EmDrive

• Креатор на темата Креатор на темата D_NazGUL
  • Време на започнување Време на започнување
D

D_NazGUL

Гостин
Чудна работа!

Откако сите скептици за НЛО тврдеа дека единствена пречка за постоењето на вонземјани е начинот на кој тие патуваат (теза: ние сме најразвиена технологија и над нас никој неможе да биде!) и откако главните негатори на постоењето на EBE&NLO сеуште одбиваат да ги објават документите од државните архиви - одеднаш (да бидам искрен не е баш одеднаш ама во mainstream е) се појавува погон кој работи на микро бранови.

Voala! Нема потреба од гориво, туку само колектори на соларна енергија која истата би ја претвориле во електирчна за потоа со помош на микро брановите да одлепршаат до ... па до каде сакаат.

Да, признавам темава ја започнав малку претенциозно и самоуверено, но еве да се приземјам.
Сеуште добиваат само мала сила на потисок (иако има тврдења од Кинезите дека добиле доволно потисок да лансираат сателит ... кинези што да правиш), но главната поента ми беше дека ете постојат технологии за кои ние (човешвото) сеуше незнаеме и дека не треба да се гледа така „човечки“ кон можното постоење на мегуѕвездено патување.

Wikipedia
Mashable
NASA

Ај ако сакаш малку поопширно да го подобјасниш начинот на работа. Ме интересира ама неможам да читам на линковите моментално ;)

Има ваква тема друже. Не проверувате пред да отворите нова веќе?
Леле друже извини, моја грешка признавам.
Молам да се спои или додаде на веќе постоечката.

Уште еднаш извинување за модераторите.
п.с. Па нели кога ставаш наслов на нова тема искачаше еден попап со слични теми?

Леле друже извини, моја грешка признавам.
Молам да се спои или додаде на веќе постоечката.

Уште еднаш извинување за модераторите.
п.с. Па нели кога ставаш наслов на нова тема искачаше еден попап со слични теми?

Па и јас се сеќавам на нешто слично, ама изгледа со последната надградба на форумот, таа опција ја нема веќе. Нема проблем, има интересна дискусија кај другава тема, нека ја спојат твојава со таа, и можеш да продолжиш таму со мислења ако сакаш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom