GDDR3 VS GDDR5

• Креатор на темата Креатор на темата ColopiX
  • Време на започнување Време на започнување
Па како што гледам лоша репутација имаат
Па и CM Hyper TX3 Evo е скоро ист како него незнам каде е разликата и двата кулери се ризични за матичната[DOUBLEPOST=1405867398][/DOUBLEPOST]
ти само давај им пари за глупости, има компјутери 10 години не се исчистени па работат. Доволно ти е само да го отвориш и усисај ја прашината и пројди со мека четка по кулерите да излезе тоа што се лепи по нив.
Сега знам дека давам за глупости пари што да правам и за тебе 75 степени нормални е ?
И дали да зимам кулер за процесор нов ??
Cooler DeepCool IceBlade 200M all Intel/AMD[DOUBLEPOST=1405867534][/DOUBLEPOST]
ти само давај им пари за глупости, има компјутери 10 години не се исчистени па работат. Доволно ти е само да го отвориш и усисај ја прашината и пројди со мека четка по кулерите да излезе тоа што се лепи по нив.
Да земам ли кулер или не ?

Последно уредено:
Па и CM Hyper TX3 Evo е скоро ист како него незнам каде е разликата и двата кулери се ризични за матичната[DOUBLEPOST=1405867398][/DOUBLEPOST]
Сега знам дека давам за глупости пари што да правам и за тебе 75 степени нормални е ?
И дали да зимам кулер за процесор нов ??
Cooler DeepCool IceBlade 200M all Intel/AMD

зависи многу каде го чуваш куќиштето. Доколку е доле на земја крени го на маса, извади ги лимовите од страна. Сток кулерот е више од доволен освен ако не правиш оверклок. температурата скоро е нормална,

зависи многу каде го чуваш куќиштето. Доколку е доле на земја крени го на маса, извади ги лимовите од страна. Сток кулерот е више од доволен освен ако не правиш оверклок. температурата скоро е нормална,
Оверклок сум направил само на мојата стара графичка Gigabyte GS8400 со пасивно ладење кога бев помал и од тогаш ја немам видено,дигна неверојатни 120 степени и 3ка у канта

Оверклок сум направил само на мојата стара графичка Gigabyte GS8400 со пасивно ладење кога бев помал и од тогаш ја немам видено,дигна неверојатни 120 степени и 3ка у канта

не си знаел да правиш најверојатно, плус со пасивно ладење?:eek: тие и така креваат температура и на сервис скоро на секоја и стававме додатно кулерче:D

не си знаел да правиш најверојатно, плус со пасивно ладење?:eek: тие и така креваат температура и на сервис скоро на секоја и стававме додатно кулерче:D
Па помал бев бе и незнаев да правам оверклок а иначе дали да земам кулер и дали 75 степени е опасно или не ?

Па помал бев бе и незнаев да правам оверклок а иначе дали да земам кулер и дали 75 степени е опасно или не ?

Не се секирај бе, направи ги тие работи што ти ги пишав погоре и терај, лето е нормално температурата да е поголема

Па и CM Hyper TX3 Evo е скоро ист како него незнам каде е разликата и двата кулери се ризични за матичната
LOL кој те излажа дека tower кулерите се ризични за матичната XD XD

Убаво ти викаат, помини со правосмукалка. Ќе му се расипел процесорот :facepalm: Од што? Извади напојувањето (кабел од штекер) и слободно работи си. Температурите при играње ти се ок, надвор +40, ти сакаш внатре -40 да биде? :D

Правосмукалка не, само компресор....

Распрашај се во комшии, или иди замоли некој што работи со фарбање на коли или нешто слично, имаат компресори.

Нема врска. Мојот со правосмукалка е чистен веќе 3 години и чист е како солза. Еднаш месечно нормално.

Распрашај се во комшии, или иди замоли некој што работи со фарбање на коли или нешто слично, имаат компресори.

6то има врска? ако правосмукалката е јака ќе усиса сфе,,,

6то има врска? ако правосмукалката е јака ќе усиса сфе,,,

колку сака нека биде јака, како што компресор врши работа, ништо друго не може да заврши. Аку нема од каде, колата и на бензиска нека го однесе и таму нека го издува :D

Правосмукалката предизвикува електрицитет, кој е штетен за деловите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom