Законот на Телема

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Дали гласаат на избори Телемитите?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Дали гласаат на избори Телемитите?
Не знам која потреба ја имате да прашувате во множина за работи кои се тотално индивидуална работа...

Дали сите Телемити јадат месо? И што да се одговори на ова?

Не прашувајте така... бидејќи покажувате дека воопшто не разбирате што се зборувало тука претходните 200+ страници!
Штета...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ne mi smeta ,mi smeta samo reklama ,idealiziranje i sto koj treba da napravi po tvoi strucni soveti .Ti na site im zboris koj sto treba da napravi i kako treba da uci Hepta nacitaniot ,prepolniot so 7 kraci ne uci nas neukite i inferiornite koj ne se inicirani vo negovite misterii :)
Da ve navreduvam pa ti sto si organizacija ili licnost
Рековме дека тука не рекламираме, туку зборуваме за Телема. Мислиш дека Телемата е идеална? Да, е! Но практичната примена сепак зависи од самата Ѕвезда - што не дава реална слика за целата философија...

Треба да се направи не е исто со мора да се направи. На едно место е запишано дека дури и еден Телемит, инициран во мистериите не ги изведува сите ритуали. Самиот Телемит е охрабрен дури откако ќе стекне доволно знаење и искуство да конструира свои кои ќе бидат токму она орудие кое најмногу ќе допринесе во неговата работа...

И јас никому не велам што треба да направи, само предлагам што да прочита, ако сака и има потреба да разбере нешто повеќе во врска со Телемата и се останато поврзано со оваа философија - човекот кому му се обраќам...

Хептаграм само такви ко тебе му даваат вакви епитети, Хепта никаде не зборува за себе - погледни низ форумов :) Што ти си љубоморен на Хепта што читал во врска со Телема и знае нешто за тоа? :)
Љубовморен си што јас сум имал храброст да се иницирам и да бидам дел од нешто толку поголемо од мене?
Никој не ти брани и ти да тропнеш и побараш тоа што мислиш дека треба да го имаш! Не се тоа „мои“ мистерии! Треба да се запознаеш подобро со Телемата и самиот систем на иницијација!
И види го претходниот мој пост има таму во врска и со она „инфериорни“ итн итн...

Детски муабети се ова, не така...

П.С. Не знам хептаграм со 9 краци, мислам дека мора да е со 7! :)

П.П.С. „Da de a hipnoticki marketing sto koristis nema veze “ - @thorse
Е ова сега го видов... ме насмеа, да си жив и здрав... Реков еднаш јас: ако луѓето не ти дадат моќ, нема кој друг!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Детски глупости... :)
Не мислам со деца да се расправам и нивниот инает...
Оди научи нешто повеќе... што сакаш да ти кажам за ова: „Da de otkako dobro ke se ispere i vkoreni vo taa ideologija moze da osniva svoj kult i da se koristi so 72 padnati angeli “, освен: не гледај документарци :) Потсетуваш на некои пра-стари членови кои имаа мака со виртуелниот лик Хепта, со ништо друго. Тоа е некако... звучи болно!

Туку знаеш кои се 72-те имиња и од каде се добиени? :) Сигурно знаеш... ;) Постојано нешто сатанизам ти е во глава и ѕверови - те пали тоа?
Треба да призиваш!

Туку ајде назад на темата...
Малку философирање околу практичните работи :)
Ве мрзи, ама што да се прави - и мене ме мрзеше на Ваши години!

За ритуали може да најдете нешто и на мојот блог во категоријата Ритуали! [линк]

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Конечно нешто повеќе напишано... :)
Уште да средиме латиница со кирилица - и одлично ќе биде :)

Сакаш за христијанските цркви да зборувам тука? :) НЕ зафркавај сега...

Па не е тоа темата, што се буниш, не знам... О.Т.О. е прв од старо-еонските Редови што го прифати Законот на Телема, нормално е да зборуваме за тоа нели... не е тоа реклама, само давање инфо што е како е бидејќи такви ко тебе што читнале по малку, не разбрале, а зборуваат сешто - мора да бидат сопрени од луѓе кои истражуваат вистински за овие работи (дури и неиницирани, сами само академици за темава) :)

А тебе што ти сметаат старите пракси, што ти сметаат новите објаснувања и подобрувања - е твој проблем, не е мој.

Телема нели :)

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Нема што да кажеш, неук си во врска со темава... но си и потребен на истата, апсурд, знам :)

Ние, „Вавилонците“ ете се сатанисти, против христијаните и добрите муслимани, што да правиш... Новиот Еон е сеуште млад, а стариот во својот пад собира сешто!

Мене Бабалон ми е опсесија, љубов, живот, преданост, крв, љубов и живот на едно место...

Што ќе ми е мој култ кога обожување на Сонцето-Ѕвезда е мојот Култ? :)
Јас сакам до мене Браќа и Сестри, не робови и луѓе кои ќе коленичат „во мое име“ :D
Тоа ти се старо-еонски формули што тешко гледам сакаш да ги напуштиш, дури и кога обвинуваш некој што стапнал во Новиот Еон!

И реков: ти ги сакам годините, но не и умот што го носиш со себе!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Pa sakas de zasto od tie rituali sto gi koristis poprimas isti karakteristiki A sakas krunata da si ja zadrzis :)
Да прашам:
За кои ритуали зборуваш и како ги поврза истите со тоа дека јас имам волја да создадам нов култ кон... нешто? :)

И сега забележувам: ти си дојден на форумов само заради темата за философијата на Телема - само тука пишуваш по нешто!
Која чест... одлично, одлично :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
:)[DOUBLEPOST=1406566520][/DOUBLEPOST]Baska drugite ne se reklamiraat tolku taka da dojdov tuka gledam mnogu reklami i si rekov da prelistam sto ima po super marketive :)
Кога велам јас дека пишувањето тука не е само за моменталните читатели, ами и за идни луѓе кои ќе дојдат заинтересирани да плукаат, но и да се придржуваат и истражуваат во врска со Телемата!

Сепак е добро ова!

Кажи ми ти момак, за кои тоа ритуали зборуваш, вака само гледам несериозност и некаква тајна омраза кон Телемата...
Кои ритуали тебе те наведоа да помислиш дека јас сакам некаков култ да создадам, а не да зборувам само за философијата на Телема и врската на истата со иницијантскиот таен Ред кои сите го знаат под буквите О.Т.О.? :)
Малку ти беше 230 страници тука што зборувам за да заклучиш зошто сум тука?

Зошто мислиш дека ритуалите се за да бидеш вечен?
Зарем ти не си вечен и без тие ритуали?

Другите не си ги знаат ниту верувањата ниту религиите - бидејќи тие не учествуваат директно во нивните мистерии, нели.
Старо-еонските религии што бараат од човекот?

Тоа го нема во Законот на Телема... нели. Види таму по книгите, ќе сфатиш и сам, не е воопшто тешко!

Како беше она од нашиот Закон -> „Секој маж и секоја жена е ѕвезда.“ - Книга на Законот, I:3

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Pak reklamiras aman be ,malku bese sto guruto vi dojde ovde i odrza promocija sega uste i knigite mora po forumi da gi sitkas i reklamiras :)
Koj go bara bidi sto sakas samo ne reklamiraj i ne nametnuvaj kako sto pravis na forumov so tvoite okultni dosadni tehniki .Bescelno za onoj koj se krie so maski za onoj koj cita informacii ne e bescelno .Pa da be sve naj naj toa e taa ideologija nad mokni :)
Ne mi smeta ,mi smeta samo reklama ,idealiziranje i sto koj treba da napravi po tvoi strucni soveti .Ti na site im zboris koj sto treba da napravi i kako treba da uci Hepta nacitaniot ,prepolniot so 7 kraci ne uci nas neukite i inferiornite koj ne se inicirani vo negovite misterii :)
Da ve navreduvam pa ti sto si organizacija ili licnost
Не ми е јасно што ја читаш темава ако не ти се допаѓа тоа што таа го опфаќа? Кој си ти да ми кажуваш што да правам? Ќе ми забраниш да пишувам и да зборувам за телемата?! Пробај!
Форумот не е за реклами, за дискусија е! Ако не ти се дискутира на одредена тема, изостави ја! Што спамираш? Досаден си, напорен си и замараш.

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Колку многу време помина од кога го прочитав делото, но и до ден денес се навраќам да го прочитам ова пак, и пак, и пак. Мобежи значењето на текстот е поразлично од тоа јас што го разбрав, но дефинитивно ова промени нешто во мене.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Да, слободно! :)
Готово...
Ете и мала благодарност до тебе за сликата. [линк] :)

Јас пак сеуште го немам македонскиот превод... заборавив да си земам примерок... ех, животот не е фер :)

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Готово...
Ете и мала благодарност до тебе за сликата. [линк] :)

Јас пак сеуште го немам македонскиот превод... заборавив да си земам примерок... ех, животот не е фер :)
Фала ти другар, не си морал.

Изгледа дека ќе треба да почекаш до наредниот саем, исто како што и јас ќе треба да почекам за да си набавам ново дело од Алистер. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom