Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
10 јули 2014
Мислења
86
Поени од реакции
36
Кога твојот син ќе го превоспитуваат со каиши и ножеви во автобус и ќе го тераат да пее песни за Велика Албанија само затоа што е каурин, а ќерка ти ќе ја силуваат само затоа што поминала само покрај ,,албанско" маало да им го кажеш ова и да си продолжиш со прогресивните ставови дека меѓу нив и нас нема разлика . Кога ќе ти заколат родено дете на Велигден да си застанеш пред огледало и да го повториш овој твој став .
Jas ne sum ni hristijanin ni makedonec ni imam deca ni sum tema na razgovor.

Gesendet von meinem GT-S6310N mit Tapatalk

T

templar55

Гостин
Кога твојот син ќе го превоспитуваат со каиши и ножеви во автобус и ќе го тераат да пее песни за Велика Албанија само затоа што е каурин, а ќерка ти ќе ја силуваат само затоа што поминала само покрај ,,албанско" маало да им го кажеш ова и да си продолжиш со прогресивните ставови дека меѓу нив и нас нема разлика . Кога ќе ти заколат родено дете на Велигден да си застанеш пред огледало и да го повториш овој твој став .
Џабе се трудиш, џабе објаснуваш. Себичноста што ја имаат некои се рефлектира баш преку овој случај. Сите оние кои викаат изолиран инцидент или не е така, живееме во соживот, всушност се себичњаци кои не сакаат да си го нарушат својот мир, му е гајле што македонецот е убиван, битно он да е мирен.
Таквите најчесто се освестуваат кога ке осетат нешто слично на своја кожа. Па почнуваат каења, молења, плачење ама џабе е, карма си е карма и нема бегање од тоа. Сите овие "наши" што се дистанцираат ке платат казна поради ова. Ке видиш. нема бегање од карма.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.302
Поени од реакции
84.442

...Претпоставувам.
Веројатно затоа и ти е тешко да се ставиш себеси на нивно место.
Сепак треба да ти е јасно дека и Власите атеисти го кркаат, пошто се неалбанци-немуслимани.

N

NikolaMKD91

Гостин

Било што и да си, кога ќе ги осетиш придобивките од мултикултурализмот и мултирелигионизмот да се јавиш на темава . А при тоа те советувам да се да се преселиш да живееш на јаја паша за уште поубаво да увидиш дека сите сме исти . Освен ако не си орка, тогаш погоре напишаниот текст и претходните мои реплицирања не важат .

Член од
10 јули 2014
Мислења
86
Поени од реакции
36
Било што и да си, кога ќе ги осетиш придобивките од мултикултурализмот и мултирелигионизмот да се јавиш на темава . А при тоа те советувам да се да се преселиш да живееш на јаја паша за уште поубаво да увидиш дека сите сме исти . Освен ако не си орка, тогаш погоре напишаниот текст и претходните мои реплицирања не важат .
Ne sum ni orka ni elf ni igram dnd. ;-)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.608
Поени од реакции
5.244
Да, да, многу јасно, гнасните политичари го разделуваат и раскаруваат народот. Бидејќи нели, тие не се избрани од истиот народ, туку паѓаат од небо. И слободно може за се да се амнестира народот. Веројатно и тие што ги ѕидале џамиите, и тие што давале донации за нив биле строго политичари. Убијциве од Смилковско, сите од прв до последен познати политичари. Знаеме...
:pos:
Сакаш да кажеш дека се избрани од народот? Те молам...

Да, децата на смилковци народот ги уби....светските војни народот ги направи...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.319
Поени од реакции
26.255

Не бе Пуно, оние 10000 лебарки кои излегоа да поддржуваат убијци во Чаир не се народ. И тие исто не го гласаат Меџити. Тоа некои од страна. Марсовци веројатно. Исто како што за Хитлер марсовци војувале. Ти кажав, знаеме...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.302
Поени од реакции
84.442
Народот ги брани убијците, кои се исто така дел од него. Само затоа што жртвите се дел од друг народ.

N

NikolaMKD91

Гостин

Па веројатно си излегол на избори некогаш да избереше твој претставник во власта . Секој народ добива таква власт каква што заслужува . Власта е рефлексија на народот.

Втор болд : Убијците на децата се дел од еден колектив кој има свое име, јазик и култура . Тие не се ниту политичари ниту верски лидери, туку се дел од народот.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.608
Поени од реакции
5.244
Не бе Пуно, оние 10000 лебарки кои излегоа да поддржуваат убијци во Чаир не се народ. И тие исто не го гласаат Меџити. Тоа некои од страна. Марсовци веројатно. Исто како што за Хитлер марсовци војувале. Ти кажав, знаеме...
Само што не беше протестот за подршка на убијците, сепак имаа голема разлика која намерно не ја гледате.

Дали тебе ти се допаѓа барокот низ Скопје?[DOUBLEPOST=1406559879][/DOUBLEPOST]
Па веројатно си излегол на избори некогаш да избереше твој претставник во власта . Секој народ добива таква власт каква што заслужува . Власта е рефлексија на народот.

Втор болд : Убијците на децата се дел од еден колектив кој има свое име, јазик и култура . Тие не се ниту политичари ниту верски лидери, туку се дел од народот.
Да, бев на избори да гласам меѓу варианта А и А, а ти гкласаше?
Сега да се преправаме дека сето ова наша демократија не е илузија?

Комунистите ги гласаше некој во Русија кои патем убија милиони свој народ, порано кралот некој на демократски начин ги избраа? 1

Но колективот нема одговорност за постапките на индивидуите.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.319
Поени од реакции
26.255
Само што не беше протестот за подршка на убијците, сепак имаа голема разлика која намерно не ја гледате.

Дали тебе ти се допаѓа барокот низ Скопје?
Никаква разлика немаше. Беше баш тоа, покажување сила. Вашето неспособно судство уапси и осуди неколкумина, двајца од тројцата што пукале не може да ги најде, а ние сме 10000. Таа е генералната порака што протестите ја испраќаа. Се друго е твое лицемерие.

Мене ми е тотално небитно во кој стил се гради, додека се гради. Така да, ако поедноставуваме, да мене ми се допаѓа барокот во Скопје. Како и на 500000 други во државава. Да не ни се допаѓаше, немаше да го има.

N

NikolaMKD91

Гостин
Да, бев на избори да гласам меѓу варианта А и А, а ти гкласаше?
Сега да се преправаме дека сето ова наша демократија не е илузија?
Зошто си излегол да гласаш ако немаш избор ? Јас на овие избори не излегов да гласам, исто како и на тие пред нив . Дали е илузија или не, е друга тема на разговор . Само да знаеш каков народ, такви политичари.

Комунистите ги гласаше некој во Русија кои патем убија милиони свој народ, порано кралот некој на демократски начин ги избраа? 1

Но колективот нема одговорност за постапките на индивидуите.
Колективот излезе да ги подржи и одбрани постапките на индивидуите. За тоа и тој сноси дел од одговорноста.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.608
Поени од реакции
5.244
Никаква разлика немаше. Беше баш тоа, покажување сила. Вашето неспособно судство уапси и осуди неколкумина, двајца од тројцата што пукале не може да ги најде, а ние сме 10000. Таа е генералната порака што протестите ја испраќаа. Се друго е твое лицемерие.

Мене ми е тотално небитно во кој стил се гради, додека се гради. Така да, ако поедноставуваме, да мене ми се допаѓа барокот во Скопје. Како и на 500000 други во државава. Да не ни се допаѓаше, немаше да го има.
Ако навистина така си го видел протестот тогаш жал ми е, и има(ш)те причина за револт. Но искрено не верувам, мислам дека намерно ја искривувате причината за протестот. Пак народот не е крив, многу важно за институциите беше тој протест и сите други од македонецот да се гледа како закана, евидентно е дека им успеа.
А јас не сум лицемерен, за мене тие протести биле против институциите, никако против македонецот. Ако грешам, ако не е така како шти мислам, ако протестите биле против македонецот никако не би имале моја подршка, не дека и вака имаат моја подршка.

Тие 500000 ниту знаат што е барок, како што војниците на Хит знаеа дека е погрешно тоа што го правеа.

Kajgana Shop

На врв Bottom