resident viza.Како тоа машински инжинери се барани во Австралија?
Дали со диплома од Машински факултет Скопје реално можам да очекувам да најдам работа во Австралија?
Od listata na potrebni struki se baraat za Nov Zeland so zavrseni ovie struki I minimum 2 godini stazДали имаа таму што барат со земјоделски факултет во Нов Зеланд или Австралија или било каде на крајот на краиштата?
Od listata na potrebni struki se baraat za Nov Zeland so zavrseni ovie struki I minimum 2 godini staz
Agriculture and
Forestry
Forest Scientist
(234113)
One of the following qualifications:
- Bachelor of Forestry Science (NZQF
Level 7)
- Bachelor of Forestry Science with
Honours (NZQF Level 8)
- Bachelor of Applied Science
(Forestry) (NZQF Level 7)
One of the following qualifications:
- Bachelor of Forestry Science (NZQF Level 7)
- Bachelor of Forestry Science with Honours
(NZQF Level 8)
- Bachelor of Applied Science (Forestry) (NZQF
Level 7)
Agriculture and
Forestry
Agricultural Scientist
(Farm Systems
Scientist) (234112),
Environmental
Research Scientist
(Water Quality Analyst)
(234313),
Biotechnologist
(Genetics Scientist)
(234514),
Life Scientist nec
(Animal Scientist
or Bioinformatics)
(234599),
Social Professional
nec (Applied Social
Scientist) (272499)
Sekoj si ima svoja prikazna I dali na lesen ili tezok nacin ja nasol prvata rabota e od individualnite sposobnosti na sekoj kandidat kako jazik, iskustvo, ekonomijata vo momentot (nevrabotenost momentalno vo NZ e 5.6%), konkurencijata na kandidatite I dr. Jas licno imam oden na preku 50 intervjua pred da ja najdam prvata rabota a za skolo me imaat prasano mozebi dvajca trojca a za rabotno iskustvo me imaat isprasuvano I preprasuvano site do eden. Taka bi rekol diplomata se bara dodeka da dobies viza a posle ke ti faka prasina vo nekoj plakar. Da ne se zezame rabota ne se naoga lesno no sve e od individualnite sposobnosti na sekoj kandidat.Да, така се е во ред за исполнување на тие услови за емиграција, но дали навистина може да се најде работа со нашите факултети таму?
Да не испадне само собери ги поените, а после да немаш работа.
Би било убаво некој наш ако има таму да го сподели своето искуство.
ако познаваш некој во компанијата па макар и метач бил во компанијата, многуо полесно ке дојдеш до работа, а ако не познаваш никој и немаш локално искуство , господ на помош, режимето може да служи за прашина бришење.Да, така се е во ред за исполнување на тие услови за емиграција, но дали навистина може да се најде работа со нашите факултети таму?
Lokalnoto iskustvo e mnogu povazno od kogo go znes vo kompanijata, no vo sekoj slucaj polesno se naoga rabota so preporaka. A rezimeto si ima svoja tezina, samo mnogu zavisi sto ima napisano vo toa rezime, dali ima lokalno iskustvo, kakov kandidat se bara, dali tvoite kvalifikacii odgovaraat za rabotata zosto ako imas premalku ili premnogu iskustvo nema da te primat na rabotata pa makar I kumot ti bil vraboten vo firmata, a nekogas srekata e mnogu povazen factor od kogo znaes.ако познаваш некој во компанијата па макар и метач бил во компанијата, многуо полесно ке дојдеш до работа, а ако не познаваш никој и немаш локално искуство , господ на помош, режимето може да служи за прашина бришење.
Da moze. Tatko mi najde so Elektro na vremeto i so angliski 0+ ocenka koga dojde, covekot nikad nemase uceno angliski vo zivot. Mu fati vreme da nauci jazik i od prvin rabotese na smeni vo fabrika sam ja najde rabotata bez pomos od nikogo ali isprati moze 500-600 aplikacii dur da vleze. Se penzionira kako Principle Electrical Engineer Asia/Pacific vo fortune 500 kompanija 20tina godini podocna.Да, така се е во ред за исполнување на тие услови за емиграција, но дали навистина може да се најде работа со нашите факултети таму?
Ke moze li kontakt od agentite?Eve Sto mene mi kazaa dvajcata agenti za avstralija.
Imam diploma(ekonomski) za koja nemam den iskustvo
A imam I dobro rabotno iskustvo(offshore) za koe nemam diploma.so drugi zborovi mozam da zaboravam Na tie poeni vo aplikacijata