Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ви видео каде јасно се гледа дека дечкото му ја зема бомбата на џандарот и мафта со неа како кој знае какво херојско дело да направил:

Кажи а? Овој сигурно од Бранко е пратен да изазива немири во МВР, сигурно му платил голема пара и му рекол, ок де и да изгубиш дланка, не е страшно, битно ќе ја држиш со десна ама левата ќе ти отиде.

A kako ja odzel? Posto prethodno pisa deka toj stoel najgore i ne se mesal vo tolpata? Ejjjj zakon supermen imalo vo komiti. Baska ne otvarajte temi kako demek prosvercuvana od nas bila koga poznavacite na makedonskiot fudbal znaat deka nemozes da vneses metalna paricka, a ne pak bomba od tolkav razmer.

Абе можда ја стаил у гаќи и им кажал дека има balls of steel. Знам дека не е за шала работата, човек е тешко повреден, ама искрено не знам што све ќе измислат.

koe aktiviranje be nisto ne povlekol, info od prva ruka ti e ova, samo vo raka ja drzel drugive isto go drzele go povlekle koga videl sto ima vo raka. Zasto so sila slep se pravis, prethodno pusti spinerski muabet ja zemal drug clen dole pa ovoj od nego, a za istoto video za koe govorese jasno se gleda deka bombata ja zima od kaj EBR dole, od betonot, ili padnala od nekoj od EBR ili nekoj pickarski ja pustil.
Sea ne mora tuka ekspert da se pravis i za shok bombi, kako se aktivirala i zasto podocna ke pokaze istragata ali edno e sigurno ti ne si dovolno strucen toa da mi go teras tuka ko nekoj relevanten muabet, apla nerelevanten si za vakva stvar , Turcin prvo, ne ja ukral od clen na EBR ko sto se propagirase, tuku ja naoga na zemja i e Edinstven koj ja primetuva, i vtoro, ne ja aktiviral, toa deka zamavnuva, pa vidi kakva e situacijata tamu od site strani go butkaat i go mavaat, on nagore ja drzese rakata i potoa se povlece, momentot na eksplozija ne e daden.

Na kraj kraeva toa sto mene mi go prenesoa od luge sto bile na lice mesto, toa sto go prenesoa i bitolcani, celosno se poklopi so ova video od Tera, za razlika od vasite muabeti tuka deka ja ukral, pa uste i jasno se gledalo toa od videoto od MVR i ova od Tera.
Убаво се гледа како му ја зема на полицаецот
Не мора да си експерт

така изгледа како да ја одзел
A kako ja odzel? Posto prethodno pisa deka toj stoel najgore i ne se mesal vo tolpata? Ejjjj zakon supermen imalo vo komiti. Baska ne otvarajte temi kako demek prosvercuvana od nas bila koga poznavacite na makedonskiot fudbal znaat deka nemozes da vneses metalna paricka, a ne pak bomba od tolkav razmer.

А пазете он е меѓу оние што смируваат ситуација а запазете каков пендрак ќе попие, пичка им матерна џаднарска.

Кажи а? Овој сигурно од Бранко е пратен да изазива немири во МВР, сигурно му платил голема пара и му рекол, ок де и да изгубиш дланка, не е страшно, битно ќе ја држиш со десна ама левата ќе ти отиде.
Не знам што да ти речам стварно... толку ли е тешко размислиш дека за да ја префрлиш бомбата од една во друга рака потребна е пола секунда. Аман бе, мисли малце со главата...

тоа со прошверцувано или одземено се шпекулации, не реков дека е туку дека можеби е едно или друго, јас видов на снимката како полицаец со бомби стои горе лево и не се меша во судири но на вѕтората снимка се гледа како од полицаец се одзема се трга нешто и следен момент се крева рака со бомбата, можеби и друг полицаец поблиску до навивачи имал бомба

Не знам што да ти речам стварно... толку ли е тешко размислиш дека за да ја префрлиш бомбата од една во друга рака потребна е пола секунда. Аман бе, мисли малце со главата...
Lesoski ti li si ?

http://www.tera.mk/index.php/vesti/aktuel/82464-momentot-pred-eksplozijata.
Убаво се гледа дека турчин ја има во рака шок бомбата ама прашањето е дали е фрлена или му ја зема на ебр ...Сепак видеото не е до крај дадено и да се види кога експлодира бомбата и да се израчуна колку време му треба да пукне од кога ќе се активира односно дали е фрлена без иглица или потоа во гужвата е тргнат осигурачот ...Во секој случај најголема вина има мвр поради пропустот и употробата на прекумерна сила без причина и трагедија и штета што турчин загуби два прсти за ваква мала глупост и ситница ...Со помин нека му биде и што побрзо да се врати на трибина !

тоа со прошверцувано или одземено се шпекулации, не реков дека е туку дека можеби е едно или друго, јас видов на снимката како полицаец со бомби стои горе лево и не се меша во судири но на вѕтората снимка се гледа како од полицаец се одзема се трга нешто и следен момент се крева рака со бомбата, можеби и друг полицаец поблиску до навивачи имал бомба
Mnogu gresis drugar, mnogu...

https://www.youtube.com/watch?v=x1jaB3VT7Yc
Убаво се гледа како ја зема од од земја
од овој агол така изгледа има повеќе снимки на едната се гледа како ја одзема од полицаец, на ова изгледа дека од земја па после миу се заканува на полицајците дека ќе им фрли бомба

Шок бомбите не се дел од стандардната опрема за обезбедување на спортски натпревар.

Шок бомбите се носат и на спортски натпревари,но човекот задолжен за управување со нив е далеку од трибината затоа што ризикот тој да биде блиску до навивачка трибина е огромен.Се бидува на навивачка трибина...недај боже некој со бакља несакајќи да го погоди па како што е околу цел појас нареден со бомби ќе има 200 жртви како од шала.Шок бомбите ги носат за да се справат со толпа надвор од стадионот (ако дојде до голема премсетка помеѓу 2 групи) или ако се случи нешто што кај нас нема никогаш да го видиме,а тоа е пресметка на двете групи внатре во стадионот и да ги растераат со шок бомби...но бомбите никако не треба да бидат фрлени на мал простор во кој има многу луѓе затоа што имаат доволна моќ да им нанесат повреди.

Од видеово на Тера јас добив впечаток дека бомбата е земена од земја.Повеќе пати го погледнав видеото и никако не добивам впечаток дека Турчин ја зема бомбата од полицијата како што тврдеа медиумите.Најверојатно бомбата им има испаднато на пеповцине без да бидат свесни за тоа бидејќи ако ја активирале таа ќе пукнеше во период од највеќе 3 секунди,а на видеото од моментот кога ја земаат од земја до моментот кога е горе во воздух поминуваат најмалку 5-6 секунди.Полицаецот тука треба секако да сноси одговорност бидејќи во тој момент се наоѓал на место на кое што не би требало да се најде и заради тоа што дозволил туку-така да му испадне бомба помеѓу 50-60 луѓе.

од овој агол така изгледа има повеќе снимки на едната се гледа како ја одзема од полицаец, на ова изгледа дека од земја па после миу се заканува на полицајците дека ќе им фрли бомба
Од кај знаеш дека им се заканува? И да рекол нешто нема шанси да се чуе на таа галама и свиркање. Јас колку што гледам, повеќе е паника кај него, не знае што да прави, затоа што знае дека ќе се активира секоја секунда.

Од кај знаеш дека им се заканува? И да рекол нешто нема шанси да се чуе на таа галама и свиркање. Јас колку што гледам, повеќе е паника кај него, не знае што да прави, затоа што знае дека ќе се активира секоја секунда.
Па ако замавнуваш со рака во која држиш бомба кон полицајци то сигурно не значи “ВО СРЕДА МИ Е РОДЕНДЕН ПА ПОВЕЛЕТЕ ДА ВЕ ПОЧЕСТАМ“

Кој простаци ауууууууууууф ај шо не биле на стадион ни познавање од општа култура немат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom