Секти

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Си навел примери кои не си ги користел, но тоа незначи дека не си навредувал со други зборови.
Една работа е да те навредува вистината, сосем петнаеста да користиш простачки однос како што прават луѓе што ти се дрзна да ги браниш!

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Ова и јас го зборувам...
Ти гледаш на пример грев на секаде бидејќи така си научен да веруваш, дека си грешен!
Јас пак гледам насекаде смеа, дури и ова е смеа и минливост!

Твојот суд за мене е твој, многумина не се сложуваат со тебе ни во однос на мене ниту во однос на тоа што ти се сметаш за секта, а знаеме дека дури и католичката религија е секта за тебе!
Што е тоа ако не омраза?

Јас не се обидувам да ги обвинам религиите! Јас ги обвинувам свештениците, а најмногу мирјаните кои немаат врска што прават и како ги разбираат сите тие нивни списи, а најмногу зборуваат!
И ќе ги обвинувам дека шират нетрпеливост кон различните од нив, ќе ги обвинувам дека водат прикриени војни, ќе ги обвинувам дека се тепаат што повеќе луѓе да соберат...

Ќе ги обвинувам дека се несовршени и дека не ја разбираат човековата променлива природа, а со тоа создаваат секти кои постојано ги надополнуваат и изменуваат!

Тука, ти ништо не можеш, бидејќи јас и да не пишувам - се гледа насекаде распад и гревови, кои ви се омилена тематика за плашење на „бедните по дух“ кои и создаваат секти!
Го офарбав за да се воочи, еден од најсериозните кандидати за најконтрадикторен пост.
Јас пак гледам насекаде смеа vs Што е тоа ако не омраза?
Како сега ем насекаде гледаш смеа ем најде омраза?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Го офарбав за да се воочи, еден од најсериозните кандидати за најконтрадикторен пост.
Јас пак гледам насекаде смеа vs Што е тоа ако не омраза?
А текстот помеѓу намерно или случајно реши да го игнорираш?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Една работа е да те навредува вистината, сосем петнаеста да користиш простачки однос како што прават луѓе што ти се дрзна да ги браниш!
Си навел примери кои не си ги користел, но тоа незначи дека не си навредувал со други зборови. Еве убаво си навел за вистината како навредува, колку пати си го употребил зборот неписмен(вклучително и кон мене)а тоа очигледно не е вистина(сите тука што учествуваат се писмени)а чиста навреда. Огледаалото во раце кога зборуваш за навреди.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.274
Не се мачи - засегната му е православната христијанска религија, мора да те напаѓа!
Смеа гледам во обидот да го спасуваш христијанството од својот пад, следен од исламот по истиот - а омраза гледам кон мене, кон исламот - од твоја страна!
Смеа и искуство ми се вакви разговори, учам за соговорниците!
А омраза наоѓам во твоите напади не на моите размисли, ами на мојата личност - виртуелна и тоа :)

Гледаш, лесно е!
Прочитај го убаво тој мој пост погоре, се надевам нема да се навредиш што потајно велам дека сте неуки во однос на другите религии бидејќи никогаш не сте фатиле туѓа света книга за да видите разлики и сличности!
Едвај вашите ги читате и имате време да ги студирате!

Ќе ти биде појасно во врска со мене и зошто сметам дека сектите се плод на религиите во распад, каде што мирјанинот нема време да биде едно со божественото!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве убаво си навел за вистината како навредува, колку пати си го употребил зборот неписмен(вклучително и кон мене)а тоа очигледно не е вистина(сите тука што учествуваат се писмени)а чиста навреда.
Ако некој не разбира пишана порака - текст, тогаш е неписмен, тоа е факт - логична констатација, ако те навредува, тогаш тоа е твој проблем.
Посочи навреда од моја страна но од калибарот на дотичниот што го браниш.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Не се мачи - засегната му е православната христијанска религија, мора да те напаѓа!

Смеа гледам во обидот да го спасуваш христијанството од својот пад, следен од исламот по истиот - а омраза гледам кон мене, кон исламот - од твоја страна!
Смеа и искуство ми се вакви разговори, учам за соговорниците!
А омраза наоѓам во твоите напади не на моите размисли, ами на мојата личност - виртуелна и тоа :)

Гледаш, лесно е!
Прочитај го убаво тој мој пост!

Ќе ти биде појасно во врска со мене и зошто сметам дека сектите се плод на религиите во распад!
Во пад најбројната религија.
Текстот убаво го прочитав и најдов ем смеа ем омраза, ти треба да се решиш што гледаш насекаде.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.274
Помош од пријател за разводнување на контрадикторноста.Прозрачно.
Одиш оф-топик со вакви муабети кои немаат врска со темава.
Темата е секти!
Дади мислење за тоа што е за тебе секта и кој се е секта!

Да видиме што се е секта за еден православен христијанин во Македонија...

Можеби бројот е намален?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Ако некој не разбира пишана порака - текст, тогаш е неписмен, тоа е факт - логична констатација, ако те навредува, тогаш тоа е твој проблем.
Посочи навреда од моја страна но од калибарот на дотичниот што го браниш.
Пак грешка, неписмен е оној што незнае да пишува, тука очигледно сите знаат, така да нема неписмени тука- навредуваш без основа.[DOUBLEPOST=1406985801][/DOUBLEPOST]
Одиш оф-топик со вакви муабети кои немаат врска со темава.
Темата е секти!
Дади мислење за тоа што е за тебе секта и кој се е секта!

Да видиме што се е секта за еден православен христијанин во Македонија...

Можеби бројот е намален?
Отидовме и двајцата оф топик- за танго се потребни двајца. Ама за да го завршиме разговоров кажи што реши смеа или омраза што гледаш насекаде?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Пак грешка, неписмен е оној што незнае да пишува, тука очигледно сите знаат, така да нема неписмени тука- навредуваш без основа.
Неписмен е и оној што пишаното неможе да го разбере. Пишување зборови и реченици може да го прави и рандом машина.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.274
Во пад најбројната религија.
Јас не се обидувам да ги обвинам религиите! Јас ги обвинувам религиите во нивната срж критикувајќи ги свештениците, а најмногу мирјаните кои немаат врска што прават и како ги разбираат сите тие нивни списи, а најмногу зборуваат!
И ќе ги обвинувам дека шират нетрпеливост кон различните од нив, ќе ги обвинувам дека водат прикриени војни, ќе ги обвинувам дека се тепаат што повеќе луѓе да соберат.

Ќе ги обвинувам дека се несовршени и дека не ја разбираат човековата променлива природа, а со тоа создаваат секти кои постојано ги надополнуваат и изменуваат!
Сектите произлегуваат од несовршени учења!
Секта зборот произлезе од религиите за да ги навредат учењата кои не одговараат на една религија!
Сето тоа во името на божественото кое го поделивте како на пазар кога се купува месо!

Тука, ти ништо не можеш, бидејќи јас и да не пишувам - се гледа насекаде распад и гревови, кои ви се омилена тематика за плашење на „бедните по дух“ кои и создаваат секти!
Ете гледаш, добро обвинувам!
Христијанството раѓа секти, ги обвинува и си дава за причина да постои и денес, преку нив!
Исто и исламот, нема разлика - успешно го следи патот на христијанството, само 600+ години наназад!

А и самото христијанство произлезе од религија измешана со езотериски учења собрани на Блискиот исток!

П.С. @Ipsissimus и @Изгрев - Темата е Секти! А не неписменоста на соговорникот! Одете на темата за модератор и таму разговарајте што е навреда и дали да се банира за тоа! Благодарам!

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Повторувањето на лагата на ја птави вистина, земи проучи го Македонскиот јазик
http://www.makedonski.info/show/неписмен/прид
Вид збор: Придавка
1. Што не знае да пишува и да чита.

Изведенки
1. неписмено прил.
Пример: Неписмено се изразува.

П.С. Се повеќе и повеќе ти треба огледалото.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Ете гледаш, добро обвинувам!
Христијанството раѓа секти, ги обвинува и си дава за причина да постои и денес, преку нив!
Исто и исламот, нема разлика - успешно го следи патот на христијанството, само 600+ години наназад!

А и самото христијанство произлезе од религија измешана со езотериски учења собрани на Блискиот исток!

П.С. @Ipsissimus и @Изгрев - Темата е Секти! А не неписменоста на соговорникот! Одете на темата за модератор и таму разговарајте што е навреда и дали да се банира за тоа! Благодарам!
По втор пат се надевам овој пат ќе разбереш. Сектите не се резултат на религијата, а на отпадништвото на возгордеаните припадници на истата.[DOUBLEPOST=1406986497][/DOUBLEPOST]
Вид збор: Придавка
1. Што не знае да пишува и да чита.

Изведенки
1. неписмено прил.
Пример: Неписмено се изразува.

П.С. Се повеќе и повеќе ти треба огледалото.
ШТО НЕЗНАЕ ДА ПИШУВА И ЧИТА.
Значи услов е да не ги може и двете работи.Тука сите можат да пишуваат, значи нема неписмени а навреди од твоја страна. Ако беше услов само да чита тогаш и ти ќе беше во таа група, бидејќи очигледно на си ја разбрал/прочитал дефиницијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom