[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Се замесува тесто од 60 гр. пченкарно брашно, 1 јајце, 160 мл. вода, 1 лажиче сол, 1/2 лажиче шеќер, пола кесиче сув квасец, 30 мл. зејтин и бело брашно. Стасува пола час. Се дели на три дела. Се сукаат кори. Се ставаат во тавче со хартија, одмораат 10-15 минути. Се премачкуваат со вода и зејтин. Се посолува со сол, црвен пипер, оригано и сусам.
Collage.jpg
Ај белки личат на фурнарини. :icon_lol: Ова ми е трет обид, со различни рецепти.
IMG_0061.JPG
IMG_0064.JPG

Кој чека, ќе дочека :D
Заебанцијата настрана, сеа озбилно. Значи ваа недела ќе се праве ОВОШНА САЛАТА!
Рецепт мислам дека не треба. Треба само овошје,шлаг или сладолед или кој како си ја сака.
Па бујрум, употребите ја вашата фантазија.
salata1.jpg
salata2.jpg

Јас се пријавувам со стара слика...

1959393_651378401618166_5869303151135675687_n.jpg

Леле дури и јас можам да зготвам овошна салата јеј!!!

Леандра е секси (frozen cranberries with some vanilla ice cream and chocolate syrup on a silky creamy banana...oh it just makes my mouth watery...mmmm....and then u poor some old bourbon for a smoky flavor baby.... aaaaaand of course the finish touch is cigarette....)
Did I just describe this orgasm in leandra's pic?
Did I?
I did?
No kidding i did....
:place: I want some

Читајќи ја темава за патлиџанот, видов дека доста Кајганџии пишале дека патлиџанот е овошје, па се мислев дали да направам една овошна салата од патлиџани:ROFLMAO:

Шала на страна еве јаа мојата овошна салата........ во неа има лубеница, слива, јаболко и сладолед:)

Пријатно јадење Кајганџии:)

Овошна салата by Sungerot Bob on Кајгана форум
Овошна салата.jpg

Ќе праи чичо кесадиља деноиве ќе сликам. Значи има и foodies на форумов а? Браво!

Читајќи ја темава за патлиџанот, видов дека доста Кајганџии пишале дека патлиџанот е овошје, па се мислев дали да направам една овошна салата од патлиџани:ROFLMAO:

Шала на страна еве јаа мојата овошна салата........ во неа има лубеница, слива, јаболко и сладолед:)

Прегледај го приврзокот 99055
Да не пукнеш Сунгеру, не знаев дека корубите од лубеница се користат за декорација а мош и нив си ги изел:facepalm:

Прегледај го приврзокот 99055
Дај бе прекини да објавуваш слики со твои специјалитети. Кога ќе видам слика од тебе една недела во кујна не ми се влегува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom