- Член од
- 4 јули 2014
- Мислења
- 289
- Поени од реакции
- 74
Vibrira deАј научи се да ги делиш постовите и тоа што сакаш да цитираш и да ми кажеш кажи ми...
И разбери дека мене не ме интересира твоето мислење за симболите..
Секако јас нема отворено да зборувам за работи што ги знам а би можеле да се разберат погрешно...
Pa koj te prasa dali te interesira nikakov faktor ne si pa da te interesira
pa nema otvoreno da zboruvas bidejki se plasis a ako sakas da te razberat onsivaj si svoja religija so isto mislenici klonovi pa tamu nikoj nema da te razbere pogresno ke bides nad sedmi krak
Од каде тоа дека луѓе кои се педофили, канибали, кои јадат фекалии, силувачи, оргии и жртвување на животни се сатанисти? Демек ако се христијани не може да имаат тајни работи кои „ги палат“?
Pa hristijani oficijalno na dokument ali u pozadina satanisti taka da edno te isto,Nemora da se svestenici moze i vojnici i doktori i akteri i bankari
Не ги оправдувам педофилите, канибали и силувачи од проста причина што сигурно одат против волја на друг човек - тоа не ми оди дека е Телема!
За жртвување животни - секаде го има тоа! Крвта е света работа, ако не си знаел...
Sveta rabota za vampiri i za Saturn e sveta rabota da go pobedi vremeto jadejki gi svoite deca da ne go prestignat i da ne umre
Krv mensturalna,zitvotinska,plava,od bebe se znae koj ja koristi i za kakvi svhri bez razlika na opravduvanje ili prikazni taka da ako opravduvas toa onda veke imas satanisticka ideologija u svoja glava cak i ako pies krv od ritualno zrtvuvani zivotni
За хиерархијата на „небесата“ - веруваш во тоа или знаеш дека е можно нешто такво? Си читал некаде, признај...
Niti veruvam niti neveruvam i iskreno me zabole
И што има врска ова со Телема, ако смеам да прашам?
Pa zborite kako dole taka i gore neli toa vi e stara ideologija epa ako e taka padnati zvezdi se ednakvi so dignati
П.С. Исус за мене е само симбол... така да, можеби и него погрешно со погрешна „фреквенција“(што и да ти е тоа) вибрира кај народот наш насушен...
не знам со сигурност да ти кажам![]()

Zalosno e objasnuvanjevoАбре ова сите сатанисти испаднаа....на крај само ти ќе испадне дека си олицетворение на доброто. Браос.
Ako ne ti odgovara idi i ti so niv u crkva posto misata masterot ti ja zemal del od ruska pravoslavna crkva ,del ima raboti od katolicka taka da furaj si i ne me umaraj ali ako mi dojdes lice na lice i znam deka pravis nesto protiv volja veruj mi ke ti zastanam na pat dodeka ne te dovrsam
Не барам потврда, ти правам паралела за да видиш колку ти чини аргументот.
Ако Љубовта во случајов ја поистоветуваш со сентименталност а волјата со желба или намера, тогаш да, сулудо е. Но Љубовта во телемата не е емоција или сентименталност. Зошто ти го посочив Liber II? Човек ви објаснува, вие го занемарувате и игнорирате објаснувањето и потоа доаѓате на темава да кажувате што и како било сулудо.
Љубовта во случајов е концептот што стои зад привлекувањето како универзална карактеристика. На пример гравитацијата, хемиската, електромагнетната, атомската привлечна сила.....сите тие сили се базираат на метафизичкиот концепт што ние го нарекуваме Љубов. Волјата пак е исто така метафизички концепт што стои позади динамичките својства на физичките закони.
Пример што најчесто го користам за да објаснам како љубовта по волја функционира во природата е обичното атомско јадро. Привлечната сила помеѓу јадрото и електронот постои поради концептот на "љубов", а таа љубов е подредена на динамичката активност на системот - орбитирањето на електронот. Електронот нема дестинација каде што треба да стигне, самото орбитирање е неговата цел (волја) тој е динамичкиот аспект на системот наречен - атом.
Ljubov imalo vrska so fizicki zakoni za da ja opravdas voljata nad ljubov hahahahaha
Do ova dojde pretpostavuvam deka si mnogu dobar posmatrac i naucnik

Последно уредено: