Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    801
ОК, јасно ми е сега.
Иста сорта сте, изгледа од ист калап ве вадат а?

И патем... што проблем имаш со антиглобализмот?
А пред некој пост пишуваше подбивно за олигарсите. Ти нешто збунет ќе да си, а?[DOUBLEPOST=1406328336][/DOUBLEPOST]Почнуваат да се разбиструваат работите, иако чадот од барутот станува се погуст.
Многу интересен (дап, антиглобалистички) текст. Се спрема фракинг на големо во Украина. Господ нека им е на помош и ним, и нам другите (кои сме следни).
http://www.zerohedge.com/news/2014-...irector-prepares-drill-shale-gas-east-ukraine
Vo Ukraina ne im se sprema fraking,tuku facking vo zdrav mozok.

Мислам дека и тоа е поприфатливо од фракинг, барем нема неброени идни генерации да бидат сје*ани.

Дел од вчерашниот прес со „обвиненијата„ на САД за директна вмешаност на Русија во украинскиот судир:

Операција NORTHWOODS пресликана во Украина, тоа била првата планирана операција на ЦИА за уништување на цивилен авион со цел оправдување на воена интервенција на Куба во 1962.

“The use of commercial passenger planes as false flag targets of opportunity for U.S. national security and intelligence planners is nothing new. The U.S. National Archives yielded an explosive formerly classified document some five months before the 9/11 attack in 2001. The document, “Justification for U.S. Military Intervention in Cuba”, outlined for Secretary of Defense Robert McNamara, a series of false flag attacks, code named OPERATION NORTHWOODS, which would be carried out by the United States on various targets but be blamed on the Fidel Castro government of Cuba. Dated March 13, 1962, the Top Secret NORTHWOODS document was prepared by America’s top covert Special Operations officer, General Edward Lansdale.”

“The NORTHWOODS plans called for the sinking of a boatload of Cuban refugees en route from Cuba to U.S. shores, blowing up an American ship in Cuban waters, and more importantly in light of the recent downing of Malaysian Airlines flight 17 over eastern Ukraine, faking a Cuban Air Force attack on a civilian jetliner.

“World opinion and the United Nations forum should be favorably affected by developing the international image of Cuban government as rash and irresponsible, and as an alarming and unpredictable threat to the peace of the Western Hemisphere.”

http://www.strategic-culture.org/ne...h-17-false-flags-fly-alongside-old-glory.html

northwoods2.jpg

Операција NORTHWOODS пресликана во Украина, тоа била првата планирана операција на ЦИА за уништување на цивилен авион со цел оправдување на воена интервенција на Куба во 1962.
Ова е паралела или има и подетални информации или факти за ова?

Ова е паралела или има и подетални информации или факти за ова?

Паралела, која можеби исто така за 50тина години ќе биде официјално обелоденета. Поентата беше дека соборувањето на цивилниот авион е познато сценарио кое го подготвувала ЦИА за интервенција во Куба.

Дап, за 50 години ќе излезе... ако воопшто го документирале. Тогаш пак имале некои правила, сега се останува во ЦИА и другите агенции.

Инаку.... Eксплозивна информација!
(буквално)
Не знаев за ова, а не е нова информацијава.

Сега чекам, или врабецот да се врати од „жртвеничката„ апстиненција, или во спротивно некоја од дежурните замени, да ускочат со некакво бранење на честа на Земјата на Слободните.

Паралела, која можеби исто така за 50тина години ќе биде официјално обелоденета. Поентата беше дека соборувањето на цивилниот авион е познато сценарио кое го подготвувала ЦИА за интервенција во Куба.
Не викам дека не е вистина, но си помислив да не има некаков доказ кој ќе биде бајаги од корист. Иначе немора да е исто сценарио, според мене има повеќе можни сценарија.

1. Да се симулирала формација на транспортен авион со воена заштита и наверојатно со помош на лажна разознавачка информација и така да се навела Проруската ПВО да го бутне авионот.
2. Да го бутнале самите авиони што го следеле. Интересно беше инсистирањето во прв момент дека е авионот бутнат со БУК систем. Тоа беше главната лажна патка на САД.
3. Да е бутнат од Украински БУК систем и после да се обвинат прорусите бидејќи имаат таков систем.(ако воопшто имаат).

Според мене, нема никаква логика, Русите сами да го бутнале намерно авионот. Од причина што така си ставаат трн у здрава нога. А и подготвената пропаганда која го следеше цел тој настан, која се движеше многу бргу. Одма се знаеше дека авионот е бутнат, па и со каков систем е бутнат. Тие информации не се толку бргу достапни, бидејќи бараат време за анализа.

Во сите 3 можни сценарија што ги наведов целосна одговорност има хунтата.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Не викам дека не е вистина, но си помислив да не има некаков доказ кој ќе биде бајаги од корист. Иначе немора да е исто сценарио, според мене има повеќе можни сценарија.

1. Да се симулирала формација на транспортен авион со воена заштита и наверојатно со помош на лажна разознавачка информација и така да се навела Проруската ПВО да го бутне авионот.
2. Да го бутнале самите авиони што го следеле. Интересно беше инсистирањето во прв момент дека е авионот бутнат со БУК систем. Тоа беше главната лажна патка на САД.
3. Да е бутнат од Украински БУК систем и после да се обвинат прорусите бидејќи имаат таков систем.(ако воопшто имаат).

Според мене, нема никаква логика, Русите сами да го бутнале намерно авионот. Од причина што така си ставаат трн у здрава нога. А и подготвената пропаганда која го следеше цел тој настан, која се движеше многу бргу. Одма се знаеше дека авионот е бутнат, па и со каков систем е бутнат. Тие информации не се толку бргу достапни, бидејќи бараат време за анализа.

Во сите 3 можни сценарија што ги наведов целосна одговорност има хунтата.

Што знам, според мене ако се впуштаме во шпекулации, се случило следново:

Сценариото “Нортвудс“ сигурно било применето и во Украина, сепак замислата на американците не била комплетно реализирана.

Ги имаме следниве факти:
1. забележано друго летало во близина на цивилниот авион (сателитската снимка од руска страна е неоспорлив факт)
2. веројатни се две експлозии, една на крилото, а другата го преполовила трупот
3. контролата за летови (во сопственост на Коломојски кој на 100% одработува за ЦИА), го наведувала авионот специјално по друг курс
4. во неверојатна брзина од моментот на несреќата, беше покрената синхронизирана медиална кампања со манипулирање на причините за соборувањето
5. медиумската пропаганда беше до тој степен однапред организирана, што во краток период кулминираше со непотврдени слики и видеа и наводно прислушкувани разговори, лажни интервјуа каде бунтовниците наводно признаваат вина
6. до денес, не видовме ниту еден доказ за обвинувањата од Западот, иако американските сателити во целост ја покриваат ситуацијата во Украина
7. од страна на украинската војска преку директното гранатирање во реонот на несреќата, специјално се попречуваше пристигнувањето на меѓународните набљудувачи со цел да се купи додатно време да “запали“ медиумската пропаганда
...

Според мене сценариото во некој момент тргнало наопаку, на пример бунтовниците не реагирале на поставената мамка, при што украинскиот борбен авион ја завршува задачата, а авионот паѓа на погрешно место, многу веројатно да било замислено тој да се сруши непосредно на руско-украинската граница.
Ова го велам бидејќи во тој случај, со цел да се обезбеди местото бунтовниците ќе мораа да дозволат пристап на украинската армија што би овозможило да бидат опколени од сите страни.
Доколку не би дозволиле пристап тогаш ова исто така ќе им послужеше на западните медиуми да ја оцрнуваат руската страна.

Јас не верувам дека била воопшто користена ракета земја-воздух.

Ова е војна, и не треба да имаме заблуди за некакво етичко војување овде или во било која војна, се работи за тоа кој ќе победи, а цената е живот. Нема овде правила ниту пак при влоговите кои што се во игра некој би ризикувал да се бори на рицерски чесен двобој.
Немаме веројатно ни престава какви ужасни работи се случуваат во Украина.

• Ми се допаѓа
Јас не верувам дека била воопшто користена ракета земја-воздух.
Мислам дека ракетата од поголемите системи (попут БУК) експлодира во непосредна близина на авионот и го опсипува авионот со шрапнели, ама не сум сигурен и дека воздух-воздух ракета го прави тоа. Првичните официјални податоци од истрагата покажуваат дека авионот е урнат од шрапнели. Треба да се провери кои ракети реагираат на ваков начин.

Ова е војна, и не треба да имаме заблуди за некакво етичко војување овде или во било која војна, се работи за тоа кој ќе победи, а цената е живот. Нема овде правила ниту пак при влоговите кои што се во игра некој би ризикувал да се бори на рицерски чесен двобој.
Немаме веројатно ни престава какви ужасни работи се случуваат во Украина.
Тоа е точно, меѓутоа сите чекори што се превземаат се детално испланирани. За да се направи нешто, поготово од ваков калибар, треба да се има корист од тоа. Каква корист би имале бунтовниците од бутнат цивилен авион? Во секој случај паднал авионот во нивна територија и тие се главни осомничени.

Доколку се терористи како што вика западот, тогаш еден ваков евент би им бил од корист и одма би превземале одговорност.

Не се разбирам од ракетни проектили, ама ако има земја -воздух проектил што се распрснува во шрапнели... не гледам зошто не би постоел и воздух -воздух проектил што се распрснува во шрапнели.

Освен тоа, каква е разликата помеѓу дупките од шрапнели и дупки од малокалибарски авионски топ?

Ма се е можно, но вистината нема да испадне преку истражувањето на останките од авионот. Ете и црните кутии се што кажале, е дека наеднаш настапила брза и масивна декомпресија на трупот на авионот.

Единствено аудио снимките од разговорите меѓу контролорите на летање, и пилотите, можат да ја дополнат сликата што веќе ја имаме од радарските податоци на снимките од цивилните контроли на летање.
Мене ме чуди само, како нема такви снимки од неофицијални извори. Тие фреквенции не се криптирани, зарем е можно руската страна да не го покрива и снима тој спектрум на информации??

Мислам дека ракетата од поголемите системи (попут БУК) експлодира во непосредна близина на авионот и го опсипува авионот со шрапнели, ама не сум сигурен и дека воздух-воздух ракета го прави тоа. Првичните официјални податоци од истрагата покажуваат дека авионот е урнат од шрапнели. Треба да се провери кои ракети реагираат на ваков начин.

Мислам дека погрешно го пренесовте толкувањето во текстот, се работи за шрапнели од експлозија.

Доколку се терористи како што вика западот, тогаш еден ваков евент би им бил од корист и одма би превземале одговорност.

Или овака, доколку Русија е агресорот, тогаш прашање е зошто луѓето бегаат кон Русија?

if-russia-invaded-ukraine-why-dont-refugees-run-towards-kiev-why-do-they-run-towards-aggressor-russia.png

• Ми се допаѓа
Единствено аудио снимките од разговорите меѓу контролорите на летање, и пилотите, можат да ја дополнат сликата што веќе ја имаме од радарските податоци на снимките од цивилните контроли на летање.
Мене ме чуди само, како нема такви снимки од неофицијални извори. Тие фреквенции не се криптирани, зарем е можно руската страна да не го покрива и снима тој спектрум на информации??
Па не е контролата до тие граници. Не се контролира све. Тоа што не наведуваат да мислиме дека све се контролира е да се плашиме од таа контрола и да пазиме што да правиме.
"The God effect". Религијата е заменета со Големиот брат, кој гледа све.

Контролата може да важи за таргетирани луѓе, настани. Не се снимаат сите цивилни радио фреквенции, тоа би било доста скапо.

Разбирам. Но ова сепак, а верувам ќе се сложиш и ти, е исклучителна ситуација.
Во исклучителни ситуации не се проблем исклучетелни трошоци.

Впрочем, снимањето на цивилните фрекфенции за контрола на летање не се голем трошок. Чисто како идеја за евтина варијанта: Било кој пензиониран систем од некоја од десетиците руски регионални контроли на летање, ќе заврши работа.

Или овака, доколку Русија е агресорот, тогаш прашање е зошто луѓето бегаат кон Русија?

if-russia-invaded-ukraine-why-dont-refugees-run-towards-kiev-why-do-they-run-towards-aggressor-russia.png

Полн погодок! Ама не можеш ова да им го докажеш на сите американски вжештени глави...овај, чек, тие немаат свое јас прават онака како што ќе им кажат...

@Vanlok не се нервирај со спароу и таквите како него јасно ти е што прават америте со нивните потрчковци кога ќе им помине рокот на употреба. Не ги фрлаат ништат да си немаат мака после.[DOUBLEPOST=1406461708][/DOUBLEPOST]Јас сум објективен ама очигледно Америка сака да ја ослабне и запусти цела ЕУ не само Украина и Русија златно правило за на еден да му е убаво на 1000 треба да му се стемне.

Back
На врв Bottom